ARAZAZARBAIJAN

گراني بازار آخر سال در آذربايجان غربي وقتي نظارت ها چاره ساز نيست


گراني بازار آخر سال  در آذربايجان غربي  وقتي نظارت ها  چاره ساز نيست

سکينه اسمي

گروه گزارش: روزهاي پاياني سال به همراه ماه رمضان در حالي براي مردم آذربايجان غربي سپري مي شود که گراني قيمت ها و کمرنگ بودن نظارت ها موجب گلايه شهروندان شده است.


سنت ديرينه آخر سال که چند سالي است با بهار قرآن نيز همراه شده هميشه با خريد همراه بوده و در اين راستا در روزهاي پاياني اسفندماه شور و تکاپوي وصف نشدني در بازار رنگ و بوي ديگري به شهرها مي بخشد، اما امسال سراغ هر بازار در سطح شهر که مي‌روي گراني افسارگسيخته اجناس و سردرگمي شهروندان موجب گلايه و نارضايتي همه اقشار جامعه شده است.تورم افسار گسيخته از يک سو و کم بودن درآمد اقشار بزرگي از مردم قدرت خريد را از آنان سلب کرده و سبب شده است تا انتخاب‌ها و خريدها محدود شود، اما اين گراني‌ها گريبان فروشندگان و توليد کنندگان را هم گرفته است چرا که وقتي تقاضايي براي خريد نيست و يا اندک است چرخ اقتصاد و بازار هم بسيار به کندي مي‌چرخد.هر چند مسئولان طي روزهاي گذشته از تشديد نظارت بر بازار خبر مي‌دهند اما بازار بر مدار حرف‌هاي مسئولان نمي چرخد و قيمت‌ها خودسرانه از سوي برخي فرصت طلبان و سودجويان اداره مي‌شود.
درآمدها کفاف خريدهاي ضروري را به خانواده‌ها نمي‌دهد
حسيني از بانوان شهروند اروميه که به همراه دو دخترش براي خريد به بازار عطايي آمده است، ، افزود: امسال قيمت اجناس خيلي بالاست از خريدهاي غيرضروري عيد صرف نظر کنيم اما ماه رمضان است و مجبوريم برخي کالاها را بخريم اما با اين وضع گراني فقط مي‌توانيم اقلام ضروري از جمله خورد و خوراک خانواده را تأمين کنيم.
وي اظهار کرد: همسر من در کارخانه مشغول به کار است، عيدي و حقوقي که دريافت کرده کفاف خريد عيد يک خانواده ? نفري را نمي‌دهد و مجبوريم از برخي خريدها چشم پوشي کنيم.
ولي زاده از بازنشستگان اروميه‌اي نيز با گلايه از بي توجهي مسئولان به وضعيت اقتصادي جامعه گفت: درست است در شرايط اقتصادي ناشي از تحريم‌هاي ظالمانه دشمنان قرار داريم اما متأسفانه برخي بي تدبيري مسئولان نيز موجب وضعيت موجود شده است.
وي با بيان اينکه هيچ نظارت محسوسي در بازار آخر سال وجود ندارد، گفت: گراني و وضعيت اقتصادي هيچ حس و حالي را براي عيد نگذاشته است اگر هم خريد عيد بکنيم براي بچه‌ها خريد مي‌کنيم.
ولي زاده با اشاره به اينکه قيمت برخي کالاهاي ضروري در ماه رمضان نيز سربه فلک مي‌کشد، اظهار کرد: مردم در خريد کالاها و مايحتاج ضروري از جمله اقلام خوراکي دچار مشکل اساسي هستند و بايد در اين زمينه چاره انديشي شود.
نظارت‌ها بايد بر بازار تقويت شود
غلامي يکي ديگر از شهروندان اروميه‌اي با گلايه از قيمت سرسام آور کالاها و اجناس افزود: هيچ نظارتي بر بازار نيست، قيمت يک جفت کفش در دو مغازه با هم زمين تا آسمان تفاوت دارد.وي با بيان اينکه اگر نظارت‌ها بيشتر بود مردم شاهد آشفتگي قيمت‌هاي لحظه‌اي و مغازه به مغازه نبودند، افزود: هر سال نيمه اسفند به بعد شاهد شلوغي بازار بوديم اما امسال با اينکه بازار کمي شلوغ است اما خريد پول مي‌خواهد که خيلي‌ها ندارند و اکثر مردم فقط نظاره گر مغازه‌ها هستند چون پول جيبشان با قيمت‌ها سازش ندارد.سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان آذربايجان‌غربي گفت: طرح ويژه نظارتي ماه مبارک رمضان و عيد نوروز با هدف کنترل و نظارت بر وضعيت بازار کالا و خدمات اولويت دار و ايجاد آرامش در فضاي رواني جامعه از امروز چهارشنبه با همکاري 34 تيم آغاز شده است.
