اشنويه پايتخت گيلاس،گوشهاي از بهشت آذربايجانغربي
اشنويه پايتخت گيلاس،گوشهاي از بهشت آذربايجانغربي
گروه گزارش: اشنويه که به پايتخت گيلاس ايران مشهور است اين روزها همزمان با فصل برداشت اين ميوه، شور خاصي جاي جاي اين شهر را فرا گرفته تا گوشهاي از بهشت در آذربايجان غربي را به نمايش گذاشته شود.
مردم آذربايجان غربي، شهر اشنويه را به باغات گيلاس ميشناسند، با آغاز فصل برداشت گيلاس، اين شهر همه ساله پذيراي ميهمانان زيادي ميشود که از دور و نزديک براي خريد اين ميوه بهشتي و تماشاي مناظر چشم نوازش به اين شهر ميآيند و با جعبههاي پر از گيلاس و آلبالو به خانههاي شان باز ميگردند.
اصلي ترين شغل مردم اشنويه کشاورزي است و گيلاس يکي از مهمترين محصولات باغي اين شهرستان به شمار ميرود؛ اين شهرستان از ديرباز لقب پايتخت گيلاس ايران را دارد بطوريکه هر ساله با شروع فصل برداشت اين محصول در تيرماه ميزبان تعداد زيادي از گردشگران نقاط مختلف کشور ميشود.
اين روزها با آغاز برداشت گيلاس در اشنويه آلاچيقهايي را ميتوان مشاهده کرد که در کنار جاده و در نزديکي باغهاي گيلاس داير شده است که انواع گيلاس توليدي اين شهرستان را به مسافران و گردشگران عرضه ميکند و ديدن اين محصول بهشتي رهگذران را براي خريدن و چشيدن اين ميوه بهشتي بسوي خود ميکشد. اين شهرستان بزرگترين توليد کننده گيلاس آذربايجانغربي نيست و گيلاس بعد از سيب درختي، دومين محصول باغي اشنويه است، اما به سبب ويژگي آب و هوايي و حاصلخيزي خاک، مرغوب ترين و متنوع ترين محصول گيلاس استان و کشور در اين شهر به عمل ميآيد.
بطور ميانگين از هر هکتار باغ بارور اين شهرستان، حدود هشت تُن محصول برداشت ميشود لذا با توجه به شرايط اقليمي و آب و هوايي مستعد کشت گيلاس است.
شفافيت رنگ، طعم و عطر مطبوع، کيفيت مطلوب گيلاس اشنويه، باعث شده تا اين محصول مشتريان زيادي در داخل و خارج پيدا کند.سطح زير کشت اين محصول به 818 هکتار رسيده که از اين ميزان 498 هکتار بارده و 320 هکتار غيربارده است، ارقام گيلاسي که در اشنويه کشت ميشود، شامل تکدانهاي مشهد، خوشهاي، زرد دانشکده، سفيد اروميه و نوع محلي به نام (خومالي) است که اين نوع گيلاس مزه و کيفيت عالي و خواهان زيادي دارد.همه اينها سبب شده تا مسوولان هرساله با برگزاري جشنواره گيلاس، پاي گردشگران و سرمايهگذاران را به اين شهر باز کنند بطوريکه يکي از ثمرات برپايي جشنواره ها ايجاد ميدان ميوه و تره بار کنوني است که شهرداري کلنگ احداث ميدان ميوه و تره بار جامع تر را نيز بر زمين زده است.
پنجمين جشنواره گيلاس اشنويه تيرماه امسال برگزار ميشود
فرماندار اشنويه گفت: پس از يک وقفه 2 ساله پنجمين دوره جشنواره سراسري گيلاس اين شهرستان دوم تيرماه امسال برگزار ميشود.
سيدعلي ترابي اظهار کرد: اين دوره از جشنواره گيلاس پيش بيني شده است با حضور ميهماناني از استانهاي مختلف کشور همچون دورههاي پيشين برگزار شود.
وي افزود: جلسات لازم در زمينه برنامه ريزي و تشکيل کميتهها و کارگروههاي اين جشنواره برگزار و در زمينه بخشهاي مختلف آن نيز همانديشيهاي لازم صورت گرفته است.
فرماندار اشنويه با بيان اينکه تاکنون چهار دوره جشنواره گيلاس در اشنويه برگزار شد که با استقبال چشمگير گردشگران همراه بود، اضافه کرد: معرفي ظرفيت و پتانسيلهاي اين شهرستان در زمينههاي مختلف، جذب سرمايه گذار و ايجاد فضاي مفرح و شاد از جمله اهداف اين جشنواره است.ترابي يادآور شد: شناساندن ظرفيتهاي اشنويه به صورت عام و شناساندن محصولات باغي اين منطقه از جمله گيلاس و سيب به صورت خاص از مهمترين اهداف برگزاري اين جشنواره است.وي گفت: توجه به توسعه اقتصاد گردشگري و کشاورزي از اهداف مهم اين جشنواره است که با دعوت از سرمايهگذاراني از نقاط مختلف کشور همراه خواهد بود
بيش از 4 هزار تن گيلاس در اشنويه برداشت ميشود
مدير جهاد کشاورزي اشنويه گفت: امسال پيش بيني ميشود چهار هزار و 83 تُن گيلاس از باغهاي اين شهرستان برداشت شود که 17 درصد نسبت به سال گذشته افزايش نشان ميدهد.
