آذربایجان غربی مقصدی جدید برای سرمایه‌گذاران


آذربایجان غربی مقصدی جدید برای سرمایه‌گذاران

آذربایجان غربی سرمایه‌گذاری یکی از ارکان اصلی توسعه اقتصادی هر منطقه است، آذربایجان غربی با دارا بودن ظرفیت‌های طبیعی، گردشگری، معدنی و... پتانسیل بالایی برای جذب سرمایه‌گذار دارد. در این گزارش به بررسی اهمیت جذب سرمایه‌گذار و تاثیر آن بر توسعه استان پرداخته می‌شود.


سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف اقتصادی به ویژه صنعت، معدن، گردشگری و کشاورزی منجر به ایجاد فرصت‌های شغلی مستقیم و غیر مستقیم برای جوانان استان و ورود انرژی و فناوری اطلاعات شده و در صنایع تبدیلی تکمیلی به ویژه در بخش کشاورزی می‌تواند منجر به افزایش تولید و صادرات محصولات استان شود.

آذربایجان غربی با مرز مشترک با کشورهای ترکیه، عراق و نخجوان موقعیت استراتژیکی برای تجارت و سرمایه‌گذاری دارد؛ همچنین وجود منابع معدنی غنی و پتانسیل‌های صنعتی در استان زمینه ساز جذب سرمایه‌گذاران در این بخش است، بی‌شک جاذبه‌های طبیعی و تاریخی استان فرصت‌های مناسبی برای سرمایه‌گذاری در صنعت گردشگری را فراهم می‌آورد.

اما چالش‌ها و موانع جذب سرمایه‌گذاری از جمله وجود فرایندهای پیچیده و زمانبر در صدور مجوزها، کمبود زیرساخت‌های لازم برای فعالیت‌های اقتصادی و عدم ارائه مشوق‌های مناسب مالی و غیر مالی ممکن است انگیزه سرمایه‌گذاران را کاهش دهد. 

راه برون رفت از مشکلات عمل به شعار سال رهبر انقلاب است

استاندار آذربایجان‌غربی گفت: تنها راه برون رفت از مشکلات فعلی کشور عمل به شعار سال رهبر انقلاب و سرمایه‌گذاری با هدف رونق تولید است.

رضا رحمانی در جلسه با فعالان اقتصادی و جمعی از معتمدان شهرستان مهاباد با بیان اینکه سرمایه گذاری برای تولید که توسط رهبر حکیم انقلاب برای سال جاری نامگذاری شده، فضای کشور را برای رونق تولید باز کرده است، اضافه کرد: امسال باتوجه به شعار سال و همچنین نگاه ویژه رئیس جمهور به این منطقه، بهترین فرصت برای سرمایه گذاری فعالان اقتصادی است.

استاندار آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: بسیاری از مشکلات کشور از جمله معیشت و بیکاری در قبال تحقق شعار سال و سرمایه گذاری برای تولید رفع خواهد شد.

وی یادآور شد: بسیاری از صاحبان سرمایه و فعالان اقتصادی خواهان سرمایه گذاری در منطقه ما هستند که می‌تواند موجب ارتقای شاخص‌های توسعه‌ای باشد.

رحمانی با بیان اینکه تاکنون به صورت کامل از ظرفیت‌های استان استفاده نشده است، افزود: براساس ظرفیت و توانمندی‌های همه ۲۰ شهرستان، بسته‌های سرمایه‌گذاری را تهیه و تا پایان خرداد اجرایی می‌کنیم؛ رویکرد و محور این بسته‌ها برای ایجاد اشتغال و رونق تولید و ایجاد زمینه برای اشتغال جوانان و درآمدزایی برای مردم است. 

تسهیل سرمایه‌گذاری در آذربایجان غربی 

استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اینکه آذربایجان غربی دارای ظرفیت و استعدادهای سرمایه‌گذاری فراوانی است، گفت: هیچ استانی در کشور همه این ظرفیت‌های تجمیعی را ندارد و این موضوع یک انگیزه و فرصت برای سرمایه گذاران است تا با اهتمام بیشتر در این زمینه تلاش کنند.

وی گفت: توسعه سرمایه‌گذاری و بخش صنعت در راستای جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی از اهداف دولت در آذربایجان غربی است که با جدیت پیگیری می‌شود.

رحمانی افزود: هلدینگ‌های بزرگی برای سرمایه‌گذاری در استان اعلام آمادگی کردند که سرمایه‌گذاری آنها گاهی تا چندین برابر بودجه شهرداری ارومیه است که این حرکت در مسیر مطالبات رهبر معظم انقلاب است.

وی به امنیت ایجاد شده برای سرمایه‌گذاران اشاره و اظهار کرد: با توجه به این اقدامات، مدیر و فعال اقتصادی نباید از سرمایه‌گذاری در این منطقه هراسی داشته باشد.

