هادي عباسپور
گروه گزارش: همزماني ماه مبارک رمضان با عيد نوروز، ليالي قدر و شب شهادت حضرت اميرالمؤمنين علي (ع)، فرصتي بينظير براي تعميق معنويت، تقويت اميد و افزايش نشاط اجتماعي در جامعه اسلامي ايجاد کرده است.
اين تقارن معنوي و فرهنگي، نه تنها بر غناي روحي و ديني مردم ميافزايد، بلکه زمينهاي مناسب براي همبستگي بيشتر و احياي ارزشهاي ديني و ملي فراهم ميکن. علماي دين و فرهنگيان خوي اين همزماني را فرصتي استثنايي براي ترويج همدلي، تقويت هويت ملي و ديني و گسترش روحيه تعاون و همکاري در جامعه ميدانند.ماه مبارک رمضان همواره به عنوان فرصتي استثنايي براي تقويت معنويت، تزکيه نفس و ايجاد نشاط اجتماعي در جامعه اسلامي شناخته شده است اين ماه پر برکت، با فضيلتهاي بيشمارش، فرصتي براي بازنگري در رفتارها، تقويت ايمان و نزديکي به پروردگار است.امسال، اين ماه با عيد نوروز، که نماد تجديد حيات و آغاز فصل جديدي از زندگي است، همزمان شده است. اين تقارن، پيوندي عميق ميان معنويت ديني و هويت ملي ايجاد کرده و به مردم اين فرصت را ميدهد تا در کنار بهرهمندي از برکات معنوي رمضان، از شور و نشاط عيد نوروز نيز بهرهمند شوند.ليالي قدر، که از شبهاي پر فضيلت ماه رمضان است، امسال با عيد نوروز همراه شده است. اين شبها، که به عنوان شبهاي نزول قرآن و تعيين سرنوشت انسانها شناخته ميشوند، فرصتي بينظير براي راز و نياز، دعا و توبه فراهم ميکنند.
همزماني اين شبها با عيد نوروز، بر اهميت و ارزش معنوي آنها افزوده و به مردم اين فرصت را ميدهد تا در کنار جشنهاي نوروزي، به عبادت و راز و نياز با پروردگار بپردازند.شب شهادت حضرت اميرالمؤمنين علي (ع) نيز امسال در ماه رمضان قرار گرفته است. اين شب، که يادآور ايثار، عدالت و شجاعت امام علي (ع) است، فرصتي براي تأمل در ارزشهاي والاي انساني و ديني است.همزماني اين شب با ماه رمضان و عيد نوروز، بر اهميت آن افزوده و به مردم اين فرصت را ميدهد تا در کنار بهرهمندي از برکات معنوي رمضان و شاديهاي نوروزي، به يادآوري و تجليل از سيره و روش زندگي امام علي (ع) بپردازند.علماي دين و فرهنگيان خوي بر اين باورند که اين تقارن معنوي و فرهنگي، بستر مناسبي براي تقويت همبستگي اجتماعي، احياي ارزشهاي ديني و ملي و گسترش روحيه تعاون و همکاري در جامعه است آنها معتقدند که اين همزماني ميتواند به افزايش نشاط اجتماعي، تقويت اميد و ايجاد فضايي سرشار از معنويت و شادي در جامعه منجر شود.اين فرصت استثنايي، نه تنها بر غناي روحي و ديني مردم ميافزايد، بلکه ميتواند به تقويت هويت ملي و ديني و ايجاد جامعهاي متحد و همدل کمک کند در نتيجه، همزماني ماه مبارک رمضان با عيد نوروز، ليالي قدر و شب شهادت حضرت اميرالمؤمنين علي (ع)، فرصتي بينظير براي تعميق معنويت، تقويت اميد و افزايش نشاط اجتماعي در جامعه اسلامي ايجاد کرده است.
اين تقارن، نه تنها بر غناي روحي و ديني مردم ميافزايد، بلکه زمينهاي مناسب براي همبستگي بيشتر و احياي ارزشهاي ديني و ملي فراهم ميکند. اميد است که اين فرصت استثنايي، به تقويت هويت ملي و ديني و ايجاد جامعهاي متحد و همدل منجر شود.در اين راستا، حجتالاسلام حجت قاسمخاني، امام جمعه خوي، حجتالاسلام محسن مسلمي، رئيس سازمان تبليغات اسلامي خوي، و حجتالاسلام اکبري، مدير حوزه علميه خوي، به بررسي ابعاد اين همزماني و پيامدهاي آن براي جامعه پرداختهاند.
