ARAZAZARBAIJAN

چرخه خروج طلا از کشور و ورود مجدد به عنوان ارز حاصل از صادرات


چرخه خروج طلا از کشور و ورود مجدد  به عنوان ارز حاصل از صادرات

گروه خبر: يک عضو کميسيون اقتصادي مجلس، گفت: درصد کمي از ذخاير 70 تن طلا بانک مرکزي ممکن است به چرخه خروج طلاي ايران از مرز‌هاي غيررسمي و ورود مجدد آن به کشور به عنوان ارز حاصل از صادرات مربوط باشد.


به گزارش آراز آذربايجان،حاکم ممکان با تاييد خبر چرخه خروج طلاي ايران از مرز‌هاي غيررسمي و ورود مجدد آن به کشور به عنوان ارز حاصل از صادرات و تخلف برخي از شرکت‌هاي صادرکننده توضيح داد: گزارش‌هايي در اين زمينه وجود دارد، اما موضوع اين نيست که تمام 70 تن طلايي که بانک مرکزي اعلام کرده خريداري شده از همين چرخه باشد؛ بلکه درصد کمي از آن ممکن است مربوط به اين چرخه باشد.
وي درباره ميزان ذخيره طلايي که در بانک مرکزي بعد از صادر شدن مجوز واردات طلا به‌جاي ارز حاصل از صادرات وجود دارد گفت: بر اساس آماري که آقاي فرزين چند هفته پيش در جلسه‌اي که با ايشان داشتيم اعلام کردند، ذخاير بانک مرکزي طي اين دو سه سال اخير نزديک به 70 تن طلاست. اين خريد‌ها مازاد بر ذخيره طلايي بود که قبلاً وجود داشت.
عضو کميسيون اقتصادي درباره اعتراض‌ها و اخباري مبني بر اينکه صادرکنندگان ارز حاصل از صادرات خود را وارد کشور نمي‌کنند توضيح داد: در حال حاضر بانک مرکزي در راستاي قوانين موضوعه مجلس، از جمله ماده 44 قانون بانک مرکزي، ماده 22 قانون دائمي و بند ب ماده 11 برنامه هفتم توسعه، مکلف شده هم بازار ارز را کنترل و هم بازار ارز اشخاص را در مرکز مبادلات طلا و ارز ايجاد کند.
اين نماينده مجلس ادامه داد: به همين دليل، از اول دي‌ماه اين اقدام را انجام داد و از اول بهمن‌ماه هم صنايع بزرگ از جمله فولادي‌ها و هلدينگ‌هاي پتروشيمي را مکلف کرد ارز حاصل از صادرات خود را در اين بازار عرضه کنند.
نماينده اروميه افزود: طبق آخرين جلسه‌اي که با رئيس کل بانک مرکزي در مرکز مبادلات طلا و ارز داشتيم و آماري که ايشان اعلام کردند، واقعاً براي من هم به عنوان نماينده مردم مشهود بود که صنايع بزرگ مانند فولادي‌ها و پتروشيمي‌ها کل ارزي را که از صادرات به دست مي‌آورند در اين بازار عرضه نمي‌کنند.
اين نماينده مجلس در ادامه با تاکيد بر اين موضوع که «من به عنوان نماينده اين انتقاد را از آقاي فرزين کردم و خواستم که اين موضوع به اطلاع رئيس‌جمهور برسد، زيرا بيشتر سهامداران اين صنايع دولت هستند» گفت: اگر دولت خودش با دولت همکاري نمي‌کند تا بازار ارز تنظيم شود، چه انتظاري مي‌توان داشت که صادرکنندگان خرد و بخش خصوصي اين کار را انجام دهند؟
او اضافه کرد: بخش خصوصي و خرد موظف هستند که اين کار را انجام دهند، اما واقعيت اين است که صنايع بزرگ و هدلينگ‌هاي بزرگ همکاري لازم را نمي‌کنند.
ممکان در ادامه درباره اقدامات نظارتي مجلس درباره روندي که صنايع بزرگ در پيش گرفته‌اند توضيح داد: تذکر داديم که اگر اين وضعيت تا گزارش بعدي ادامه يابد، از اقدامات نظارتي مجلس حتماً استفاده خواهيم کرد، ديوان محاسبات حتماً ورود خواهد کرد و اگر لازم باشد تحقيق و تفحص را کليد خواهيم زد. اگر جرمي هم واقع شده باشد، حتماً از طريق کميسيون اصل 90 قانون اساسي مجلس پيگيري خواهيم کرد.
او در واکنش به اين موضوع که اطلاعاتي منتشر شده مبني بر اينکه برخي از شرکت‌هاي صادرکننده که مجوز گرفته‌اند به دليل مشکلات تحريمي به‌جاي ارز حاصل از صادرات خود طلا وارد کنند، در ايران طلا اجاره مي‌کنند و به صورت غيررسمي از مرز ايران خارج و دوباره همان طلا را به عنوان درآمد حاصل از صادرات خود وارد کشور مي‌کنند گفت: وزارت اطلاعات در دو سه پرونده بسيار سنگين چند تن طلا را به اين شکل کشف کرد.
عضو کميسيون اقتصادي مجلس با تاييد خبر چرخه خروج طلاي ايران از مرز‌هاي غيررسمي و ورود مجدد آن به کشور به عنوان ارز حاصل از صادرات و تخلف برخي از شرکت‌هاي صادرکننده توضيح داد: گزارش‌هايي در اين زمينه وجود دارد، اما موضوع اين نيست که تمام 70 تن طلايي که بانک مرکزي اعلام کرده خريداري شده از همين چرخه باشد؛ بلکه درصد کمي از آن ممکن است مربوط به اين چرخه باشد.
او در ادامه با مثبت ارزيابي کردن واردات طلا به جاي ارز گفت: خودتان مي‌دانيد که طلا پشتوانه ارز است و اگر صادرکنندگان بخواهند به‌جاي ارز طلا وارد کنند، براي ذخاير ارزي ما و پشتوانه ارزي‌مان فرقي نمي‌کند و ايرادي هم ندارد.
اين نماينده مجلس در پايان با تاکيد بر اين موضوع که نبايد تنها به شعار‌ها توجه کنيم توضيح داد: بر اساس شاخص‌ها و آمار‌هايي که بانک مرکزي يا نهاد‌هاي رسمي اعلام مي‌کنند، درصد کمي از ذخاير 70 تن طلا بانک مرکزي ممکن است به چرخه خروج طلاي ايران از مرز‌هاي غيررسمي و ورود مجدد آن به کشور به عنوان ارز حاصل از صادرات مربوط باشد. اين‌گونه نيست که بگوييم 10درصد از ذخاير طلاي بانک مرکزي را در بر مي‌گيرد. به نظر مي‌رسد درصد کوچکي از اين ذخاير يعني شايد يکي دو درصد را در بر بگيرد. متاسفانه قاچاق در همه کشور‌ها رواج دارد و اين موضوع هم از آن مستثني نيست.


برچسب ها:

تاریخ: 1403/12/20 12:13 ب.ظ | دفعات بازدید: 1435 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot
مشاهده مشخصات مجوز در سامانه جامع رسانه‌های کشور