طرح آبياري تحت فشار در آذربايجان غربي تعطيل شده است
طرح آبياري تحت فشار در آذربايجان غربي تعطيل شده است
گروه خبر: عضو کميسيون کشاورزي مجلس گفت: متأسفانه بسياري از طرحهاي احياي درياچه اروميه از جمله طرح آبياري تحت فشار در اراضي کشاورزي استان تعطيل شدهاند.
به گزارش آراز آذربايجان،جلال محمودزاده در خصوص آخرين وضعيت درياچه اروميه گفت: حجم آب موجود در درياچه اروميه به حداقل ميزان خود رسيده است، طي چند سال اخير نه تنها ورودي قابل قبولي نداشته بلکه با شدت گيري کاهش بارندگي، افزايش خشکساليها و تبخير بيش از اندازه، منجر به نابودي اين درياچه شده است، در کنار تمام اين عوامل احداث سدهاي متعدد در اطراف اين درياچه شرايط آن را وخيمتر کرده است.
جلال محمود زاده با بيان اينکه با وجود شرايط بحراني درياچه اروميه و اظهارنظرها در خصوص اتمام حيات اين درياچه اظهار کرد: هنوز درياچه اروميه به صورت کامل خشک نشده و اميد براي احياي آن تداوم دارد اما ضروري است دولت اقدامات عاجلي براي از سرگيري روند احياي آن انجام دهد.
وي با انتقاد از عملکرد ستاد احياي درياچه اروميه در سالهاي گذشته گفت: با توجه به شرايط کم آب متأسفانه ستاد احياي در طول فعاليت خود اقدامات را به درستي انجام نداده حتي اعتبارات احياي درياچه اروميه در جاهاي ديگري هزينه شده و بايد در اين زمينه جوابگو باشد.
نماينده مردم مهاباد در مجلس شوراي اسلامي همچنين با بيان اينکه دستگاههاي اجرايي ذيربط در حوزه درياچه اروميه طي سالهاي اخير به وظايف خود درست عمل نکردند، گفت: زمزمه خشکي کامل درياچهاروميه به گوش ميرسد اما هنوز به مرحله خشکي کامل نرسيدهايم، از طرفي بودجهاي که براي احياي درياچه اختصاص داده شد، در جاي خود هزينه نشده است.
وي ادامه داد: درياچه اروميه به عنوان ششمين درياچه آب شور جهان، بزرگترين درياچه آب شور خاورميانه و ايران است و محل زيست بسياري از حيوانات مهاجر و بومي مثل فلامينگو و پليکان بوده، اما نفسهايش به شماره افتاده است و براي نجات آن، بايد به سرعت اقدام کرد خشک شدن آن نه تنها در سطح ملي بلکه در سطوح جهاني تبعات گستردهاي دارد و انتقادهايي براي ايران نيز به دنبال خواهد داشت.
محمودزاده خاطرنشان کرد: خشکي درياچه اروميه نه تنها آذربايجان غربي را تحت الشعاع قرار ميدهد بلکه 15 استان ديگر را نيز تحت تأثير قرار خواهد داد و از کشاورزي گرفته تا معيشت مردم متأثر از اين بحران زيست محيطي خواهد بود به گونهاي که سلامتي افراد را به مخاطره انداخته و به تبع آن کوچ اجباري را براي مردم رقم ميزند.عضو کميسيون کشاورزي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينکه دولت نه در سال 1400 و نه در سال جاري ريالي براي احياي درياچه اروميه اختصاص نداده است، گفت: متأسفانه بسياري از طرحهاي احياي درياچه اروميه از جمله طرح آبياري تحت فشار در اراضي کشاورزي استان تعطيل شدهاند.
محمودزاده با بيان اينکه هم اکنون طرح آبياري تحت فشار در دشتهاي مياندوآب و نقده و مهاباد تعطيلي است گفت: دولت در يک سال اخير براي آبياري مدرن در اين استان اختصاص نداده و اراضي کشاورزي استان به صورت سنتي آبياري ميشود و اين يعني هدررفت آب و راندمان پايين آبياري بخش کشاورزي که اثر آن مستقيم متوجه درياچه اروميه است.
وي با انتقاد از اينکه متأسفانه در اين شرايط آب آذربايجان غربي به ميزان 300 ميليون مترمکعب از شهرستانهاي مياندوآب و بوکان براي اراضي کشاورزي آذربايجان شرقي منتقل ميشود، افزود: با وجود ممنوعيت انتقال آب بخش کشاورزي اين آب از استان به استان ديگر منتقل ميشود که بايد جلوي آن گرفته شود. قرار بود از رودخانه ارس 300 ميليون مترمکعب آب به درياچه اروميه منتقل شود که اين طرح نيز حذف شد.
عضو کميسيون کشاورزي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به عدم اتمام طرح انتقال تونل از زاب به درياچه اروميه افزود: با وجود اينکه اين طرح در مراحل پاياني قرار دارد، گفت: سه کيلومتر از اين تونل دچار ترک خوردگي شده و هنوز اين مشکل برطرف نشده است.
وي با بيان اينکه همچنين قرار بود از رودخانه ارس 300 ميليون مترمکعب آب به درياچه اروميه منتقل شود که اين طرح نيز حذف شد، افزود: عدم اختصاص 300 ميليون متر مکعب حق آبه درياچه ارس به درياچه شور آذربايجان منجر شده تا شاهد مرگ اين درياچه باشيم در اين بين رفتارهاي سياسي دولتهاي مختلف بر خشکي اين درياچه بيشتر از هر زماني دامن زده است.
اظهارات محمودزاده در حالي مطرح ميشود که استاندار آذربايجان غربي که دبيرکارگروه ملي احياي درياچه اروميه نيز است در آخرين بازديد از اين درياچه از تعيين کميتههاي استاني احياي درياچه اروميه خبر داده اما هنوز اين کميته وارد فاز اجرايي نشده است.
تاریخ:
1401/07/21 08:17 ق.ظ
|
دفعات بازدید: 40 |
چاپ