ARAZAZARBAIJAN

سرمايه‌گذاري در توليد شاه کليد توسعه آذربايجان غربي


سرمايه‌گذاري در توليد  شاه کليد توسعه آذربايجان غربي

سکينه اسمي

 گروه گزارش: اساتيد دانشگاه هاي آذربايجان_غربي معتقد هستند با توجه به ظرفيت هاي کم نظير استان و عقب ماندگي هاي تاريخي آن سرمايه گذاري شاه کليد توسعه و رفع محروميت اين منطقه مرزي است.


آذربايجان غربي 22 خردادماه سال جاري ميزبان اولين همايش بين المللي سرمايه گذاري است همايشي که 100 ميهمان خارجي از کشورهايي همچون پاکستان، ترکيه، روسيه، عراق، نيجريه، جمهوري آذربايجان، قزاقستان، سوريه و مصر در آن حضور دارند.
در اين همايش که يک هزار و 275 دعوت نامه از سوي دبيرخانه آن صادر شده 845 بسته و فرصت سرمايه گذاري در بخش‌هاي مرز، صنعت، معدن و تجارت، گردشگري، کشاورزي، مديريت شهري و خدمات براي جذب سرمايه‌هاي خارجي و داخلي ارائه مي‌شود.
در اين همايش، 212 فرصت سرمايه گذاري در بخش گردشگري و خدمات، 193 فرصت سرمايه‌گذاري شهرداري‌هاي آذربايجان غربي از جمله 82 فرصت در شهر اروميه، 400 بسته سرمايه‌گذاري در بخش صنعت و معدن و تجارت به ويژه تجارت مبتني بر مرزهاي طولاني استان و بيش از 60 فرصت در بخش کشاورزي و صنايع تبديلي از جمله مواردي است که در صورت محقق شدن آنها، صدها هزار ميليارد تومان سرمايه وارد استان مي‌شود که همين امر در صورت تحقق، به معناي تحولي عظيم در استان خواهد بود.
آذربايجان غربي استاني با ظرفيت‌هاي کم نظير در حوزه مرزي، کشاورزي، معادن، گردشگري متأسفانه در سال‌هاي اخير دچار عقب ماندگي‌هاي تاريخي بوده امروز به اعتقاد صاحب نظران و اساتيد کشاورزي يکي از گام‌هاي اساسي براي رفع اين محروميت‌ها سرمايه گذاري است.
آذربايجان غربي نيازمند رويکردي راهبردي در حوزه سرمايه‌گذاري است
استاد دانشگاه اروميه با تاکيد بر ضرورت نگاه فرامحلي به اقتصاد منطقه‌اي گفت: سرمايه‌گذاري، چه در قالب منابع داخلي و چه از طريق جذب سرمايه‌گذاران خارجي، مهم‌ترين عامل حرکت به‌سوي توسعه پايدار در استان آذربايجان غربي است.
دکتر ابراهيم عزيزي اظهار کرد: آذربايجان غربي به دليل موقعيت جغرافيايي ممتاز، دارا بودن ظرفيت‌هاي بي بديل در بخش کشاورزي، دامپروري و صنايع جديد، هم‌مرزي با چند کشور و ظرفيت‌هاي متنوع اقتصادي، مي‌تواند به يکي از قطب‌هاي سرمايه‌گذاري در شمال‌غرب کشور تبديل شود؛ مشروط بر آن‌که برنامه‌ريزي دقيق و حمايت عملي از سرمايه‌گذاران صورت گيرد.
وي افزود: سرمايه‌گذاري خارجي نه‌تنها موجب ورود فناوري، دانش فني و استانداردهاي نوين به منطقه مي‌شود، بلکه مي‌تواند موجب رونق صادرات، ارتقا کيفيت توليدات داخلي و تعامل سازنده با بازارهاي منطقه‌اي شود. در کنار آن، سرمايه‌گذاران داخلي نيز نقش بي‌بديلي در تثبيت امنيت اقتصادي و اشتغال‌زايي ايفا مي‌کنند.
عزيزي خاطرنشان کرد: رفع موانع پيش‌روي سرمايه‌گذاران، نيازمند عزم جدي دستگاه‌هاي اجرايي، ايجاد پنجره واحد سرمايه‌گذاري و نيز هماهنگي ميان نهادهاي مرتبط است.
اين استاد دانشگاه تصريح کرد: اگرچه توسعه اقتصادي يکي از اهداف اصلي سرمايه‌گذاري است، اما در سطوح عميق‌تر، پيامدهاي اجتماعي مثبتي نظير کاهش بيکاري، پيشگيري از مهاجرت نخبگان، افزايش اميد اجتماعي و ارتقا سرمايه اجتماعي در پي دارد.
