ARAZAZARBAIJAN

از دغدغه کمبود پل عابر پیاده تا ضرورت توجه به فرهنگ‌سازی برای افزایش ایمنی در ارومیه


از دغدغه کمبود پل عابر پیاده تا ضرورت توجه به فرهنگ‌سازی برای افزایش ایمنی در ارومیه

آرازآذربایجان-آذربایجان غربی با گسترش زندگی شهری، افزایش جمعیت و رشد بی‌سابقه وسایل نقلیه، عبور و مرور ایمن عابران پیاده به یکی از دغدغه‌های جدی شهروندان و مدیران شهری تبدیل شده است.


در بسیاری از معابر پرتردد، وجود پل‌های عابر پیاده نه‌تنها تضمین‌کننده جان افراد، بلکه عاملی مؤثر در کاهش ترافیک، کنترل تصادفات و بهبود نظم شهری به شمار می‌رود. با این حال، در برخی مناطق، کمبود این سازه‌ها یا استفاده نکردن شهروندان از آن‌ها، مشکلاتی ایجاد کرده که گاه با حادثه‌ای تلخ پایان می‌یابد.

گزارش پیش‌رو، به بررسی اهمیت استفاده از پل‌های عابر پیاده، نظرات مردم و دیدگاه‌های مسئولان شهری در این زمینه می‌پردازد.

شهروندان ارومیه بارها از کمبود پل‌های عابر پیاده در مناطق پرتردد گلایه کرده‌اند.

فرسودگی پلهای عابر پیاده عامل ترس شهروندان

یکی از اهالی خیابان حسنی گفت: این خیابان بدلیل قرار گرفتن ساختمان پزشکان خیابان پر ترددی است اما تنها یک پل عابر دارد و برخی خیابان‌ها اصلاً پل ندارند یا پل‌ها با فاصله بسیار زیادی جانمایی شده‌اند که عبور تا رسیدن به آنها برای عابران، مخصوصاً افراد مسن و کودکان دشوار است و آنها ترجیح می‌دهند از عرض خیابان به‌صورت مستقیم عبور کنند.

او فرسودگی پل‌ها، نبود روشنایی کافی به ویژه در فصل‌های سرد و مشکلات ایمنی مانند یخ‌زدگی را از جمله چالشها در استقبال از استفاده از پلها دانست و خواستار بهسازی و ایمن‌سازی این سازه‌ها شد.

گلایه از نبود امکانات ویژه در پلهای عابر پیاده

بانویی دیگر از شهروندان ارومیه با بیان اینکه از جمله افرادی است که بخاطر حفظ ایمنی از پل عابر پیاده برای گذر از خیابان استفاده می کند، گفت: موضوع نبود امکانات ویژه مانند آسانسور یا رمپ برای استفاده سالمندان و افراد کم‌توان جسمی از جمله موانع استفاده از پل‌هاست که موجب شده بسیاری از شهروندان به دلیل سختی استفاده، این پل‌ها را کنار بگذارند.

این شهروند از نصب تابلوهای تبلیغاتی بزرگ بر روی برخی پل‌ها که دید عابران را محدود می‌کند گلایه کرد وگفت: این تابلوها نور کافی برای عبور را کاهش می‌دهد.

همچنین در جریان تهیه گزارش مردمی، برخی شهروندان اعتقاد دارند که طراحی پل‌ها باید مدرن‌تر و کاربرپسندتر باشد تا راحتی عبور را افزایش دهد و باعث استقبال بیشتر مردم از این سازه‌ها شود.

سعید خوش طینت، معاون فنی و امور زیربنایی شهرداری ارومیه در واکنش به دغدغه‌های مردم درباره کمبود و کیفیت پل‌های عابر پیاده، تاکید کرد: مکان‌یابی این پل‌ها براساس معیارهای مشخصی انجام می‌شود. بررسی میزان تردد عابران، وجود نقاط حادثه‌خیز، دسترسی ایمن و همچنین ملاحظات منظر شهری از جمله عوامل تعیین‌کننده در جانمایی پل‌هاست.

