گروه گزارش: آذربايجان غربي، با دارا بودن جاذبههاي طبيعي، تاريخي و فرهنگي بينظير، يکي از مهمترين مقاصد گردشگري ايران محسوب ميشود. از درياچه اروميه، دومين درياچه شور جهان، تا کوههاي سرسبز و آبشارهاي خروشان، اين استان گنجينهاي از زيباييهاي طبيعي است که هر ساله هزاران گردشگر را به سوي خود جذب ميکند.
با نزديکشدن به ايام نوروز و آغاز فصل سفر، آذربايجان غربي به عنوان يکي از مهمترين مقاصد گردشگري کشور، آماده ميزباني از مسافران و گردشگران است. اين استان با دارا بودن جاذبههاي طبيعي، تاريخي و فرهنگي منحصر به فرد، ظرفيت بالايي براي جذب گردشگران داخلي و خارجي دارد. از درياچه اروميه، دومين درياچه شور جهان، تا کوههاي سرسبز و آبشارهاي خروشان، آذربايجان غربي بهراستي گنجينهاي از زيباييهاي طبيعي است که هر ساله هزاران گردشگر را به سوي خود جذب ميکند.
جاذبههاي طبيعي؛ قلب تپنده گردشگري آذربايجان غربي
درياچه اروميه، به عنوان نماد اين استان، يکي از مهمترين جاذبههاي طبيعي ايران محسوب ميشود. با وجود چالشهاي زيستمحيطي اخير، تلاشهاي صورت گرفته براي احياي اين درياچه اميدواريها را براي بازگشت شکوه گذشته آن افزايش داده است. جزاير متعدد درياچه، مانند کبودان و اشک، زيستگاه گونههاي نادر گياهي و جانوري هستند و ميتوانند مقصدي جذاب براي طبيعتدوستان باشند.
علاوه بر درياچه اروميه، آبشارهاي خروشان مانند آبشار شلماش در سردشت، آبشار قينرجه در مهاباد و آبشار سولهدوز در مياندوآب، از ديگر جاذبههاي طبيعي استان هستند که در فصل بهار و نوروز، چشماندازهايي بينظير را به نمايش ميگذارند. همچنين، کوههاي سرسبز و دشتهاي وسيع استان، فرصتهاي مناسبي براي علاقهمندان به طبيعتگردي، کوهنوردي و کمپينگ فراهم ميکنند.
جاذبههاي تاريخي و فرهنگي؛ ميراثي به قدمت تاريخ
آذربايجان غربي علاوه بر جاذبههاي طبيعي، داراي ميراث تاريخي و فرهنگي غني است که بازديد از آنها ميتواند سفري به گذشته پرافتخار اين منطقه باشد. کليساي تاريخي قرهکليسا در چالدران، که در فهرست ميراث جهاني يونسکو ثبت شده است، يکي از مهمترين جاذبههاي تاريخي استان محسوب ميشود. اين کليسا هر ساله ميزبان مراسم مذهبي ارامنه از سراسر جهان است و به عنوان نمادي از همزيستي مسالمتآميز اديان در ايران شناخته ميشود.
تپه باستاني حسنلو در نقده، مسجد جامع اروميه و بازار تاريخي اين شهر نيز از ديگر جاذبههاي تاريخي استان هستند که بازديد از آنها ميتواند تجربهاي متفاوت براي گردشگران ايجاد کند. همچنين، صنايع دستي متنوع استان، مانند فرشبافي، سفالگري و منبتکاري، نشاندهنده هنر و خلاقيت مردم اين منطقه است و ميتواند به عنوان سوغاتيهاي ارزشمند براي مسافران نوروزي باشد.
مينا سپهري کارشناس حوزه گردشگري عنوان کرد: گردشگري به عنوان يکي از محورهاي اصلي توسعه اقتصادي آذربايجان غربي، نقش مهمي در ايجاد اشتغال و افزايش درآمدهاي محلي ايفا ميکند.وي ادامه داد: با توجه به پتانسيلهاي بالاي استان در اين حوزه، سرمايهگذاري در توسعه زيرساختهاي گردشگري، مانند اقامتگاههاي بومگردي، مراکز پذيرايي و راههاي دسترسي به جاذبهها، ميتواند به جذب بيشتر گردشگران و رونق اقتصادي منطقه کمک کند.
سپهري خاطرنشان کرد: مسئولان استاني نيز در سالهاي اخير تلاشهاي قابل توجهي براي توسعه صنعت گردشگري انجام دادهاند. اجراي پروژههايي مانند احداث تلهکابين در اروميه، بهبود راههاي دسترسي به جاذبههاي طبيعي و برگزاري جشنوارههاي محلي، گامهاي مؤثري در اين زمينه بودهاند.