وي تأکيد کرد: آذربايجان غربي بيش از هر زمان ديگري نيازمند رويکردي راهبردي در حوزه سرمايه‌گذاري است، اين استان بايد با بهره‌گيري از ظرفيت‌هاي بخش خصوصي و جذب سرمايه‌گذاران خارجي، نه‌تنها عقب‌ماندگي‌هاي گذشته را جبران کند، بلکه جايگاه خود را در نقشه اقتصادي کشور تثبيت کند.
آذربايجان غربي نقطه عطف در نقشه اقتصادي کشور به شمار مي‌رود
يکي از اساتيد دانشگاه اروميه با تأکيد بر مستعد بودن استان آذربايجان غربي براي سرمايه‌گذاري داخلي و خارجي، اين منطقه را به عنوان يک نقطه عطف در نقشه اقتصادي کشور معرفي کرد.
دکتر دلبر شجاع با اشاره به موقعيت جغرافيايي و استراتژيک آذربايجان غربي، اظهار کرد: اين استان به خاطر موقعيت مرزي و نزديکي به کشورهاي همسايه نظير ترکيه و عراق، يک دروازه طلايي براي ورود و خروج کالا و سرمايه محسوب مي‌شود. نزديکي به بازارهاي بزرگ منطقه يک فرصت بي‌نظير براي سرمايه‌گذاران داخلي و خارجي ايجاد مي‌کند.
وي به امکانات و منابع موجود در آذربايجان غربي نيز اشاره کرد و افزود: کشاورزي متنوع و زمين‌هاي حاصلخيز، منابع طبيعي از جمله معادن و آب و هواي مناسب، اين استان را به يک مکان ايده‌آل براي سرمايه‌گذاري در بخش‌هاي مختلف مانند کشاورزي، صنعت و گردشگري تبديل کرده است.شجاع همچنين به پتانسيل نيروي انساني در اين منطقه پرداخت و اضافه کرد: وجود نيروي کار با تخصص بالا و فارغ‌التحصيلان دانشگاهي در رشته‌هاي مختلف، زمينه را براي راه‌اندازي و توسعه کسب‌وکارهاي جديد فراهم مي‌کند. سرمايه‌گذاران مي‌توانند با اتکا به اين نيروي کار متخصص، پروژه‌هاي خود را با کيفيت بيشتري اجرا کنند.
اين استاد دانشگاه در ادامه بر لزوم تسهيل فرآيندهاي اداري و فراهم کردن امکانات حمايتي تأکيد کرد و گفت: دولت و نهادهاي مربوطه بايد با ايجاد چارچوب‌هاي قانوني و مالي مناسب، زمينه را براي جذب سرمايه‌گذاري آسان‌تر کنند. تسهيل در صدور مجوزها و ارائه مشوق‌هاي مالي از جمله راهکارهايي است که مي‌تواند سرمايه‌گذاران را به اين استان ترغيب کند.
شجاع با اشاره به تجربه‌هاي موفق کشورهاي ديگر در جذب سرمايه‌گذاري خارجي، افزود: ما نيز بايد از اين تجربيات بهره‌برداري کنيم و با برنامه‌ريزي جامع و هدفمند، آذربايجان غربي را به يک مقصد جذاب براي سرمايه‌گذاران تبديل کنيم. اين مهم مي‌تواند به رشد اقتصادي و تأمين معيشت مردم اين منطقه کمک شاياني کند.
وي تأکيد کرد: آذربايجان غربي به لطف منابع غني و موقعيت استراتژيک خود، قابليت‌هاي بالقوه بالايي براي سرمايه‌گذاري دارد که اگر به درستي مورد استفاده قرار گيرد، مي‌تواند منجر به توسعه پايدار و بهبود کيفيت زندگي مردم شود.
آذربايجان غربي سرزمين طلايي فرصت‌ها
استاد گروه جغرافيا و برنامه ريزي شهري گفت: آذربايجان غربي، سرزمين طلايي فرصت‌ها است به طوري که طبيعت، فرهنگ و اقتصاد دست‌به‌دست هم داده‌اند تا بستري امن و پربار براي سرمايه‌گذاري فراهم کنند.رحيم سرور اظهار کرد: دروازه غربي ايران، با ظرفيت‌هاي بيشمار در تجارت، کشاورزي و گردشگري، آذربايجان غربي را به مقصدي راهبردي براي آينده‌سازان اقتصاد تبديل کرده است.وي با بيان اينکه آذربايجان غربي با توجه به موقعيت مرزي، منابع طبيعي، نيروي انساني جوان، زيرساخت‌هاي مناسب و دسترسي به بازارهاي منطقه‌اي، يکي از استان‌هاي مستعد و آينده‌دار براي سرمايه‌گذاري در حوزه‌هاي مختلف کشاورزي، صنعتي، خدمات، تجارت و گردشگري است، افزود: سرمايه‌گذاري در آذربايجان غربي يعني کاشتن بذر توسعه در خاکي حاصل‌خيز در دل مردماني پرتوان و در آغوش مسيرهاي جهاني تجارت.اين استاد دانشگاه ادامه داد: با توجه به منابع غني و ظرفيت‌هاي بي‌نظير، آذربايجان غربي با آغوشي باز در انتظار نگاه آينده‌نگر سرمايه‌گذاران است.
