گروه خبر: استاندار استان آذربايجان غربي، بر اهميت و لزوم توسعه روابط و گسترش تعاملات اقتصادي و فرهنگي با اقليم کردستان عراق تأکيد کرد. به گزارش آراز آذربايجان،رضا رحماني در نشست مشترک استانداران هم مرز با اقليم کردستان عراق که در سنندج در حال برگزاري است، با اشاره به مرز طولاني 967 کيلومتري مشترک با اقليم کردستان، ترکيه و آذربايجان، اين مرز را فرصتي مناسب براي گسترش تعاملات اقتصادي و فرهنگي دانست.
وي با بيان اينکه در حال حاضر شش پايانه مرزي استراتژيک با کشورهاي همجوار وجود دارد که دو مورد آن در حوزه اقليم کردستان (ايرانشهر و سردشت) واقع شده است، از پيگيريها براي بازگشايي و فعالسازي مرز جديدي در اين راستا خبر داد.
رحماني با تاکيد بر موقعيت استراتژيک استان آذربايجان غربي به عنوان دارنده سه فرودگاه بينالمللي با پرواز به اروپا، از تبديل شدن اين استان به يک هاب تجاري و لجستيکي در منطقه خبر داد و اأزود: تلاشها براي تجهيز و بهرهبرداري از زيرساختهاي مختلف از جمله راه، ريل و کريدورهاي شمال-جنوب در حال انجام است.
وي با اشاره به پتانسيلهاي گردشگري و سلامت استان، مراودات در اين حوزهها را حائز اهميت دانست و از پيگيريهاي لازم در اين زمينه خبر داد. استاندار آذربايجان غربي همچنين از برگزاري جلسه مشترک با استانداران اقليم کردستان در آينده نزديک براي بررسي و توسعه روابط دوجانبه خبر داد و از همکاريهاي صورت گرفته به ويژه در زمينه تسهيل تردد زائرين اربعين قدرداني کرد.
رحماني با معرفي جاذبههاي گردشگري استان از جمله شش اثر ثبت جهاني در يونسکو و 58 منطقه نمونه گردشگري، بر ظرفيت بالاي اين استان در جذب گردشگران داخلي و خارجي تأکيد کرد.
وي همچنين به ثبت جهاني فرش ريز ماهي خور و فرش افشار اشاره کرد و آذربايجان غربي را يکي از قطبهاي توليد فرش دستباف در کشور معرفي کرد.
استاندار آذربايجان غربي با بيان اينکه اين استان از نظر معدني نيز داراي ظرفيتهاي بالايي است و 50 نمونه از 68 نوع ماده معدني شناخته شده کشور را با خلوص و ذخاير ممتاز در اختيار دارد، از آغاز اکتشافات جديد در اين حوزه خبر داد
وي همچنين در ادام? از برگزاري اجلاسيه فرصتهاي سرمايهگذاري در 22 خردادماه در اروميه با حضور استانداران و روساي اتاقهاي بازرگاني کشورهاي همجوار خبر داد و از سرمايهگذاران داخلي و خارجي براي حضور در اين همايش دعوت کرد.رحماني با اشاره به وجود بزرگترين منطقه آزاد کشور از نظر وسعت در ماکو و نيز برنامههاي توسعه مناطق آزاد جديد در جنوب استان نزديک مرزهاي اقليم کردستان، بر تلاش براي توسعه زيرساختهاي حمل و نقل ريلي در اين مناطق تأکيد کرد.
استاندار آذربايجان غربي در پايان سخنان خود با تأکيد بر سياست تمرکززدايي دولت و تفويض اختيارات بيشتر به استانهاي مرزي، توسعه فعاليتهاي مرزي و ديپلماسي اجرايي منطقهاي را از اولويتهاي استان دانست و آمادگي آذربايجان غربي را براي رفع موانع و چالشهاي پيش روي توسعه روابط با اقليم کردستان اعلام کرد.