گروه فرهنگي: رئيس انجمن صنفي دفاتر خدمات مسافرت هوايي و جهانگردي ايران گفت: 50درصد صنعت گردشگري دست فعالان غيرمجاز است که آسيب جدي به زيرساختها، اصحاب صنعت گردشگري و اعتماد مردم ميزند.
حرمت الله رفيعي اظهار داشت: فعالان تورهاي غيرمجاز نه ماليات ميدهند، نه براي خريد يا اجاره مکان دفترشان هزينه پرداخت کردند و نه امکاناتي را به مسافران ارائه ميهند. آنها مسافران را با بيشترين قيمت بدون اينکه حق و حقوقشان را رعايت کنند به سفر ميبرند.
وي افزود: هر چند وقت يکبار شاهد اين هستيم که مثلا يک مسافر در فلان کوير گم شده است که پس از پيگيري متوجه مي شويم آنها با تورهاي غيرمجاز سفر کردند. اگر اتفاقي براي آنها رخ دهد کسي پاسخگو نيست. اين اتفاقات زياد رخ مي دهد که از ديد اصحاب رسانه پنهان ميماند.
رفيعي ادامه داد: مردم فريب قيمتها و تبليغات رويايي را ميخورند. مسئولي يک روز به من زنگ زد و گفت »براي سفر يک روزه به اصفهان از يک سايت بليت خريدم اما وقتي به فرودگاه رفتم پرواز کنسل شده بود. از مسئولان فرودگاه خواستم بليت برگشت مرا هم کنسل کنند. آنها پاسخ دادند بايد از سايتي که بليط خريداري شده کنسل شود. اما جاي خاصي وجود نداشت که او مراجعه و بتواند از حقوق خود را مطالبه کند. يک يا دو سال پيش هم حدود هفت هزار ايراني با تورهاي غيرمجاز به ترکيه رفتند وقتي آنجا رسيدند مکان يا کمپي براي اقامت آنها در نظر گرفته نشده بود و در بلاتکليفي به سر بردند. 70درصد افرادي که با تورها و آژانسهاي مسافرتي غيرمجاز سفر ميروند به حقوق خود نميرسند بعد با بي اعتمادي ميگويند فعالان صنعت گردشگري پول ما را خورد و به ما هتل و غذا نداد؛ در صورتي که از اول مسافران را فريب داده بودند و هتلي وجود نداشته است.
مردم قبل سفر با تورهاي گردشگري مجوز آنها را رويت کنند
رئيس انجمن صنفي دفاتر خدمات مسافرت هوايي و جهانگردي ايران گفت: مردم ميتوانند با جست و جوي اسم آژانس مسافرتي در اينترنت متوجه شوند که آژانس مورد نظر مجوز فعاليت از سوي وزارت ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي، وزارت راه و شهرسازي، سازمان هواپيمايي و سازمان حج و زيارت را دارد يا خير.
رفيعي تاکيد کرد: براي برخورد با فعالان غيرمجاز صنعت گردشگري با وزير ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي و دادستاني مکاتبه کردم اما تاکنون مکاتباتم به جايي نرسيده است.
نهادهاي نظارتي و قضايي به بحث فعالان غيرمجاز گردشگري ورود کنند
رئيس انجمن صنفي دفاتر خدمات مسافرت هوايي و جهانگردي ايران تاکيد کرد: مسئولان بخش گردشگري در خصوص فعاليت تورهاي غيرمجاز ميگويند «ما مجوز فعاليت نداديم»، نهادهاي نظارتي هم ميگويند، اين موضوع را بايد از ما مطالبه کنند تا ما پيگيري کنيم. دادستاني بايد به اين موضوع ورود ويژه داشته باشد ما به عنوان بخش خصوصي ميتوانيم ليست فعالان غيرمجاز صنعت گردشگري را شناسايي کنيم و به مسئولان ارائه دهيم. بايد يک جهاد گردشگري ايجاد شود و نهادهاي نظارتي و قضايي به اين بحث ورود کنند و سايتهاي غيرمجاز گردشگري بسته و با عاملان آنها برخورد شود.
به گزارش آرازآذربايجان به نقل از ايرنا،رفيعي گفت: بيش از 5 هزار آژانس هواپيمايي مجوز گرفته اند، براساس آمار و ارقامي که ما ميگيريم از اين تعداد حداقل 50 درصد فعال نيستند. در تهران هم برخي از آژانسهاي مسافرتي بدون اينکه جا و مکاني داشته باشند فعاليت ميکنند.
.Arazazarbaiijan.farhangi@gmail.com