وضعيت آب شرب روستاهاي خوي در مرز بحران
وضعيت آب شرب روستاهاي خوي در مرز بحران
گروه گزارش: فرسودگي و بالابودن عمر لولههاي خط انتقال مشکل کمبود آب شرب در برخي روستاهاي خوي را تشديد کرده و موجب ترکيدگي بيش از استاندارد لوله در اين منطقه شده است.
آب شرب شهرستان خوي فقط از منابع زير زميني تأمين ميشود، در اين شهرستان براي مهار آبهاي سطحي هيچ منبع و سدي وجود ندارد و اين موجب شده فقط از منابع زير زميني آب شرب موردنياز تأمين شود که در نهايت همه ساله عمق چاهها عميقتر و کمآبتر ميشود.
هر چند مشکل خشکسالي و کاهش بارندگيها در بسياري از مناطق کشور طي سالهاي اخير موجب بروز مشکلاتي در اين بخش شده؛ اما امسال بحران آب شرب در خوي بهخصوص در روستاها وارد گام جديدي شده و مردم برخي روستاها از جمله ولديان براي تأمين ضروريترين نياز اين مايه حياتي با معضل اساسي مواجه هستند.
تکميل سد غازان و احياي حق آبه خوي از سد آغ چاي براي تأمين آب شرب سالها است ناديده گرفته شده است و اين شهرستان نزديک دو دهه منتظر تکميل و بهرهبرداري از اين سد است، امري که باگذشت بيش از 13 سال هنوز محقق نشده است.
بر اساس اعلام مديران شرکت آب و فاضلاب شهرستان خوي هم اکنون روستاهاي کوتانآباد، هسته جوک، عسگرآباد، عزتآباد و بهويژه ولديان با مشکل جدي در زمينه آب شرب مواجه هستند و اين امر موجب گلايه شديد مردم اين مناطق شده است.
آغاز عمليات ايستگاه مياني روستاي ولديان خوي تا هفته آينده
مديرعامل شرکت آب و فاضلاب شهرستان خوي در خصوص مشکل آب شرب در خوي بهخصوص در بخش روستايي اين شهرستان ، اظهار کرد: تأمين آب شرب شهرستان خوي در بخشهاي شهري و روستايي از محل آبهاي زير زميني است و باتوجهبه کاهش نزولات آسماني و کاهش آبدهي منشاها در برخي از روستاها با کمبود آب روبرو هستيم.
يدالله سلطاني با بيان اينکه هم اکنون يک هزار 700 حلقه چاه آب در شهرستان خوي وجود دارد، افزود: از اين تعداد چاه ??? حلقه مربوط به آب شرب است و مابقي در کاربرهاي کشاورزي و صنعت استفاده ميشود.
وي با اشاره به برخي رفتارهاي ناصحيح در زمينه مصرف آب افزود: باتوجهبه کمبود منابع آبي، بروز خشکسالي، افزايش جمعيت و صنايع جا دارد بافرهنگ سازي و اطلاعرساني به مردم در خصوص نحوه استفاده درست از آب از هدر روي هرچه بيشتر آب جلوگيري شود.
سلطاني با بيان اينکه شهرستان خوي 6 شهر و 210 روستا با جمعيت بالغ بر 340 هزار نفر دارد، اظهار کرد: تأمين آب شهرستان از منابع آب زير زميني تأمين ميشود و نياز آبي شهرستان 2500 ليتر در ثانيه است.
وي به چالشهاي تأمين آب شهرستان اشاره و تصريح کرد: تأمين آب شهرستان خوي در فصل گرما باتوجهبه افزايش دماي هوا، زلزله مکر، و مصرف مشترکين و ساخت سازها در نقطه سربهسر قرار دارد و کارکرد تمام چاههاي عميق در زمان اوج مصرف جوابگوي مصرف مشترکين نيست و تأمين آب شهرستان از منابع آبهاي سطحي نياز به زمان بيشتري دارد.
کمبود آب شرب در برخي روستاهاي خوي به مرز بحران رسيده است
مديرعامل آب و فاضلاب خوي در خصوص کمبود آب شرب در بخش روستايي خوي نيز گفت: شهرستان خوي تنها منطقهاي است که سد ندارد و همه نياز آب شرب در بخش شهري و روستايي از چاه تأمين ميشود که با آغاز فصل تابستان هر سال به دليل مصرف بيش از حد و برداشت مازاد از چاهها سالهاست مردم مناطق شهري و روستايي با مشکل آب شرب دستوپنجه نرم ميکنند.
وي با بيان اينکه از 210 روستا در خوي هم اکنون 137 روستا تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب خوي هستند، عنوان کرد: هم اکنون در روستاهاي ولديان، عسگرآباد، حيدرآباد، کوتانآباد، هسته جوک، عزتآباد مردم با کمبود شديد آب شرب مواجه هستند و برنامههاي کوتاهمدت براي حل مشکل کمآبي در اين منطقه نيز جوابگو نيست.
سلطاني با اشاره به اينکه طرح انتقال آب شرب خوي از سد آغ چاي، سد الند و سد غازان سالهاي متمادي مطرح ميشود؛ ولي متأسفانه تاکنون اجرايي نشده است، گفت: با مديريت مصرف آب تا حدودي تلاش داريم مشکل آب شرب روستاهاي خوي را حل کنيم؛ ولي لازم است براي گذر از اين مشکل تمهيداتي در نظر گرفته شود.
مديرعامل شرکت آب و فاضلاب شهرستان خوي تصريح کرد: با تأمين 15 ميليارد ريال از محل طرحهاي عمراني و 20 ميليارد ريال از محل اعتبارات در اختيار نماينده و تهيه مصالح از طريق فرمانداري عمليات اجرايي روستاي ولديان تا يکشنبه هفته آينده از طريق برونسپاري آغاز خواهد شد.
فرسودگي و بالابودن عمر لولههاي خط انتقال مشکل اصلي آب شرب در روستاي ولديان
سلطاني در ادامه خاطرنشان کرد: مشکل روستاي ولديان مشکل آب نيست؛ بلکه فرسودگي و با بودن عمر لولههاي خط انتقال آب است که باعث ايجاد ترکيدگي بيش از حد استاندار ميشود.
وي خاطرنشان کرد در سفر رياستجمهوري به شهرستان خوي 12 پروژه جهت تصويب معرفي و تصويب شدند که درصد پيشرفت فيزيکي اين پروژهها بالاي 70 درصد است.
سلطاني در خصوص اجراي شبکه جمعآوري فاضلاب در نقاط باقيمانده شهر خوي اشاره کرد و تصريح کرد: مطالعات طرح جمعآوري شهر خوي از سال 62 آغاز و عمليات اجرايي اين طرح سال 76 شروع و سال 82 به اتمام رسيد همچنين 150 کيلومتر شبکه جمعآوري فاضلاب در اين شهر اجرا شد.
وي با بيان اينکه ماده 23 طرح جمعآوري فاضلاب شهر خوي براي نقاط باقيمانده از سازمان برنامهوبودجه کشور اخذ شده و اين طرح از امسال داراي رديف اعتباري است که کارهاي اجرايي آن بهزودي آغاز خواهد شد.
به گزارش آراز آذربايجان به نقل از مهر،خوي يکي از 4 دشت ممنوعه آذربايجان غربي ساليان متمادي با بحران آب شرب مواجه بوده است و بايد چارهانديشي اساسي در اين زمينه صورت گيرد.
تاریخ:
1402/05/03 08:24 ق.ظ
|
دفعات بازدید: 41 |
چاپ