سرور اضافه کرد: سرمايه‌گذاري در آذربايجان غربي نه فقط يک انتخاب اقتصادي، بلکه مشارکت در ساختن آينده‌اي پويا براي منطقه‌اي استراتژيک و ثروتمند است.
توسعه آذربايجان غربي در گرو جذب سرمايه‌گذاري بخش خصوصي
مديرکل امور اقتصاد و دارايي آذربايجان غربي با تأکيد بر ضرورت بهره‌گيري از ظرفيت‌هاي بخش خصوصي در مسير توسعه استان، گفت: تحقق شاخص‌هاي توسعه‌اي در آذربايجان غربي بدون جلب سرمايه‌گذاري داخلي و خارجي ممکن نخواهد بود.حبيب تربتي افزود: با وجود گذشت سال‌ها، سهم آذربايجان غربي از توليد ناخالص داخلي کشور تغييري نداشته و اين نشان‌دهنده نياز فوري به تحرک در حوزه اقتصاد و سرمايه‌گذاري است.
وي تصريح کرد: دولت به‌تنهايي قادر به پوشش تمامي نيازهاي مالي پروژه‌هاي توسعه‌اي نيست؛ از اين‌رو، جذب سرمايه‌گذاران بخش خصوصي و فراهم‌سازي بسترهاي لازم براي فعاليت آنان بايد به عنوان يک اولويت دنبال شود.
مديرکل امور اقتصاد و دارايي استان با اشاره به برگزاري »همايش فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري استان آذربايجان غربي« در تاريخ 22 خردادماه در تالار وحدت اروميه، گفت: راه‌اندازي و تجهيز ساختمان جديد مرکز خدمات سرمايه‌گذاري استان در خيابان شهيد سليماني گامي مؤثر در جهت تسهيل روند سرمايه‌گذاري و حمايت از سرمايه‌گذاران است.وي ابراز اميدواري کرد که با حضور فعال سرمايه‌گذاران و حمايت دستگاه‌هاي اجرايي، اين رويداد بتواند نقطه عطفي در مسير پيشرفت اقتصادي، ايجاد اشتغال و رونق توليد در استان باشد.
سرمايه‌گذاري در توليد شاه کليد توسعه آذربايجان غربي است
مديرعامل صندوق پژوهش و فناوري غيردولتي آذربايجان غربي سرمايه‌گذاري به ويژه سرمايه‌گذاري در توليد را شاه کليد توسعه استان عنوان کرد و گفت: يکي از محورهاي اصلي توسعه توليد در استان، جذب سرمايه‌گذاري، ايجاد اشتغال پايدار و افزايش درآمد است که مي‌تواند موتور محرک اقتصاد استان باشد.دکتر مهدي حيدري اظهار کرد: شناسايي فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري در زمينه‌هاي مختلف، شناساندن و افزايش آگاهي سرمايه‌گذاران مختلف از فرصت‌هاي مختلف سرمايه‌گذاري موجود در استان، تسهيل روند سرمايه‌گذاري و کاهش بروکراسي‌هاي زائد اداري و کاهش مدت زمان صدور مجوزهاي مورد نياز، فراهم آوردن بسترها و زمينه‌هاي سرمايه‌گذاري از جمله امکانات مورد نياز، مساعدت در تأمين مالي براي سرمايه‌گذاران به عنوان اهرم مالي منابع آنها، نظارت مناسب و مؤثر بر مصرف منابع جذب شده، ايجاد امکان مساعدت بيمه‌اي و مالياتي و شناساندن وظايف و تکاليف قانوني سرمايه‌گذاران و در عين حال حمايت مناسب از آنها، الزامات اصلي يک سرمايه‌گذاري مؤثر تلقي مي‌شود.
دانشيار گروه حسابداري دانشگاه اروميه اضافه کرد: به خاطر شرايط ويژه آذربايجان غربي به لحاظ موقعيت جغرافيايي و سياسي، سرمايه‌گذاري در توليد محصولات معدني، صنعتي، گردشگري و کشاورزي پربازده‌ترين و در عين حال زودبازده‌ترين نوع سرمايه‌گذاري‌ها در استان آذربايجان غربي است.
آذربايجان غربي مي‌تواند پيشران توسعه و سرمايه گذاري باشد
