تمرچين ميعادگاه عاشقان حسيني


تمرچين ميعادگاه عاشقان حسيني

سکينه اسمي

گروه گزارش: مرز تمرچين در نقطه صفر مرزي با نزديک شدن به اربعين به عنوان يکي از ميعادگاه‌هاي عاشقان حسيني، شاهد افزايش تردد زائران از مناطق مختلف ايران و کشورهاي همسايه است.


با نزديک شدن به اربعين حسيني روند تردد زائران خارجي از مرزهاي تمرچين و بازرگان از نقاط مختلف کشور و کشورهاي همسايه افزايش پيدا کرده و زيرساخت‌ها در اين مرزها براي تسهيل تردد زائران فراهم است. جابجايي رايگان زائران از 13 تا 26 مردادماه، استقرار 95 گيت در مرز تمرچين، تردد بدون معطلي، فعاليت شبانه روزي از اقداماتي است که براي تسهيل در تردد زائران اربعين حسيني در مرزهاي آذربايجان غربي اتخاذ شده است.
در کنار مرزهاي مهران، شلمچه و چذابه و مرز خسروي؛ مرز تمرچين در شهرستان پيرانشهر آذربايجان غربي براي استقبال و تردد زائران اربعين حسيني به خصوص از استان‌هاي شمال غرب کشور و نيز زائراني از استان‌هاي کشورهاي همسايه در نظر گرفته شده است. اين مرز تنها مرز رسمي آذربايجان غربي با شمال عراق بوده و در شهرستان پيرانشهر در جنوب استان قرار دارد، امسال براي چهارمين سال مرز تمرچين، ضمن کاهش مسافت و زمان سفر و حتي کاهش هزينه براي زائران عتبات عاليات، مي‌تواند مقدمات عبور جمع کثيري از زائران استان‌هاي شمال غرب کشور و حتي زائران کشورهايي چون ترکيه و آذربايجان را فراهم کند. زائران متردد از مرز تمرچين، در اولين شهر زيارتي مسير خود به سامرا و کاظمين مشرف مي‌شوند.
شهرستان مرزي پيرانشهر در جنوب آذربايجان غربي و 145 کيلومتري اروميه واقع شده و آب و هواي مساعد استان و تفاوت دماي 18 درجه‌اي اين منطقه با جنوب کشور مهمترين مزيت براي مسافران داخلي و خارجي براي سفر به کربلاست. موکب برادران اهل تسنن نيز براي خدمت به زائران حسيني در شهرستان پيرانشهر مستقر است.
با تلاش دستگاه‌هاي اجرايي خدمات رفاهي در حوزه‌هاي مختلف مانند دسترسي به شبکه اينترنت، خودپرداز و سرويس بهداشتي ارائه مي‌شوند و همچنين شاهد استقرار کامل نيروهاي انتظامي و مرزباني و خدمات‌دهندگان حوزه بهداشت و سلامت مانند اورژانس، امداد و واکنش سريع پزشکي به زائران هستيم.
جابجايي رايگان زائران اربعين حسيني از 13 مردادماه در مرز تمرچين
مديرکل راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي آذربايجان‌غربي با اشاره به افزايش تردد زائران از مرز تمرچين گفت: امسال تمامي امکانات و زيرساخت‌هاي لازم براي تسهيل تردد زائران حسيني در مرزهاي استان به خصوص تمرچين فراهم شده و هم اکنون تردد بدون مشکل در حال انجام است.
ارسلان شکري ، با اشاره به جابجايي رايگان زائران از مرز تمرچين اظهار کرد: بر اساس توافق مسئولان کشور با مقامات اقليم کردستان عراق جابه‌جايي زائران از پايانه مرزي تمرچين تا اربيل به‌صورت رفت‌وبرگشت رايگان انجام خواهد شد. همچنين طبق تصميم ستاد اربعين استان، انتقال زائران از اروميه به مرز تمرچين از تاريخ 13 تا 26 مردادماه نيز رايگان است.
وي ادامه داد: يکي از دغدغه‌هاي جدي، تأمين سوخت ناوگان حمل‌ونقل در اقليم کردستان بود که با پيگيري‌هاي شخص استاندار، اين مشکل نيز برطرف شده است.
استقرار 95 گيت در مرز تمرچين و کشور عراق
مديرکل راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي آذربايجان‌غربي خاطرنشان کرد: براي ساماندهي تردد زائران در مسير بازگشت، گاراژ ويژه‌اي در اتوبان کربلا – بغداد در نظر گرفته شده و نمايندگان راهداري استان و ساير دستگاه‌ها در محل مستقر خواهند بود تا اطلاع‌رساني لازم به زائران انجام گيرد.