احسان جوي در زمينه تشديد نظارت‌ها بر بازار افزود: طرح ويژه نظارتي عيد نوروز و ماه مبارک رمضان با حضور و همکاري بازرسان اداره کل صنعت معدن و تجارت، تعزيرات حکومتي، ادارات و نهادهاي ديگر در استان در حال اجراست.
وي با اشاره به اينکه کنترل و نظارت بر وضعيت بازار کالا و خدمات اولويت دار ضروري است، اضافه کرد: در مراحل تأمين، توزيع، ارائه خدمات و قيمت، با توجه به افزايش تقاضاي عمومي در ايام پاياني سال و ماه مبارک رمضان لازم است اين نظارت‌ها تشديد شود.
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان آذربايجان‌غربي ادامه داد: با توجه به نزديک شدن به ايام پاياني سال، افزايش تقاضاي مردم براي خريد، انجام سفرهاي نوروزي و در ادامه فرا رسيدن ماه مبارک رمضان و افزايش تقاضاي کالاهاي مورد نياز اين ماه، اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان بنا به دستور سازمان حمايت از حقوق مصرف کنندگان کشور جهت مقابله با روند افزايش تخلفات احتمالي به ويژه تخلف گران فروشي ناشي از افزايش تقاضا براي خريد مايحتاج اين ايام، طرح نظارتي ويژه را اجرا مي‌کند.
مردم تخلفات صنفي را گزارش دهند
وي با اشاره به کالاهاي مشمول اين طرح اظهار کرد: گروه کالايي هدف در اين طرح پخت و توزيع انواع نان، لبنيات (شير، ماست و پنير)، گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخم مرغ، برنج، شکر، روغن نباتي، حبوبات، ميوه سيب، پرتقال، پوشاک، کيف و کفش، آجيل و خشکبار، خواربار و شيرينيجات، روغن موتور، مواد شوينده و تاير خودرو، روغن موتور، لوازم يدکي و غيره است.
جوي اضافه کرد: همچنين در مدت زمان اجراي طرح ويژه نوروز در حوزه خدمات نيز مراکز و دفاتر شرکت‌هاي مسافرتي زميني، ريلي، هوايي و دفاتر فروش آنها، حمل و نقل درون شهري و برون شهري، اماکن تفريحي و فرهنگي، سياحتي و زيارتي، واحدهاي اقامتي، غذاخوري‌ها، رستوران‌هاي بين شهري، نظارت بر عملکرد انبارها و سردخانه‌ها، ميادين ميوه و تره بار، خدمات خشک شويي و قالي شويي نيز مورد بازرسي و نظارت قرار خواهند گرفت.
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربايجان‌غربي عنوان کرد: نظارت بر مراکز نگهداري کالا، سردخانه‌ها، انبارها و بررسي ميزان موجودي کالا در اين مراکز و همچنين پايش مستمر توليد، توزيع و موجودي کالاهاي هدف از طريق سامانه جامع تجارت و رصد گلوگاه‌هاي احتمالي تخلفات صنفي جهت جلوگيري از احتکار، عدم عرضه و گران فروشي به صورت مستمر انجام خواهد شد.جوي از شهروندان خواست تا در صورت مشاهده هرگونه تخلفات صنفي اعم از احتکار، قاچاق، عدم عرضه محصول، عدم درج قيمت، کم فروشي و غيره از سوي واحدهاي صنفي مورد را از طريق سامانه شبانه روزي 124 ستاد خبري اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربايجان‌غربي با واحد بازرسي در ميان بگذارند تا در اسرع وقت مورد بررسي و رسيدگي قرار گيرد.
نمايشگاه رمضان و بهاره در اروميه داير شده است
