گروه خبر: مديرکل مديريت بحران آذربايجانغربي گفت: با توجه به احتمال وقوع بارشهاي سيلابي (ال نينو)، اجراي پويش »رود روان« و لايروبي مسير آبهاي سطحي در همه شهرستانهاي استان پيش از آغاز بارندگي الزامي است.
به گزارش آرازآذربايجان، حامد صفاري در جلسه ستاد مديريت بحران شهرستان مهاباد اظهار کرد: پيشبيني بارشهاي مناسب نبايد به عنوان تهديد و بحران تلقي بوده، بلکه در صورت آمادگي و مديريت صحيح ميتواند به يک نعمت الهي تبديل شود.وي افزود: شهرداريها و بخشداريها بايد پيش از آغاز بارندگي نسبت به لايروبي مسير رودخانهها، مسيلها و کانالهاي انتقال آب و همچنين هدايت آبهاي سطحي از بالادست اقدام کنند تا از بروز آبگرفتگي و خسارتهاي احتمالي جلوگيري شود.مديرکل مديريت بحران آذربايجانغربي گفت: در اين زمينه ميتوان از ظرفيت نيروهاي روستايي و امکانات موجود در روستاها نيز براي انجام اقدامات پيشگيرانه استفاده کرد.صفاري همچنين بر ضرورت تامين سوخت مورد نياز ماشينآلات دستگاههاي خدماترسان تاکيد کرد و گفت: شهرداريها، راهداري و ساير دستگاههاي مرتبط بايد هماهنگيهاي لازم را براي تامين بهموقع سوخت ماشينآلات خود انجام دهند تا در زمان بروز بحران با مشکل مواجه نشوند.
وي اضافه کرد: تامين و آمادهسازي ژنراتورهاي برق دستگاههاي حساس، بهويژه مجموعههاي مرتبط با تامين و توزيع آب و فاضلاب، نيز بايد پيش از وقوع بارندگي و احتمال قطعي برق انجام شود.
مديرکل مديريت بحران آذربايجانغربي با تاکيد بر ضرورت آمادگي دستگاهها براي قطعي احتمالي آب، برق و گاز گفت: برگزاري مانورهاي مرتبط با قطع خدمات زيرساختي ميتواند ميزان آمادگي دستگاههاي اجرايي و خدماترسان را در شرايط بحراني افزايش دهد.
صفاري تاکيد کرد: در زمان وقوع بحران، تامين نيازهاي اساسي مردم از جمله آب، نان و خدمات بهداشتي بايد در اولويت دستگاههاي مسوول قرار داشته باشد و تمهيدات لازم براي استمرار اين خدمات از پيش انديشيده شود.وي همچنين از اجراي طرح بلوکبندي شهرستانهاي آذربايجانغربي براي مديريت بحران خبر داد و گفت: اين طرح با هدف ساماندهي و مديريت بهتر مناطق شهري و روستايي در زمان بروز حوادث و بحرانها در حال تکميل است.مديرکل مديريت بحران آذربايجانغربي افزود: تاکنون اطلاعات مربوط به مناطق شهري و روستايي بخش عمده شهرستانهاي استان در قالب اين طرح ساماندهي شده و تنها فهرست و مشخصات مناطق در پنج شهرستان باقي مانده است که پس از تکميل آنها، فهرست جامع استان تهيه خواهد شد.
فرماندار مهاباد هم در اين جلسه گفت: تجربيات بهدستآمده از مديريت بحرانهاي سالهاي اخير، بهويژه جنگهاي تحميلي اخير، براي ارتقاي آمادگي دستگاههاي اجرايي و خدماتي شهرستان در مواجهه با بحرانهاي احتمالي به کار گرفته ميشود.محمدصادق اميرعشايري با اشاره به شواهد وقوع احتمالي پديده النينو اظهار کرد: دستورالعملهاي ابلاغي براي آمادگي در برابر اين پديده بايد از سوي دستگاههاي مختلف رعايت و تمهيدات لازم پيش از آغاز بارندگيها پيشبيني و اجرا شود.وي بر ضرورت آمادگي مديريت امور آب براي مواجهه با سناريوهاي مختلف بارشهاي سيلابي تاکيد کرد و افزود: در زمان بارندگيهاي شديد، مديريت رهاسازي آب از دريچه سد مهاباد بايد به گونهاي انجام شود که همزمان دبي ورودي آب از رودخانه نيز مديريت و کنترل شود تا از بروز خطرات احتمالي جلوگيري شود.
فرماندار مهاباد همچنين بر تامين و ذخيرهسازي سوخت مورد نياز دستگاههاي خدماتي و واحدهاي مختلف تاکيد کرد و گفت: تمام دستگاههاي خدماتي، ادارات، واحدهاي صنفي و صنعتي بايد سوخت کافي براي مواقع اضطراري در اختيار داشته باشند.
اميرعشايري افزود: با هماهنگي مديريت شرکت ملي پخش فرآوردههاي نفتي، سوخت جايگزين مورد نياز روستاها، مدارس، مساجد، نانواييها، ادارات و واحدهاي مرتبط با صنعت و توليد نيز پيشبيني و تامين شود تا در صورت اختلال در روند عادي خدماترساني، مشکلي براي مردم ايجاد نشود.


حادثه دلخراش در جاده پیرانشهر ــ نقده ؛دو جوان در آتش جان باختند
حجم آب درياچه اروميه 9 برابر شد
لايروبي مسير آبها پيش از بارشهاي سيلابي الزامي است
تحريم هوايي جنايتي آشکار عليه ملت ايران است
وقتي قانون به قانونگذار ميرسد / مسئوليت مضاعف نماينده در برابر قانوني که خود وضع ميکند
کورههاي خاموش را نميتوان دستاورد جا زد
همبستگي مردم اجازه نداد اراده دشمن بر سرنوشت کشور حاکم شود
خروج خاک از آذربايجان غربي ممنوع است
ترميم مزد کارگران در بلاتکليفي
بازار سياه اين بار براي واکسن آنفلوآنزا