رحمانی با بیان اینکه ایجاد اشتغال با توسعه این اقدامات و تشویق و حمایت از سرمایه گذاران انجام می‌شود، ادامه داد: مشارکت مردم در راستای توسعه اقتصادی از ضروریات است چرا که شهروندان باید احساس کنند که مسئولان در هر شرایطی در میدان اقدام و عمل هستند.

وی بر رفع مشکلات مربوط به زمین و زیرساخت‌های سرمایه گذاران علاقمند به فعالیت اقتصادی در استان تاکید کرد و گفت: همه مسئولان در بدنه دولت اهداف مشترکی دارند که از جمله این اهداف توسعه اقتصادی و رفع مشکلات و موانع تولید و اهتمام بر روان سازی امور سرمایه گذاری است.

وی بیان کرد: تولیدکنندگان بعد از این در این استان نباید دغدغه کارهای اداری و زیرساختی را داشته باشند.

استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اینکه همه جوانان فرزندان این سرزمین هستند، گفت: استانداری با تمام توان آماده ارایه خدمات به سرمایه گذاران علاقمند به تولید و اشتغالزایی است.

ضرورت مهاجرت معکوس سرمایه‌گذاران به آذربایجان غربی 

استاندار آذربایجان غربی گفت: عقب ماندگی در استان مشهود است و حالا وقت جبران است. کار فشرده، جهادی، انقلابی و ضربتی لازم است. باید برای پا گرفتن سرمایه‌گذاری در استان نهضت تحول راه بیندازیم و سرمایه‌گذاران را جذب کنیم. 

وی با اشاره به ظرفیت‌های کم‌نظیر استان در حوزه‌ معدن، برنامه‌ریزی برای بهره‌مندی از این ظرفیت‌ها را از اولویت‌های مدیریت استان برای توسعه آذربایجان‌غربی دانست.

تلاش برای تحقق شعار سال در معادن آذربایجان غربی 

رحمانی با بیان اینکه شعار سال را می‌توان به نحو شایسته در حوزه معدن استان اجرایی ساخت، اضافه کرد: همکاری با برخی از وزارتخانه‌ها و هلدینگ‌های سرمایه‌گذاری ملی برای رونق حوزه معدن آذربایجان‌غربی آغاز شده و مجموعه‌هایی چون سازمان زمین شناسی و ایمیدور، اکتشافات خوبی در این زمینه داشته‌اند.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه دستگاه‌های متولی باید به دنبال جذب و حمایت از سرمایه‌گذاران دولتی و بخش خصوصی باشند، افزود: تسریع و تسهیل روند سرمایه‌گذاری به صورت جدی در دستور کار دستگاه‌های مربوطه باشد.

استاندار آذربایجان‌غربی به اهمیت ساماندهی معادن راکد استان نیز اشاره کرده و یادآور شد: ظرفیت‌های معدنی استان با سرمایه‌گذاری مناسب، می‌تواند به نحو شایسته به بهره‌برداری برسد.

رحمانی همچنین با تاکید بر ضرورت بهره‌مندی مردم منطقه از ظرفیت‌های استان در حوزه‌های مختلف، افزود: اولویت در راه‌اندازی و بهره‌برداری از معادن آذربایجان‌غربی، اشتغال نیروهای بومی منطقه است.

وی در ادامه با بیان اینکه گردش مالی واحدهای تولیدی و سرمایه‌گذاری به استان منتقل شود، اظهار کرد: نیازهای اولیه و تدارکات واحدهای استخراج از معادن آذربایجان‌غربی از منابع محلی تامین شود تا این امر چرخه اقتصاد را در منطقه فعال نماید.

استاندار آذربایجان‌غربی با تاکید بر استفاده بهینه از ظرفیت‌های استان، افزود: رضایت مردم منطقه می‌تواند با تعامل و همکاری در استخراج از معادن، جلب شود که باید مورد توجه دستگاه‌های متولی و سرمایه‌گذاران قرار گیرد.

تحقق شعار سال اولویت کاری مدیران باشد

نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی نیز گفت: لازم است تحقق شعار سال و سرمایه‌گذاری برای تولید، اولویت کاری دستگاه‌های دولتی و تمامی مسئولان باشد.

حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی قریشی با بیان اینکه رفع موانع سرمایه گذاری عاملی برای با رفع تحریم‌هاست، افزود: لازم است مسئولان برای رفع این موانع تلاش کنند؛ اگر موانع از سر راه سرمایه گذاران داخلی برداشته شود، مشکلات معیشتی مردم هم رفع خواهد شد.

وی با اشاره به تلاش‌های استاندار آذربایجان غربی در زمینه سرمایه گذاری گفت: توصیه می‌شود برای این منظور سامانه‌ای تعریف شود تا هر سرمایه‌گذاری مشکلات خود را از طریق آن اطلاع‌رسانی کند.