وي با تأکيد بر اينکه جانمايي مواکب در طول مسير مشخص شده و اغلب آنها در حال تجهيز هستند، اظهار کرد: همچنين مواکب متعددي در مسير ديده شده‌اند و بر اساس ارزيابي‌ها، مشکل خاصي در خدمات‌دهي به زائران پيش‌بيني نمي‌شود.
شکري همچنين از اجراي عمليات ايمن‌سازي در محورهاي مواصلاتي خبر داد و گفت: روکش آسفالت و نصب نيوجرسي در نقاط پرخطر انجام شده و نظارت بر مجتمع‌هاي خدماتي و رفاهي در مسير نيز توسط اداره‌کل راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي استان انجام خواهد شد.
وي يادآور شد: براي تسهيل در تردد مرزي، 38 گيت ورودي و خروجي در خاک ايران و 57 گيت در عراق طراحي و آماده‌سازي شده است. همچنين 80 چشمه سرويس بهداشتي در سه نقطه از محورهاي منتهي به پايانه مرزي تمرچين براي رفاه زائران تعبيه شده است.
تمرچين، خنک‌ترين مرز براي تردد زائران اربعين حسيني
رئيس مرکز ملي پيش‌بيني و مديريت بحران مخاطرات وضع هواي سازمان هواشناسي در خصوص وضعيت آب و هوايي مرز تمرچين اظهار کرد: در مرز تمرچين، دماي هوا بين 24 تا 38 درجه در روز در نوسان است و در روزهاي آينده شاهد کاهش دما در اين مرز نيز خواهيم بود.
صادق ضيائيان ادامه داد: پيش‌بيني مي‌شود دماي هوا در اين مرز در روزهاي آينده تا 36 درجه سانتي‌گراد برسد که خنک‌ترين مرز براي تردد زوار اربعين خواهد بود و توصيه مي‌کنيم زوار از اين مرز استفاده کنند.
جواد تشکري سخنگوي ستاد مرکزي اربعين نيز مرز تمرچين را به دليل هواي معتدل‌تر، خلوتي و سهولت تردد به عنوان گزينه‌اي مناسب‌تر نسبت به مرزهاي ديگر مانند مهران و شلمچه معرفي کرد و افزود: گرماي شديد مرزهاي ديگر مي‌تواند سفر را براي زائران سخت کند.
فراهم شدن زمينه تردد روزانه 30 هزار زائر اربعين از مرز تمرچين
دبير ستاد مرکزي اربعين کشور در بازديد از مرز تمرچين نيز روز گذشته در بازديد از اين مرز گفت: براي سهولت در تردد زائران 57 گيت در مرز تمرچين در طرف عراق و 38 گيت نيز در طرف ايران نصب شده که روزانه نزديک 30 هزار زائر مي‌توانند از اين مرز تردد کنند.
علي اکبر پور جمشيديان با اشاره به اينکه طبق توافقات انجام شده، از مرز تمرچين تا اربيل تردد زائران به صورت رايگان انجام مي‌شود، گفت: زائران از اربيل تا عمود شصت در اتوبان کربلا به بغداد نيز با خودروهاي تعيين شده منتقل خواهند شد که سعي شده کرايه اين مسير نيز حداقلي باشد.
دبير ستاد مرکزي اربعين کشور گفت: برگشت زائران نيز از عمود شصت کربلا به سمت بغداد انجام مي‌شود که خودروهاي انتقال زائران به اربيل در آنجا مستقر هستند.
مسعود باتلي، سرپرست گذرگاه بين‌المللي حاجي عمران اقليم کردستان عراق نيز در اين بازديد گفت: به دستور رياست اقليم کردستان عراق در مسير تردد زائران از مرز تمرچين تا اربيل تمهيدات ويژه‌اي انديشيده شده، که در مسير تمرچين تا اربيل 1500 و در مسير اربيل تا کربلا 1800 وسيله نقليه کار حمل و نقل زائران را انجام مي‌دهند. همچنين خدمات حمل و نقل رايگان از 13 تا 26 مرداد ماه در ايام اربعين انجام مي‌شود و سوخت دو هزار دستگاه خودرو که از اربيل به سمت کربلا زائران را جابه جا مي‌کنند نيز تأمين شده است. مرز تمرچين براي سومين سال پياپي ميزبان زائران اربعين حسيني از ايران و کشورهاي مختلف است.
