ARAZAZARBAIJAN

ازدواج و فرزندآوري در دوران افسردگي، اشتباهي که مي‌تواند شرايط را بدتر کند


ازدواج و فرزندآوري در دوران افسردگي، اشتباهي که مي‌تواند  شرايط را بدتر کند

گروه خانواده و سلامت: مديرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت تأکيد کرد که ازدواج يا فرزندآوري در دوران افسردگي مي‌تواند مشکلات رواني را تشديد کند. او به ضرورت آگاهي‌بخشي عمومي و حمايت‌هاي خانوادگي در خصوص سلامت روان، به ويژه در دوران بارداري، اشاره کرد و از گسترش مراکز خدمات رواني در کشور خبر داد.


محمدرضا شالبافان، مديرکل دفتر سلامت رواني، اجتماعي و اعتياد وزارت بهداشت، در گفتگويي با اشاره به وضعيت نگران‌کننده سلامت روان در کشور، به‌ويژه در ميان زنان و مادران باردار، بر لزوم آگاهي‌بخشي عمومي، حمايت خانواده‌ها و توسعه خدمات تخصصي تأکيد کرد. او همچنين از فعاليت 97 مرکز »سراج« در سراسر کشور و برنامه‌هاي آينده براي افزايش اين مراکز خبر داد.
شالبافان وضعيت کلي سلامت روان در ايران را نامطلوب دانست و گفت: »سلامت روان زنان به‌ويژه در دوران بارداري آسيب‌پذيرتر است و نياز به توجه و رسيدگي بيشتري دارد.« وي افزود که تغييرات فيزيولوژيکي و تحولات روابط فردي در دوران بارداري، زمينه‌ساز بروز مشکلات رواني مانند اضطراب و افسردگي در زنان مي‌شود، به‌خصوص در مادراني که پيش‌تر مشکلات رواني داشته‌اند.
وي تأکيد کرد که مشکلات رواني زنان در دوران مجردي نيز مي‌تواند بروز پيدا کند و بسياري از خانواده‌ها به دليل ترس از »انگ اختلال رواني«، از پيگيري درمان خودداري مي‌کنند. شالبافان تصريح کرد که اين نگراني‌ها بي‌اساس است و سلامت روان بايد در اولويت قرار گيرد زيرا فردي که از نظر رواني سالم است، مي‌تواند زندگي مشترک موفقي داشته و نقش مادري را به‌درستي ايفا کند.
در راستاي حمايت از مادران باردار، وزارت بهداشت اقدامات گسترده‌اي براي غربالگري سلامت روان انجام داده است. اين اقدامات شامل ارجاع مادران باردار به مراکز درماني در صورت شناسايي مشکلات رواني است. شالبافان در اين خصوص گفت:»در صورتي که مشکلات رواني مادران فراتر از سطح پايه باشد، مداخلات تخصصي در مراکز »سراج« يا درمانگاه‌هاي روان‌شناسي انجام مي‌شود.«
وي همچنين افزود که بسياري از مشکلات رواني مادران باردار با مداخلات روان‌شناختي قابل بهبود است و در صورتي که نياز به دارو وجود داشته باشد، داروهاي کم‌خطري براي دوران بارداري در دسترس است.
مديرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت به نقش حياتي خانواده‌ها در حمايت از سلامت روان زنان اشاره کرد و گفت: »خانواده‌ها بايد مراقب سلامت روان مادران باشند. حمايت عاطفي و پيگيري درماني منظم مي‌تواند از تشديد مشکلات جلوگيري کرده و به سلامت روان مادر و جنين کمک کند.«
شالبافان در پاسخ به پرسشي درباره اهميت سلامت روان زنان در دوران پيش از بارداري و مادري، گفت: »در بسياري از موارد، خانواده‌ها مشکلات رواني زنان را ناديده مي‌گيرند که اين مي‌تواند تبعات سنگيني داشته باشد. سلامت روان زن پايه‌اي‌ترين شرط براي ايفاي موفق نقش همسري و مادري است.«
وي در پايان به پيشرفت‌هاي اخير در حوزه آگاهي‌بخشي سلامت روان اشاره کرد و افزود که نگرش جامعه نسبت به دريافت خدمات روان‌شناسي بهبود يافته است، اما هنوز نگراني‌ها و »انگ«اجتماعي مانع مراجعه برخي افراد به روان‌شناسان و روان‌پزشکان مي‌شود.
به گزارش آراز آذربايجان به نقل از ايلنا،شالبافان همچنين از گسترش مراکز «سراج» براي ارائه خدمات رواني در کشور خبر داد و گفت که در حال حاضر 97 مرکز در سراسر کشور فعال است و تعداد اين مراکز در آينده نزديک افزايش خواهد يافت.


برچسب ها:

تاریخ: 1404/02/07 07:34 ق.ظ | دفعات بازدید: 1629 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot
مشاهده مشخصات مجوز در سامانه جامع رسانه‌های کشور