رقيه وکيلي
گروه گزارش: بازگشت واحدهاي توليدي راکد به چرخه اقتصاد و ايجاد اشتغال پايدار، به بهبود معيشت مردم، کاهش بيکاري و توسعه متوازن مناطق استان کمک شاياني کرده است.
آذربايجانغربي با برنامهريزيهاي هدفمند و اجراي سياستهاي حمايتي، گامهاي بلندي در جهت اشتغالزايي و بازگرداندن واحدهاي توليدي راکد به چرخه اقتصاد برداشته است. بر اساس گزارش اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان، در 11ماهه نخست سال جاري، 89 درصد از هدفگذاري وزارت صمت در شاخص اشتغال محقق شده و بيش از 11 هزار فرصت شغلي جديد ايجاد شده است. اين موفقيتها مرهون تلاشهاي مستمر براي فعالسازي واحدهاي صنعتي راکد و جذب سرمايهگذاريهاي جديد در بخش صنعت است.
آذربايجانغربي قطب اقتصادي کشور
آذربايجانغربي با دارا بودن ظرفيتهاي بالاي کشاورزي، معدني و صنعتي، همواره به عنوان يکي از قطبهاي مهم اقتصادي کشور مطرح بوده است. بازگشت واحدهاي راکد به چرخه توليد و ايجاد اشتغال پايدار، نه تنها به بهبود معيشت مردم کمک کرده، بلکه نقش مهمي در توسعه متوازن مناطق مختلف استان ايفا ميکند.
يکي از محورهاي اصلي برنامههاي توسعه صنعتي آذربايجانغربي، توجه به صنايع تبديلي و تکميلي است. با توجه به ظرفيتهاي بالاي کشاورزي و دامپروري در استان، توسعه اين صنايع ميتواند به ايجاد ارزش افزوده و اشتغالزايي بيشتر در مناطق روستايي و کمتر توسعهيافته کمک کند.
حمايت از صنايع کليد اشتغالزايي پايدار
حمايت از صنايع کوچک و متوسط نه تنها به اشتغالزايي و کاهش نرخ بيکاري کمک ميکند، بلکه باعث افزايش توليدات داخلي، کاهش واردات و تقويت اقتصاد محلي ميشود. با توجه به ظرفيتهاي بالاي آذربايجانغربي در حوزههاي کشاورزي، معدني و صنعتي، توسعه اين صنايع ميتواند به رشد متوازن و پايدار در تمامي مناطق استان منجر شود.
تأثير بازگشت واحدهاي راکد بر اقتصاد محلي
بازگشت واحدهاي توليدي راکد به چرخه اقتصاد، علاوه بر ايجاد اشتغال، تأثيرات مثبت ديگري نيز بر اقتصاد محلي داشته است. فعالسازي اين واحدها باعث افزايش توليدات داخلي، کاهش واردات و تقويت زنجيره تأمين مواد اوليه در استان شده است. با راهاندازي مجدد اين واحدها، شاهد افزايش مشارکت بخش خصوصي در اقتصاد استان و بهبود شاخصهاي اقتصادي مانند توليد ناخالص داخلي و درآمد سرانه هستيم.
توسعه صنعتي و اشتغالزايي پايدار
با ادامه روند فعلي و اجراي پروژههاي جديد، به ويژه در حوزه صنايع دانشبنيان و فناوريهاي نوين، ميتوانيم به اشتغالزايي پايدار و توسعه متوازن در تمامي مناطق استان دست يابيم.با برنامهريزي براي جذب سرمايهگذاران داخلي و خارجي اميد است آذربايجانغربي به عنوان يکي از قطبهاي پيشرو در صنعت و اشتغال کشور مطرح شود.
آذربايجانغربي با اجراي سياستهاي هدفمند و استفاده از ظرفيتهاي داخلي، گامهاي مؤثري در جهت اشتغالزايي و توسعه صنعتي برداشته است. بازگشت واحدهاي راکد به چرخه توليد، حمايت از صنايع کوچک و متوسط، و توجه به صنايع تبديلي و آموزش نيروي کار، از جمله اقدامات کليدي در اين مسير بودهاند. با ادامه اين روند و همکاري همه جانبه، ميتوان به آيندهاي روشن براي اقتصاد و اشتغال در اين استان اميدوار بود.
تاکيد استاندار آذربايجانغربي بر رونق اشتغال
رضا رحماني استاندار آذربايجانغربي در جمع خبرنگاران، بر ضرورت اجراي طرحهاي جديد براي رونق اشتغال و توسعه سرمايهگذاري تاکيد کرد.