وي ادامه داد: وجود نيروي انساني خلاق، ماهر و متعهد در استان از ديگر پتانسيل‌هاي موجود براي ايجاد ارزش افزوده بالا در سرمايه گذاري‌ها در استان هستند که با به کارگيري مؤثر همه اين موارد، محصولاتي با کيفيت بالا و با بهاي تمام شده منطقي و رقابتي مي‌تواند موجب توسعه پايدار درآمدي براي استان آذربايجان غربي و ايران باشد.حيدري تاکيد کرد: فرهنگ‌سازي و اصلاح الگوي مصرف، مولدسازي دارايي‌هاي راکد و منجمد بخش عمومي و قرارگيري دولت و بخش عمومي در کنار سرمايه‌گذاران بخش خصوصي – به عنوان حامي نه عنوان شريک- انگيزه‌هاي سرمايه‌گذاري در استان را مضاعف مي‌کند.به گفته وي از جمله مواردي که در شرايط اخير مي‌تواند سرمايه‌گذاري را توجيه‌پذيرتر کند سرمايه‌گذاري در انرژي‌هاي تجديدپذير، توسعه حمل و نقل جاده‌اي و ريلي و حرکت به سمت دانش بنيان شدن علوم است.حيدري تصريح کرد: صنايع داراي دانش فني بالا و دانش بنيان توانايي و ظرفيت توسعه توليد و حائز شرايط فعاليت در فضاي رقابتي هستند لذا سرمايه‌گذاري در دانش فني در شرايط حاضر هم همانند سرمايه‌گذاري در ساير ظرفيت‌ها، به علت افزايش کيفيت محصولات و کاهش بهاي تمام شده محصولات شرايط سرمايه‌گذاري بهتر را براي سرمايه‌گذاران فراهم مي‌کند و استان آذربايجان غربي بدون ترديد با داشتن شرايط مختلف و داشتن مزيت نسبي رقابتي مي‌تواند يکي از استان‌هاي پيشران توسعه و سرمايه‌گذاري و جذب منابع باشد.
سرمايه‌گذاري در آذربايجان غربي؛ کليد توسعه پايدار و بهبود کيفيت زندگي
استاد دانشگاه اروميه گفت: سرمايه‌گذاري در آذربايجان غربي يک ضرورت حياتي براي تحقق توسعه پايدار و بهبود کيفيت زندگي مردم اين منطقه است.
دکتر سيدمهدي صالحي با تأکيد بر پتانسيل‌هاي فراوان اقتصادي استان آذربايجان غربي، به منابع غني طبيعي و انساني اين منطقه اشاره کرد و افزود: آذربايجان غربي با برخورداري از زمين‌هاي کشاورزي حاصلخيز، معادن غني و نيروي کار متخصص مي‌تواند به يک قطب اقتصادي مهم تبديل شود. اما براي تحقق اين اهداف، جذب سرمايه‌گذاري‌هاي داخلي و خارجي امري ضروري است.
وي همچنين با اشاره به تأثير مثبت سرمايه‌گذاري بر بهبود زيرساخت‌ها و ايجاد اشتغال ادامه داد: سرمايه‌گذاري در بخش‌هاي مختلف از جمله کشاورزي، صنعت و خدمات مي‌تواند به رشد اقتصادي و افزايش درآمد سرانه کمک شاياني کند. اين امر همچنين موجب افزايش نرخ سواد و بهبود دسترسي به خدمات بهداشتي و آموزشي خواهد شد.
اين استاد دانشگاه با اشاره به اينکه رويکرد استاندار آذربايجان غربي در اين زمينه قابل توجه و تقدير است، تأکيد کرد: ما بايد به سرمايه‌گذاران داخلي و خارجي اطمينان دهيم که با ايجاد محيطي امن و پايدار، مي‌توانند در بخش‌هاي مختلف استان سرمايه‌گذاري کنند.
به گزارش آراز آذربايجان به نقل از مهر،صالحي همچنين بر لزوم همکاري دولت، نهادهاي عمومي و خصوصي براي ايجاد زيرساخت‌هاي لازم براي جذب سرمايه تأکيد کرد و گفت: تقويت احساس امنيت اقتصادي و رواني، تسهيل فرآيندهاي اداري و حمايت‌هاي مالي مي‌تواند به ايجاد فضاي مناسب براي سرمايه‌گذاران منجر شود.
وي تأکيد کرد که با داشتن سياست‌هاي روشن و پايدار و ارتقاي روابط با سرمايه‌گذاران، آذربايجان غربي مي‌تواند به مقصدي جذاب براي سرمايه‌گذاري تبديل شود و در نتيجه به توسعه اقتصادي و اجتماعي اين استان کمک کند.
[email protected]


برچسب ها:

تاریخ: 1404/03/21 12:13 ب.ظ | دفعات بازدید: 1638 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot
مشاهده مشخصات مجوز در سامانه جامع رسانه‌های کشور