خدمات رساني 37 مجتمع خدماتي‌رفاهي آذربايجان‌غربي به زائران اربعين
معاون توسعه مديريت و منابع اداره‌کل راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي آذربايجان غربي از تجهيز و آمادگي 37 مجتمع خدماتي‌رفاهي در محورهاي اصلي استان براي ارائه خدمات به زائران اربعين حسيني خبر داد.
صادق عباس‌زاد با اشاره به قرارگيري 37 مجتمع خدماتي _رفاهي در مسير تردد زائران اربعين از مرز تمرچين پيرانشهر در طول مسير شمال به جنوب آذربايجان غربي اظهار کرد: در سال جاري، 18 مورد بازديد و ارزيابي ميداني توسط کارشناسان مربوطه از اين مجتمع‌ها انجام شده است.
معاون توسعه مديريت و منابع اداره کل راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي آذربايجان‌غربي افزود: در جريان اين بازديدها، وضعيت بهداشتي، خدماتي و رفاهي مجتمع‌ها مورد بررسي قرار گرفته و نواقص احتمالي براي به‌سازي و ارتقاي سطح خدمات شناسايي شده است.
وي با اشاره به اقدامات صورت‌گرفته براي بهبود کيفيت خدمات‌رساني، گفت: تجهيز نمازخانه‌ها، به‌سازي سرويس‌هاي بهداشتي، تأمين آب آشاميدني سالم، ارائه خدمات اورژانس جاده‌اي و ارتقاي وضعيت پارکينگ‌ها از جمله اقدامات انجام‌شده در اين راستا بوده است.
معاون توسعه مديريت و منابع اداره‌کل راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي آذربايجان غربي با تأکيد بر آمادگي زيرساخت‌هاي رفاهي جاده‌اي براي خدمت‌رساني به زائران اربعين خاطرنشان کرد: زائران و کاربران جاده‌اي مي‌توانند از طريق ارسال پيامک به سامانه جامع 141 و همچنين سامانه‌هاي استاني، نسبت به ثبت شکايات و ارائه نظرات خود اقدام کنند.
اختصاص 100 دستگاه ون و ميني‌بوس شهرداري اروميه به مرز تمرچين
شهردار اروميه از اختصاص 100 دستگاه ون و ميني‌بوس به مرز تمرچين تسهيل حمل‌ونقل زائران خبر داد و اظهار کرد: تجهيزات و نيروهاي خدمات شهرداري اروميه جهت خدمات رساني به زائران به مرزهاي مهران و تمرچين اعزام شدند.
آيدين رحماني از اعزام 50 دستگاه اتوبوس به مرز مهران براي تسهيل حمل‌ونقل زائران، اعزام 6 دستگاه کاميون 10 تن براي حمل تجهيزات و ملزومات به مرز تمرچين، استقرار 2 دستگاه کاميون جمع‌آوري زباله در مرز تمرچين به همراه اعزام يک دستگاه جرثقيل به مرز تمرچين بخشي از اقدامات شهرداري اروميه براي تسهيل تردد زائران در اربعين حسيني عنوان کرد.
شهردار اروميه با اشاره به تأمين و نصب 50 عدد مخزن زباله در مرز تمرچين، گفت: در اين مرز سه دستگاه خودروي آتش نشاني به همراه دو دستگاه کانکس خدماتي مخصوص پرسنل خدمات شهري در مرز تمرچين نيز مستقر مي‌شود.رحماني با اشاره به ارائه خدمات به زائران توسط شهرداري اروميه در مرز تمرچين گفت: همچون سنوات گذشته، برپايي موکب شهرداري اروميه در مرز تمرچين براي خدمات رساني به زائران حسيني نيز در دستور کار قرار گرفته است.
آذربايجان غربي در سال‌هاي اخير ميزبان زائران اربعين است و زائران از طريق مرزهاي آذربايجان غربي وارد ايران شده و بعد از طريق مرز تمرچين عازم کربلا مي‌شوند.
به گزارش آراز آذربايجان به نقل از مهر،مرز تمرچين پيرانشهر در سال 1386 به عنوان مرز رسمي زميني شناخته شد و نقش آن در اقتصاد منطقه چشمگير است و سال 1401 براي اولين بار امکان تردد زائران اربعين از اين مرز فراهم شد که حدود 70 هزار تردد در اين ايام در نخستين سال ثبت شد.


تاریخ: 1404/05/13 01:03 ب.ظ | دفعات بازدید: 1983