امام جمعه ارومیه ادامه داد: این اقدام باعث می‌شود تا کوتاهی هر مدیری در رفع مشکل سرمایه‌گذاران مشخص شده و بازخواست شود.

بسته‌های سرمایه‌گذاری معادن آذربایجان غربی آماده واگذاری به متقاضیان است

احسان جوی، سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی در خصوص بسته‌های سرمایه گذاری بخش معادن استان افزود: آذربایجان غربی یکی از بزرگ‌ترین استان‌های معدنی کشور محسوب می‌شود و در شاخص‌های مختلف معدنی جزو استان‌های پیشتاز است.

وی در ادامه با بیان اینکه سرمایه گذاری در بخش معدن یکی از پیشران‌های اقتصادی استان محسوب می‌شود، گفت: امکان سرمایه گذاری در معادن استان به قدری زیاد است که حتی با توسعه معادن کوچک نیز می‌توان اشتغالزایی گسترده‌ای را در سطح استان ایجاد کرد. 

جوی تاکید کرد: آذربایجان غربی مستعد سرمایه گذاری بخش معدن است و ما از سرمایه‌گذاران این بخش حمایت می‌کنیم.

تهیه ۷۶ فرصت سرمایه‌گذاری در ۳ بخشمیراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان

مرتضی صفری، مدیر کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی اظهار کرد: از آنجایی که در خردادماه امسال همایش سرمایه‌گذاری در استان در چندین سطح برگزار می‌شود که اقدامات اولیه برای برگزاری این جلسه انجام شده است، اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی نیز ۷۶ فرصت سرمایه‌گذاری را برای این منظور تهیه کرده است.

وی گفت: این فرصت‌های سرمایه‌گذاری شامل هتل‌ها، هتل بوتیک‌، اقامتگاه‌های سنتی، بوم‌گردی‌ها، مجموعه‌های تفریحی مانند تله‌کابین‌، زیپ‌لاین، و ... بوده که تلاش می‌شود این فهرست به ۱۰۰ مورد نیز برسد.

۷۰ فرصت ناب سرمایه‌گذاری در سبد محصولات کشاورزی آذربایجان غربی

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: سالانه ۷۰ نوع محصول زراعی و باغی در استان کشت و تولید می‌شود که نشان از تنوع و اقلیم متفاوت استان دارد و این تنوع ضامن سودآوری برای سرمایه‌گذاری است.

علی دیانتی در جلسه کمیته اطلاع‌رسانی و تبلیغات کارگروه جهاد کشاورزی و صنایع تبدیلی همایش بین‌المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و توسعه آذربایجان غربی، پراکندگی و کوچک بودن اراضی کشاورزی را یکی از مهم‌ترین موانع بر سر راه سرمایه‌گذاری‌های کلان و بهره‌وری بالا در این حوزه اعلام کرد و تاکید کرد: افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌های تولید، استفاده بهینه از منابع آب و خاک، توسعه مکانیزاسیون و استفاده از فناوری‌های نوین در کشاورزی و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و از همه مهمتر افزایش جذابیت سرمایه‌گذاری و ایجاد فرصت‌های شغلی از فواید یکپارچه سازی اراضی کشاورزی است.

دیانتی خاطرنشان کرد: با توسعه کشت‌های متراکم گلخانه‌ای، استفاده از ظرفیت تولید محصولات استراتژیک در دیمزارها، تسهیل در فرآیند صدور مجوزها، توسعه فرصت‌های سرمایه‌گذاری در روستاها، رونق گردشگری کشاورزی و دانش محور کردن تولید به عنوان مهمترین شاخص‌ها و محورهای تولید می توانیم بستر سرمایه‌گذاری در این بخش را که ۳۳ درصد اشتغال استان مربوط به آن است، را تسهیل کنیم.

وی یادآور شد: خرداد سال جاری همایش بین‌المللی توسعه آذربایجان غربی با هدف معرفی ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری استان برگزار می‌شود که باید از این همایش برای تحقق فرامین مقام معظم رهبری برای سرمایه‌گذاری در تولید و معرفی بخش کشاورزی استان برای جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی اقدام و برنامه‌ریزی لازم در این زمینه انجام گیرد.

با توجه به مزیت‌های اشاره شده، سرمایه‌گذاری نقش حیاتی در توسعه اقتصادی آذربایجان غربی دارد و با رفع موانع از جمله تسهیل فرآیندهای اداری و مسایل اداری،بهبود زیرساختها و ارائه تسهیلات مناسب می‌توان زمینه را برای رشد و شکوفایی این استان فراهم کرد. 

به طور کلی با توجه به مزیت‌های این استان، حمایت‌های دولتی از سرمایه‌گذاران و رفع موانع می‌تواند آذربایجان غربی را به مقصدی جذاب برای سرمایه‌گذاران تبدیل کند. 

 


تاریخ: 1404/01/30 12:26 ب.ظ | دفعات بازدید: 1508