وي با اشاره به پتانسيلهاي بالاي استان، بيان کرد: توسعه آذربايجانغربي با روحيه جهادي و تعامل مديران محقق خواهد شد.
رحماني با تاکيد بر اهميت تکميل زنجيرههاي توليد در حوزههاي مختلف، خاطرنشان کرد: تکميل اين زنجيرهها نه تنها زمينه اشتغالزايي را فراهم ميکند، بلکه به افزايش درآمد سرانه مردم استان نيز کمک خواهد کرد.
وي همچنين به ضرورت توسعه شهرکهاي توليدي در مناطق مختلف استان اشاره کرد و افزود: با جذب سرمايهگذار و استفاده از مزاياي هر منطقه، ميتوان شهرکهاي توليدي را گسترش و به رشد اقتصادي پايدار دست يافت.
استاندار آذربايجانغربي با اشاره به برنامهريزيهاي انجام شده، از توسعه صنايع تبديلي به ويژه در حوزههاي کشاورزي و معدن خبر داد و گفت: اين صنايع ميتوانند نقش مهمي در ايجاد ارزش افزوده و اشتغالزايي ايفا کنند.
وي همچنين به عملکرد بانکهاي استان اشاره کرد و به بانکهايي که در جذب و واگذاري تسهيلات اشتغالزايي کمکاري کردهاند، هشدار داد که بايد پاسخگو باشند.
رحماني در پايان، بر تقويت روحيه اشتغالزايي در استان تاکيد کرد و گفت: با همکاري همه جانبه و اجراي طرحهاي هدفمند، ميتوانيم به رونق اقتصادي و کاهش نرخ بيکاري در آذربايجانغربي دست يابيم.
تحقق 89 درصدي هدف اشتغال در آذربايجان غربي
احسان جوي سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربايجانغربي از تحقق 89 درصدي هدفگذاري وزارت صمت در شاخص اشتغال خبر داد.
وي ادامه داد: با ورود واحدهاي توليدي جديد به چرخه توليد، زمينه اشتغال مستقيم براي بيش از 11 هزار نفر فراهم شده است.
وي افزود: در 11 ماهه گذشته، 226 فقره پروانه بهرهبرداري براي واحدهاي صنعتي جديد صادر شده که نشاندهنده رشد 28 درصدي نسبت به مدت مشابه سال گذشته است. اين واحدهاي صنعتي با جذب 81 هزار ميليارد ريال سرمايهگذاري، نقش مهمي در ايجاد اشتغال و توسعه اقتصادي استان ايفا کردهاند.
جوي با اشاره به ايجاد اشتغال براي 11 هزار و 315 نفر در حوزه صنعت استان طي 11 ماهه سال جاري، از رشد 14 درصدي اين شاخص نسبت به سال گذشته خبر داد.
وي تأکيد کرد: 89 درصد از هدفگذاري سالانه وزارت صمت در شاخص اشتغال در آذربايجانغربي محقق شده است. همچنين، سرمايهگذاري صنعتي در استان با رشد 62 درصدي نسبت به سال گذشته، به 81 هزار ميليارد ريال رسيده است که اين امر به افزايش اشتغال جوانان متخصص و تحصيلکرده در بخشهاي مختلف صنعتي منجر شده است.
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربايجانغربي افزود: در حال حاضر، 2 هزار و 42 واحد صنعتي توليدي در استان فعال هستند که براي راهاندازي اين واحدها، 206 هزار ميليارد ريال سرمايهگذاري انجام شده و زمينه اشتغال مستقيم براي 62 هزار و 446 نفر فراهم شده است.
وي خاطرنشان کرد: اين دستاوردها نشاندهنده تلاشهاي مستمر و برنامهريزيهاي دقيق در راستاي توسعه صنعتي و اشتغالزايي در استان است.
جوي در پايان، از همکاري تمامي دستگاههاي اجرايي، سرمايهگذاران و فعالان صنعتي استان قدرداني کرد و گفت: ما با ادامه اين روند و حمايت از واحدهاي توليدي جديد، ميتوانيم به اهداف بلندمدت در حوزه اشتغال و توسعه صنعتي دست يابيم و نقش آذربايجانغربي را به عنوان يکي از قطبهاي صنعتي کشور تقويت کنيم.وي همچنين ابراز اميدواري کرد که با اجراي پروژههاي جديد، شاهد رشد بيشتر در شاخصهاي اقتصادي و اشتغال در سالهاي آينده باشيم.جوي با اشاره به برنامههاي آينده اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان، تصريح کرد: تلاش ميشود با تسهيل فرآيندهاي سرمايهگذاري و ارائه مشوقهاي اقتصادي، زمينه براي جذب سرمايهگذاران جديد و توسعه واحدهاي صنعتي موجود فراهم شود.
