گروه خبر: نماينده مردم سردشت و پيرانشهر در مجلس شوراي اسلامي، در نطق مياندستور امروز خود خطاب به رئيسجمهور، با انتقاد از بيتوجهي به مناطق مرزي، خواستار اقدام فوري دولت براي تبديل مرز به فرصت شد و تأکيد کرد عدالت تنها با اجرا معنا دارد .
به گزارش آراز آذربايجان؛ کمال حسينپور، در نشست علني مجلس شوراي اسلامي در نطق ميان دستور خود خطاب به رئيسجمهور گفت: زمان در حال گذر است و فرصت آنگونه که در ادبيات توسعه گفتهاند در سرزمينهاي محروم با سرعت بيشتري از دست ميرود. در ادبيات اقتصادي توسعه تنها به رشد شاخصها محدود نميشود؛ توسعه يعني ارتقاي کيفيت زندگي، گسترش فرصتها و احياي کرامت انسانها. در جامعهشناسي توسعه، منطقه مرزي صرفاً حاشيه جغرافيا نيست، بلکه اغلب حاشيه تصميمگيري است.
وي افزود: جناب رئيسجمهور، در دولت شما مرز کجاي معادلات توسعه بوده است؟ آيا ساختار دولت شما نهادي يا سامانهاي براي پتانسيلهاي مرزي ايجاد کرده است؟ کدام سند راهبردي؟ کدام شورا، کدام نشست تخصصي زندگي مرزنشينان را از مدار معيشت اضطراري خارج کرده است.
در گزارشهاي بودجه، سهم مناطق مرزي از پروژههاي مولد چه ميزان بوده است؟ در برنامههاي اشتغال، سهم جوانان مرزنشين از مشاغل رسمي چقدر است؟ در نظام بانکي چه ميزان براي سرمايهگذاري در نواحي مرزي پرداخت شده است؟
نماينده مردم سردشت و پيرانشهر در مجلس ادامه داد: در علم سياست، يکي از شاخصهاي عدالت حکمراني، توزيع متوازن فرصتها و منابع در نقاط جغرافيايي است. آقاي رئيسجمهور، عدالت صرفاً در شعار نيست، عدالت ترجمه اجرايي دارد و اگر عدالت به اجرا نرسد، به تعبير جامعهشناسان، بياعتباري ساختاري شکل ميگيرد.حسينپور خطاب به رئيس جمهور گفت: در انتخابات اخير عليرغم تلاش و حمايتم از يکي از رقباي شما، مردم شريف حوزه انتخابيهام با انگيزهاي از جنس اميد به نام شما رأي دادند. پيرمردي به من گفت »پزشکيان از عدالت ميگويد، او ما را ميفهمد«. اين اعتماد ميراث ساده نيست، که بتواند آن را در ترافيک بروکراسي يا تاخير تصميميات فراموش کرد. شما را سرگرم سفرها و همايش ها کردهاند اما به خدا قسم يک تصميم واقعي، از صد همايش ارزشمندتر است.
اين نماينده مردم در مجلس تاکيد کرد: در اقتصاد مقاومتي، استفاده از ظرفيتهاي مرزي جزو بندهاي اصلي است، اما کدام مرزنشين امروز حس ميکند از مرز بهره ميبرد جز کارگري و کولبري؟ آيا مرز امروز يک فرصت است يا يک تهديد؟ آيا مرزنشين امروز دارايي ملي تلقي ميشود يا بار امنيتي؟
حسينپور ادامه داد: اقاي رئيسجمهور؛ شما هنوز فرصت داريد. يک تصميم مؤثر براي مرز شايد بيش از 100 سخنراني در تاريخ خواهد ماند. امروز در دستان شماست که مرز را به فرصت تبديل کنيد نه صرفا دغدغه. عدالت يعني زندگي مردم مرز نشين از دالان نااميدي خارج شود. عدالت يعني مرزنشين را فقط موقع رأيگيري و امنيت نخواهيم.
وي افزود: سالهاست در همه نقشهها، نام سردشت، پيرانشهر و ميرآباد را مينويسند اما هرگاه به نقشه توسعه، بودجه و زيرساخت ميرسند، ما را جا ميگذارند. براي مرزباني در نقشه هستيم، براي رأيگيري در نقشه هستيم، براي آمار امنيت سربلند هستيم، اما براي مدرسه، جاده، گاز، بيمارستان و اينترنت انگار جغرافياي ما فقط در زمان جنگ معنا دارد، نه در زمان سازندگي.
اين نماينده مردم در مجلس در پايان گفت: نمايندگان محترم، ما را در نقشه ميخواهند اما در نقشه توسعه نه؛ ما را در آمار امنيت ميخواهند اما نه در ليست اولويتها. تا وقتي اين نگاه اصلاح نشود، هيچ آمايش سرزميني، هيچ سند تحولي از کاغذ بيرون نميآيد. اگر سهم ما در جنگ سنگر بود، امروز در صلح سهم ما عدالت است، نه فراموشي.