مراد رسول انصاري افزود: آغاز برداشت گيلاس در خرداد ماه بوده و 35 تا 45 روز طول ميکشد که در فصل برداشت گيلاس بيش از هفت هزار نفر روز به صورت مستقيم مشغول به کار ميشوند.وي با بيان اينکه باغداران اين شهرستان از کمترين ميزان سم استفاده ميکنند، افزود: با توجه به شرايط اقليمي و قدمت طولاني در کشت گيلاس و کيفيت عالي اين محصول، اشنويه به عنوان پايتخت گيلاس ايران مشهور شده است.
ترابي با بيان اينکه محصول توليدي اين شهرستان علاوه بر مصرف در داخل استان به استانهاي ديگر نيز ارسال ميشود، گفت: در حال حاضر 35 واحد سردخانه در اين شهرستان فعال است و 17 واحد ديگر نيز در حال ساخت است.
انصاري ادامه داد: محصول گيلاس اين شهرستان داراي ارقام گوناگون تکدانه سياه و صورتي، خوشه اي، زرد دانشکده، سفيد و قرمز اروميه و ارقام محلي زودرس و ساير ارقام است که در اين ميان ارقام خوشهاي و تکدانه سياه بيشترين ميزان سطح کشت را به خود اختصاص داده است.
6 کميته براي اجراي جشنواره گيلاس پيش بيني شده است
شهردار اشنويه نيز گفت: برنامه ريزي کامل جهت برگزاري مطلوب اين جشنواره انجام شده و 6 کميته شامل پشتيباني، اجرايي، فرهنگي، گردشگري، بانوان و امنيتي سازماندهي و تشکيل شده است.انور سعيدي افزود: دبير اجرايي اين جشنواره شهرداري و شوراي شهر است که جلسات متعددي تاکنون جهت برگزاري اين جشنواره برگزار کرده و مکان مناسبي نيز براي آن در نظر گرفته است.وي ادامه داد: هموارسازي مسير سرمايهگذاري در صنعت گردشگري و کشاورزي از اهداف جشنواره است و دعوت از سرمايه گذاران کشوري و استاني جهت نيل به اهداف اساسي در دستور کار است.برگزاري جشنواره گيلاس فرصت مناسبي براي معرفي جاذبه هاي گردشگري اشنويه است
رييس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اشنويه نيز از آمادگي اين شهرستان براي برگزاري پنجمين جشنواره گيلاس خبر داد و گفت: اشنويه يکي از شهرستانهاي گردشگرپذير منطقه به شمار ميرود و به لحاظ دارا بودن هواي مطبوع و وجود باغهاي گيلاس، سيب و ميوههاي فصلي، ميزبان مسافران زيادي از آذربايجان غربي و استانهاي همجوار و حتي کشورهاي همسايه است.
روناک تاسا اضافه کرد: اگر چه اين شهرستان داراي واحدهاي اقامتي است اما تجربه جشنوارههاي گذشته نشان داده که در طول برگزاري جشنواره گيلاس، ظرفيت واحدهاي اقامتي تکميل ميشود و اين موضوع به رونق اقتصادي شهرستان کمک ميکند.
وي با بيان اينکه برگزاري جشنواره گيلاس فرصت مناسبي براي معرفي جاذبه هاي گردشگري اين شهرستان است، گفت: مسيرهاي گردشگري براي بازديد علاقه مندان در نظر گرفته شده و غرفه اين اداره در محل نمايشگاه جهت راهنمايي گردشگران و نمايش جاذبه هاي گردشگري و تاريخي و غرفه هاي صنايع دستي ارايه ميشود.
شهروندان اشنويه آماده پذيرايي از گردشگران جشنواره گيلاس هستند
يک شهروند اشنويه اي نيز ميگويد: بعد از 2 سال وقفه در برگزاري جشنواره گيلاس به دليل شيوع ويروس کرونا، اميدواريم امسال مانند سال هاي گذشته اين حشنواره با استقبال گردشگران روبرو شود.
فرينا سوار افزود: استفاده و بهره گيري از جوانان در برگزاري جشنواره و ايجادغرفه هاي زياد و متنوع و ارايه قيمت گيلاس با قيمت متناسب تر، فراهم اوردن فضاي مفرح انتظار ما از برگزار کنندگان جشنواره است.
وي اضافه کرد: شهروندان اشنويه اي با تجهيز همه امکانات لازم براي گردشگران بي تابانه منتظر حضور و پذيرايي شايسته از گردشگران هستند.
گيلاس اشنويه طرفداران زيادي در داخل و خارج از کشور دارد که همه ساله علاوه بر تامين بخشي از بازار مصرف داخلي، قسمتي از آن نيز به کشورهاي عراق، روسيه و ارمنستان صادر ميشود.گيلاس از جمله درختان مناطق معتدل و سرد به شمار ميرود و مقاوم به سرماست؛ درخت گيلاس در مقايسه با ساير درختان ميوههاي هسته دار، به سرما مقاوم است و زودتر به مرحله برداشت ميرسد، عمر اقتصادي يک درخت گيلاس در نمونههاي مختلف متغير بوده اما به طور متوسط 20 تا 30 سال است.به گزارش آراز آذربايجان به نقل ازايرنا، اشنويه نزديک ترين شهر آذربايجان غربي به اروميه است که در يک منطقه کوهستاني و خوش آب و هوا قرار گرفته و با کشورهاي ترکيه و عراق مرز مشترک دارد.
تاریخ:
1401/03/24 08:21 ق.ظ
|
دفعات بازدید: 44 |
چاپ