وي افزود: ما درصدد هستيم تا با حمايت از صنايع کوچک و متوسط، به ويژه صنايع دانشبنيان و خلاق، گامهاي بلندي در جهت ايجاد اشتغال پايدار و افزايش بهرهوري برداريم.
جوي همچنين به نقش مهم صنايع تبديلي و تکميلي در توسعه اقتصادي استان اشاره کرد و گفت: با توجه به ظرفيتهاي بالاي کشاورزي و دامپروري در آذربايجان غربي، توسعه صنايع تبديلي ميتواند به ايجاد ارزش افزوده و اشتغالزايي بيشتر در مناطق روستايي و کمتر توسعهيافته کمک کند.
وي از برنامهريزي براي راهاندازي چندين واحد صنعتي جديد در اين حوزه خبر داد و اظهار اميدواري کرد که اين اقدامات بتواند به کاهش نرخ بيکاري و افزايش درآمد خانوارها در استان منجر شود.
سرپرست اداره کل صمت آذربايجانغربي در بخش ديگري از سخنان خود، بر لزوم توجه به آموزش و مهارتآموزي نيروي کار تأکيد کرد و گفت: براي بهرهبرداري بهينه از واحدهاي صنعتي جديد، نيازمند نيروي کار ماهر و آموزشديده هستيم. به همين دليل، برنامههايي براي همکاري با مراکز آموزشي و فنيحرفهاي استان در دست اجرا داريم تا جوانان را با مهارتهاي مورد نياز صنعت آشنا کنيم.
جوي در پايان، از همکاري و مشارکت تمامي دستگاههاي اجرايي، نهادهاي مردمي و بخش خصوصي براي تحقق اهداف توسعه صنعتي استان قدرداني کرد و گفت: ما با همدلي و همکاري همه جانبه ميتوانيم به آيندهاي روشن براي صنعت و اشتغال در آذربايجانغربي اميدوار باشيم و نام اين استان را به عنوان يکي از قطبهاي صنعتي کشور مطرح کنيم.
وي همچنين ابراز اميدواري کرد با اجراي پروژههاي جديد، شاهد رشد بيشتر در شاخصهاي اقتصادي و اشتغال در سالهاي آينده باشيم.
بازگشت به کارخانه؛ اميدي تازه براي کارگران
عليرضا صمدزاده يکي از کارگران مشغول به کار در کارخانهاي که به تازگي به چرخه توليد بازگشته است به خبرنگار اروم نيور اظهار کرد: با بازگشت واحدهاي توليدي راکد به چرخه اقتصاد، بسياري از کارگران آذربايجانغربي دوباره به کارخانههاي خود بازگشتهاند.
وي از احساس اميدواري خود به آينده سخن گفت: بعد از سالها بيکاري و سختيهاي اقتصادي، بازگشت به کارخانه براي من و خانوادهام مانند يک معجزه بود. اين کارخانه نه تنها شغل من، بلکه عزت و آرامش زندگيام را به من بازگرداند.صمدزاده افزود: وقتي کارخانه به دليل مشکلات مالي تعطيل شد، فکر نميکردم روزي دوباره بتوانم به اينجا بازگردم. اما با حمايتهاي دولت و تلاش مديران، کارخانه دوباره راهاندازي شد و من هم به همراه بسياري از همکارانم به کار بازگشتيم.وي با اشاره به شرايط جديد کارخانه، گفت: امکانات و تجهيزات بهتري نسبت به قبل فراهم شده و مديران قول دادهاند که با افزايش توليد، شرايط کاري و دستمزدها را بهبود ببخشند. اين موضوع انگيزه ما را براي کار بيشتر کرده است.مدير کارخانه نيز در اين باره اظهار کرد: با حمايتهاي مالي و تسهيلات دولتي، توانستيم کارخانه را دوباره راهاندازي کنيم. اين اقدام نه تنها باعث بازگشت کارگران به چرخه توليد شده، بلکه به رشد اقتصادي منطقه نيز کمک کرده است.به گزارش آراز آذربايجان به نقل از اروم نيوز، گفتني است بازگشت کارگران به کارخانهها و فعالسازي واحدهاي توليدي راکد، گامي مهم در جهت کاهش نرخ بيکاري و بهبود معيشت مردم آذربايجانغربي است. اين موفقيت نشان ميدهد که با برنامهريزيهاي هدفمند و حمايتهاي لازم، ميتوان چالشهاي اقتصادي را به فرصتهايي براي رشد و توسعه تبديل کرد.