وی افزود: در مناطقی که تردد عابران پیاده بیشتر و سابقه تصادفات بیشتر باشد، پل عابر پیاده احداث می‌شود تا امنیت شهروندان تامین و حوادث ناگوار کاهش یابد.
 تعمیر و نگهداری پلهای عابرپیاده به جد دنبال می شود

معاون فنی و امور زیربنایی شهرداری ارومیه همچنین به اهمیت تعمیر و نگهداری پل‌ها اشاره کرد و گفت: این موضوع در مناطق پنجگانه شهرداری ارومیه به صورت جدی دنبال می‌شود. طرح ساماندهی تعمیر و نگهداری پل‌ها و سازه‌های شهری توسط مشاور تهیه شده و در حال طی مراحل قانونی مناقصه است.

وی درباره مسائل ویژه سالمندان و افراد دارای محدودیت حرکتی توضیح داد: شهرداری سابقه ساخت پل‌های مجهز به پله برقی را دارد اما به دلیل مشکلاتی از جمله سرقت موتور این سازه‌ها، تصمیم گرفته با رویکرد جدید و برنامه‌ای مدون به این موضوع بپردازد.

خوش طینت درباره نصب تابلوهای تبلیغاتی روی پل‌ها خاطرنشان کرد: مطابق اصول زیباسازی شهری، نصب این تابلوها باید تحت نظارت دقیق شهرداری و به گونه‌ای باشد که امنیت روانی و جانی عابران را تحت تاثیر قرار ندهد و در این زمینه بازنگری‌ها و بررسی‌های بیشتری انجام خواهد شد.

وی همچنین تاکید کرد: شهرداری به سمت طراحی پل‌های مدرن‌تر و کاربرپسندتر حرکت می‌کند و استفاده از فناوری‌هایی مانند آسانسور و پله برقی برای افزایش رفاه شهروندان در دستور کار قرار دارد.

پل‌های جدید عابر پیاده در ارومیه احداث می شود

معاون فنی و امور زیربنایی شهرداری ارومیه به برنامه‌های گسترده برای احداث پل‌های جدید اشاره کرد و از مکان‌یابی و شروع پروژه‌های متعدد در نقاط مختلف شهر خبر داد و گفت: بلوار شهید دستغیب نرسیده به تقاطع میثم، کمربندی خاتم الانبیا (ص) روبروی خیابان علامه مجلسی، بزرگراه شهید رجایی تقاطع صائب تبریزی، بزرگراه شهید باهنر مقابل دبیرستان نورالزهرا شاهد، بلوار امام علی (ع) تقاطع شهید درستکار نرسیده به تونل و بلوار بسیج (جاده سلماس) مقابل کوی لاله جهت احداث پل عابر در سال جاری مکان یابی شدند. 

با توجه به نظرات متعدد شهروندان ارومیه درباره کمبود پل‌های عابر پیاده و مشکلات استفاده از آنها، روشن است که این سازه‌ها نقشی حیاتی در تضمین ایمنی و رفاه عابران پیاده دارند. نگرانی‌ها درباره دسترسی سخت، فرسودگی، نبود روشنایی کافی و کمبود امکانات برای افراد کم‌توان و سالمندان، نیازمند توجه و اقدام سریع از سوی مسئولان شهری است.

تلاش برای طراحی پل‌های مدرن‌تر و کاربرپسندتر که بتوانند نیازهای همه اقشار جامعه را پوشش دهند، باید یکی از اولویت‌های شهرداری باشد تا استقبال مردم را از این سازه‌ها افزایش دهد و به ارتقاء کیفیت زندگی شهری کمک کند.

 


برچسب ها:

تاریخ: 1404/03/18 09:51 ق.ظ | دفعات بازدید: 1657 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot
مشاهده مشخصات مجوز در سامانه جامع رسانه‌های کشور