وي گفت: همچنين، تبليغات هدفمند و معرفي جاذبههاي استان در سطح ملي و بينالمللي، ميتواند به افزايش آگاهي گردشگران و جذب آنها به اين منطقه کمک کند.
نوروز 1404؛ فرصتي براي رونق گردشگري آذربايجان غربي
وي تصريح کرد: با توجه به نزديکي ايام نوروز، استان آذربايجان غربي آماده است تا ميزباني گرم و به يادماندني براي مسافران و گردشگران داشته باشد. برنامهريزي براي برگزاري جشنهاي نوروزي، نمايشگاههاي صنايع دستي و تورهاي گردشگري، ميتواند به افزايش جذب گردشگران و رونق کسبوکارهاي محلي کمک کند.
سپهري خاطرنشان کرد: آذربايجان غربي با دارا بودن جاذبههاي طبيعي، تاريخي و فرهنگي منحصر به فرد، يکي از بهترين مقاصد گردشگري براي سفر در ايام نوروز است. با توسعه زيرساختها و افزايش آگاهي عمومي درباره پتانسيلهاي گردشگري اين استان، ميتوان شاهد رشد چشمگير صنعت گردشگري و رونق اقتصادي در منطقه بود.
آذربايجان غربي؛ نيازمند حمايت بيشتر براي توسعه گردشگري
رضا رحماني استاندار آذربايجا غربي در جمع خبرنگاران اظهار کرد: استان آذربايجان غربي با دارا بودن جاذبههاي طبيعي، تاريخي و فرهنگي منحصر به فرد، يکي از مهمترين قطبهاي گردشگري کشور محسوب ميشود.
وي ادامه داد: توسعه صنعت گردشگري در اين منطقه نيازمند حمايتهاي بيشتر و سرمايهگذاري گسترده است.
استاندار آذربايجان غربي در اين زمينه تأکيد کرد: ما زيرساختهايي مانند خطوط ريلي و سه فرودگاه داريم، اما اين امکانات براي توسعه کامل صنعت گردشگري کافي نيست. اين حوزه نيازمند توجه و حمايت ويژهاي است تا بتواند به جايگاه واقعي خود دست يابد.
رحماني ادامه داد: آذربايجان غربي با داشتن جاذبههايي مانند درياچه اروميه، آبشارهاي خروشان، کوههاي سرسبز و آثار تاريخي ارزشمند، از جمله کليساي قرهکليسا و مسجد جامع اروميه، پتانسيل بالايي براي جذب گردشگران داخلي و خارجي دارد. با اين حال، بهرهبرداري کامل از اين ظرفيتها مستلزم توسعه زيرساختهاي گردشگري، بهبود راههاي دسترسي و ايجاد امکانات اقامتي و رفاهي است.
استاندار آذربايجان غربي با اشاره به ضرورت سرمايهگذاري در حوزه گردشگري، اظهار داشت: براي فعالسازي فرصتها و پتانسيلهاي استان، نيازمند حمايتهاي ملي و جذب سرمايهگذاران هستيم. تنها در اين صورت ميتوانيم به توسعه پايدار در اين حوزه دست يابيم.» وي همچنين از راهاندازي ستاد عالي توسعه استان خبر داد و افزود: «اين ستاد با هدف حمايت از توليد و تسهيل سرمايهگذاري طراحي شده است و ميتواند نقش مهمي در رشد اقتصادي استان ايفا کند.وي تصريح کرد: آذربايجان غربي با داشتن مرزهاي بينالمللي، از موقعيت استراتژيک ويژهاي برخوردار است. استاندار استان به تشکيل ستاد استفاده از فرصتهاي مرزي اشاره کرد و گفت: اين ستاد با هدف بهرهمندي از ظرفيتهاي مرزي راهاندازي شده است و ميتواند به توسعه تجارت و گردشگري مرزي کمک کند.
استاندار استان در پايان تأکيد کرد: آذربايجان غربي با بهرهمندي از منابع خدادادي و معدني، ميتواند در اقتصاد ملي تأثير چشمگيري داشته باشد و در رشد اقتصادي کشور پيشرو باشد.
به گزارش آراز آذربايجان به نقل از اروم نيوز،گفتني است آذربايجان غربي با دارا بودن جاذبههاي طبيعي، تاريخي و فرهنگي منحصر به فرد، يکي از بهترين مقاصد گردشگري براي سفر در ايام نوروز است.
با توسعه زيرساختها و افزايش آگاهي عمومي درباره پتانسيلهاي گردشگري اين استان، ميتوان شاهد رشد چشمگير صنعت گردشگري و رونق اقتصادي در منطقه بود.برنامهريزي براي برگزاري جشنهاي نوروزي، نمايشگاههاي صنايع دستي و تورهاي گردشگري، ميتواند به افزايش جذب گردشگران و رونق کسبوکارهاي محلي کمک کند.