۱۱۰ بنای تاریخی آذربایجان‌غربی حفاظت اضطراری و مرمت شدند

۱۱۰ بنای تاریخی آذربایجان‌غربی حفاظت اضطراری و مرمت شدند

آرازآذربایجان-مدیرکل میراث‌ فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان‌غربی گفت: در یک سال اخیر ۱۱۰ بنای تاریخی آذربایجان غربی حفاظت اضطراری و مرمت شدند.
جلیل جباری در دومین نشست خبری با اصحاب رسانه در سال ۹۷ که در محل خانه مطبوعات آذربایجان غربی برگزار شد اظهار داشت: محور اصلی فعالیت‌های اداره کل در مقطع کنونی حول رونق و توسعه گردشگری داخلی است که پس از ایام نوروز مدیریت سفرهای تابستانی را در پیش‌رو داریم.
وی با بیان این که در تلاش هستیم برنامه‌های تابستانی را پربار کنیم خاطرنشان کرد: موضوعات شامل جشنواره ملی گردشگری، وورک شاپ‌ها، کارگاه‌های آموزشی، پنجمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی، استفاده از ایده‌های نو و خلاق، برگزاری تور آشناسازی شهرهای همجوار استان آذربایجان غربی تحت عنوان سفیران گردشگری و چندین مورد دیگر می‌شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی گفت: در جای جای استان جشنواره‌های مختلفی برگزار می‌شود که می‌تواند پتانسیل‌های استان را به همگان معرفی کند تا از این استعدادها به خوبی استفاده کنیم از این رو برای جذب مستمر گردشگر نهایت تلاش خود را به کار می‌گیریم تا بتوانیم بهتر از پیش از این مهم منافعی را به دست آوریم.
وی تصریح کرد: بیش از ۲۰۰ هزار نقشه و بروشورهای گردشگری چاپ شده و بین گردشگران توزیع می‌شود و از دیگر اقدامات اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و اولویت‌های کاری می‌توان به نظارت‌های مداوم بر تمامی مجموعه‌ها اشاره کرد.
جباری بیان کرد: در برنامه های نوروز ۹۷ که از ۲۶ اسفند شروع می‌شود بیش از ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار بازدید به ثبت رسیده و بیش از ۲۱۹ نفر از موزه‌های استان بازدید کرده‌اند و بدون احتساب منطقه آزاد ۵۱ درصد در اقامت افزایش داشتیم و بازدید از جاذبه‌های گردشگری ۸۴ درصد افزایش یافته است.
وی با بیان این که برخی از واحدهای اقامتی مربوط به دهه‌های ۴۰ و ۵۰ هستند یادآور شد: تعداد ۵ مورد واحد اقامتی ایجاد شده و ۳ مورد دیگر مجوز فعالیت گرفته‌اند و اقامت‌های بوم گردی نیز مورد توجه است که در طول سه ماه نخست سال برای ۱۸ مورد مجوز اعطا شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی افزود: در سال ۹۷ تعداد ۲۵ عنوان پروژه شروع شده بود که در مراحل نهایی خود به سر می‌برند و مجموعه اعتبار این پروژه‌ها ۲۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب بود که بیش از ۵۰ درصد آن تخصیص یافته است و از نظر اعتباری ۷ برابر و از نظر پروژه‌ها ۵ برابر افزایش داشته‌ایم که می‌توان به آبشار شلماش، سوله دو کل و شرشر چالدران، مجموعه تفریحی و کمپینگ شاهین‌دژ و مسیر کاظم داشی اشاره کرد.
وی تأکید کرد: در حوزه سرمایه گذاری و تسهیلات اشتغال‌زایی از محل طرح فراگیر اشتغال تعدا ۲۱ طرح با ۱۲۰ میلیارد ریال در کارگروه اشتغال تصویب شده که ۴ درصد سهم کشوری را به خود اختصاص داده‌ایم که ۱۵ رصد مربوط به صنایع دستی و گردشگری می‌شود که بیش از ۵۰۰ طرح را تصویب کرده‌ایم که ۴۲۰ میلیارد ریال برای این طرح‌ها تصویب شده است.

جباری با اشاره به پروژه تله‌کابین اظهار داشت: دستگاه‌ها مکلف شده‌اند که مشکلات را برطرف کنند که بخشی مربوط به دستگاه‌های دولتی و برخی مربوط به سرمایه گذار این پروژه می‌شود و مشکل اصلی مربوط به شرکت مربوطه می‌شود که باید یک تمانی به خود دهند تا بتوان به نتیجه رسید.

وی خاطرنشان کرد: در ۱۱۰ بنای تاریخی در طول سال گذشته توانستیم حفاظت اضطراری و مرمت را اعمال کنیم که می‌توان به حمام اتحادیه از طریق واگذاری به بخش خصوصی، پل باراندوز چای، پردیس دانشگاه ارومیه، مجموعه بناهای داخلی پردیس دانشگاه ارومیه، سبک سازی سه گنبد، جداره تاریخی بازار قدیمی ارومیه، ساختمان دیزج سیاوش، مسکن طبیب، ۴ بافت تاریخی در استان شامل، تکاب، ماکو، خوی و ارومیه می‌توان اشاره کرد.

نوشته شده توسط admin در چهارشنبه, ۲۷ تیر ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۱۱ ب.ظ

دیدگاه


7 × شش =