تقارن رمضان و نوروز؛ فرصتي براي همبستگي و معنويت
حجتالاسلام حجت قاسمخاني، امام جمعه خوي، در خصوص اين تقارن مبارک گفت: ماه مبارک رمضان و عيد نوروز هر دو در فرهنگ اسلامي و ايراني جايگاه والايي دارند، رمضان ماه رحمت، مغفرت و ارتباط معنوي با خداوند است و نوروز نماد تجديد حيات، اميد و نو شدن است.
وي افزود: امسال، اين همزماني ميتواند زمينهاي براي افزايش همبستگي اجتماعي، تقويت روحيه اميد و انسجام بين مردم فراهم کند، روزهداري، عبادت و مراسم ليالي قدر، در کنار ديد و بازديدهاي نوروزي، اگر به درستي مديريت شود، ميتواند فضاي جامعه را بيش از پيش به سمت معنويت و نشاط هدايت کند.
وي در ادامه افزود: يکي از وظايف مهم ما در اين ايام، ترويج فرهنگ اسلامي در کنار ارزشهاي ملي است، نوروز فرصتي براي ديدار اقوام و احوالپرسي از يکديگر است که اين خود موجب تقويت روابط اجتماعي و افزايش نشاط عمومي ميشود اما در عين حال، لازم است که توجه داشته باشيم که حرمت ماه رمضان حفظ شده و سنتهاي نوروزي با آموزههاي اسلامي هماهنگ باشد اين مسئله ميتواند در کنار هم، جامعهاي سرزنده، متعالي و اميدوار را رقم بزند.
ليالي قدر و نوروز بازگشت به خدا و عدالت علوي
حجتالاسلام محسن مسلمي، رئيس سازمان تبليغات اسلامي خوي، با اشاره به اهميت تقارن ليالي قدر با عيد نوروز گفت: ليالي قدر اوج معنويت در ماه رمضان است شبهايي که در آن سرنوشت انسانها رقم ميخورد و درهاي رحمت الهي به روي بندگان گشوده ميشود.وي افزود: امسال اين شبهاي عزيز با ايام عيد نوروز و همچنين شب شهادت حضرت اميرالمؤمنين علي (ع) همزمان شده است اين همزماني پيام مهمي دارد؛ اينکه نوروز حقيقي براي ما زماني است که دلهايمان را از غبار گناه پاک کنيم و به سوي خدا بازگرديم.وي تأکيد کرد: سيره اميرالمؤمنين علي (ع) بهترين راهنما براي ما در اين ايام است ايشان نماد عدالت، عبادت و مردميداري بودند.
مسلمي افزود: در شبهاي قدر، که بهترين فرصت براي بازگشت به خدا و تجديد عهد با ارزشهاي ديني است، بايد بيش از هر زمان ديگري به الگوي علوي توجه کنيم.
وي تاکيد کرد: ما بايد در اين شبهاي قدر با تأمل در سيره علوي، سبک زندگي خود را بر اساس عدالت، اخلاص و خدمت به مردم اصلاح کنيم.تقارن رمضان، نوروز و قدس؛ فرصتي براي مقاومت حجت الاسلام حبيب مقدم مدير مدرسه علميه امام خميني (ره) خوي نيز با اشاره به اهميت همزماني ماه رمضان با آمادگي براي روز جهاني قدس، گفت: ماه رمضان همواره ماه مقاومت، بيداري اسلامي و توجه به مظلومان بوده است در شرايطي که مردم فلسطين تحت شديدترين جنايات رژيم صهيونيستي قرار دارند، امسال مسئوليت ما نسبت به مسئله فلسطين بيش از گذشته است.وي افزود: همزماني ليالي قدر با نزديک شدن به روز قدس، اين وظيفه را بر دوش ما ميگذارد که با قدرت و بصيرت بيشتري از مردم فلسطين حمايت کنيم.مقدم افزود: امام خميني (ره) روز جهاني قدس را به عنوان نماد وحدت مسلمانان در برابر ظلم و استکبار جهاني معرفي کردند اين روز نبايد تنها به عنوان يک مناسبت سياسي ديده شود، بلکه فرصتي براي احياي روحيه مقاومت در جهان اسلام است.وي در پايان گفت: حوزههاي علميه و نهادهاي فرهنگي بايد برنامههاي ويژهاي براي آگاهيبخشي به جوانان درباره اهميت اين موضوع داشته باشند.
به گزارش آراز آذربايجان به نقل از اروم نيوز،گفتني است؛ همزماني ماه مبارک رمضان با عيد نوروز، ليالي قدر و روز قدس، يک فرصت کمنظير براي جامعه اسلامي است تا با تعميق معنويت، افزايش نشاط اجتماعي و تقويت روحيه مقاومت، سال جديد را با انگيزهاي تازه آغاز کند.