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربايجان‌غربي گفت: نمايشگاه رمضان و نوروز در اروميه با هدف عرضه مستقيم و با قيمت مناسب کالاهاي مورد نياز شهروندان در محل نمايشگاه‌هاي دائمي اين شهر داير شده است.
جوي افزود: در اين رويداد اقتصادي 220 مشارکت کننده انواع کالاهاي اساسي و ضروري از جمله خوراکي‌ها، خواروبار، گوشت قرمز و مرغ، لوازم آرايشي و بهداشتي، پوشاک، کيف و کفش، مواد غذايي، شيريني و شکلات و آجيل را براي عموم شهروندان عرضه مي‌کند.
وي با بيان اينکه اظهار کرد: برپايي بيش از هزار غرفه عرضه مستقيم کالا ويژه ماه مبارک رمضان و نوروز در آذربايجان غربي در دستور کار است.
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربايجان غربي اظهار کرد: عرضه مستقيم کالا با کيفيت و قيمت مناسب در قالب 12 نمايشگاه ويژه ماه مبارک رمضان و نوروز در اروميه و ساير شهرهاي استان در اسفندماه جاري انجام مي‌شود.
وي با بيان اينکه از يک هزار غرفه پيش بيني شده در استان، 847 غرفه مربوط به واحدهاي صنفي و 250 غرفه متعلق به واحدهاي توليدي است، گفت: تعداد 241 فروشگاه هم در سطح استان با اخذ مجوز لازم از اتحاديه مربوطه نسبت به فروش فوق العاده محصولات خود اقدام مي‌کنند.
جوي افزود: شهروندان در صورت مشاهده هر گونه تخلف، لازم است موارد را به بازرسان مستقر در نمايشگاه گزارش و يا با شماره گيري سامانه 124 نسبت به ثبت گزارش تخلف اقدام کنند تا در اسرع وقت نسبت به رسيدگي به شکايت‌ها اقدام لازم انجام شود.
تشکيل بيش از 1300 پرونده تخلفاتي در آذربايجان غربي
مديرکل تعزيرات حکومتي آذربايجان غربي گفت: از تاريخ 5 اسفند و با آغاز اجراي طرح ويژه تشديد نظارت بر بازار کالاهاي مورد نياز مردم در رمضان و بازار شب عيد 1350 پرونده تخلفاتي در آذربايجان غربي تشکيل شد.
حسين نجف‌زاده گفت: با توجه فرارسيدن رمضان و افزايش تقاضاي کالاهاي مورد نياز اين ماه و در ادامه نزديک‌شدن به ايام پاياني سال و افزايش تقاضاي مردم براي خريد و انجام سفرهاي نوروزي، تعزيرات حکومتي استان بر اساس وظايف قانوني خود براي رفاه حال هموطنان و حمايت از مصرف‌کنندگان و مقابله با روند افزايش تخلفات احتمالي به ويژه تخلف گران فروشي ناشي از افزايش تقاضا براي خريد مايحتاج اين ايام، از 5 اسفند تا 14 فروردين سال آينده اقدام به برگزاري «طرح نظارتي ويژه رمضان و نوروز 1404» مي‌کند.
به گزارش آراز آذربايجان به نقل از مهر،مديرکل تعزيرات حکومتي آذربايجان غربي افزود: در اين طرح، تعزيرات حکومتي استان با راه‌اندازي گشت‌هاي مشترک با هماهنگي دستگاه‌هاي نظارتي و نيز استقرار شعب سيار تعزيرات حکومتي در مجتمع‌هاي تجاري بزرگ و بازارهاي عمده‌فروشي به منظور استفاده از تمام ظرفيت‌هاي تعزيرات حکومتي و ساير دستگاه‌هاي نظارتي استان براي خدمت‌رساني مناسب به مردم ضمن بازرسي‌هاي ميداني در سطح بازار، برخورد سريع و قانوني با تخلفات احتمالي علي‌الخصوص گران فروشي، کم فروشي و تقلب در محل تخلف مي‌کند.
وي با بيان اينکه از ابتداي اجراي اين طرح تاکنون 1350 پرونده تخلفاتي در استان تشکيل شده است افزود: تخلفات حوزه آرد و نان در صدر پرونده‌هاي تخلفات ثبت شده در اين مدت بود.


برچسب ها:

تاریخ: 1403/12/21 08:58 ق.ظ | دفعات بازدید: 1537 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot
مشاهده مشخصات مجوز در سامانه جامع رسانه‌های کشور