مدير استاني ستاد احياي درياچه اروميه:

عدم تخصیص اعتبارات طرح های احیای دریاچه ارومیه نگران کننده است

عدم تخصیص اعتبارات طرح های احیای دریاچه ارومیه نگران کننده است

گروه خبر: مدیر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: عدم تخصیص اعتبارات به طرح_های ستاد احیای دریاچه ارومیه، منجر به عقب ماندن برنامه های این ستاد از برنامه زمان بندی شده است.
عدم تخصیص اعتبارات طرح های ستاد احیای دریاچه ارومیه موجب تاخیر و کندی در روند اجرای طرح ها شده است و با توجه به شرایط آبی موجود و نیز وضعیت بحرانی دریاچه، تاخیر در اجرای طرح های ستاد احیا شرایط را بحرانی تر می کند.
شرایط جوی در نیمه دوم سال دلیلی برای عدم امکان ادامه اجرای طرح ها است چرا که این شرایط عملا فصل کاری را متوقف می سازد و عدم تزریق اعتبارات مورد نیاز نیز، باعث شده که تا کنون طرح ها اجرایی نشوند.
فرهاد سرخوش مدیر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در این خصوص می گوید؛ »عدم تخصیص اعتبارات طرح های ستاد احیای دریاچه باعث شده تا برنامه های ستاد احیا به طور کلی از برنامه زمان بندی شده عقب بماند و این مسئله مطلوب نیست«.
سرخوش ادامه می دهد؛ »در سال ۹۷ تا کنون هیچ اعتباری از محل ماده ۱۰ و ۱۲ ستاد بحران برای طرح های احیای دریاچه ارومیه ابلاغ و اختصاص نیافته است«.
او اجرای تونل آب از سد کانی سیو پیرانشهر را بزرگترین طرح ستاد احیا دریاچه ارومیه اعلام می_کند و می گوید؛ »این طرح در حال حاضر ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و مقرر شده که بر اساس زمانبندی، طرح تا پایان سال ۹۸ به اتمام برسد هرچند سایر پروژه ها نیز همزمان با این طرح در حال اجرا است، اما این طرح به تنهایی کافی نیست«.
سرخوش در خصوص سایر طرح های اجرایی می گوید؛ »احداث تصفیه خانه های حوزه آبریز دریاچه و کاهش ۴۰ درصدی مصرف آب در بخش کشاوزری با اجرای آبیاری تحت فشار از جمله سایر طرح های اجرایی ستاد احیا است«.او در خصوص آخرین وضعیت دریاچه می_گوید »در اول مهر ماه تراز سطح آب دریاچه یک هزار و ۲۷۰ متر و وسعت آن نیز حدود یک هزار و ۷۷۱ متر مربع است همچنین حجم آب آن یک میلیارد مترمکعب به ثبت رسیده است«.
به گفته مدیر ستاد احیا دریاچه طرح انتقال آب از سد کانی سیو پیرانشهر تا کنون یک هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان برای آن هزینه شده و امسال نیز از محل صندوق توسعه ملی ۴۰۰ میلیارد تومان دیگر برای اجرای آن اختصاص یافته است و تا اتمام این طرح ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و به طور کلی بعد از بهره برداری از پروژه خط انتقال، باید سالانه ۶۵۰ میلیون متر مکعب آب به دریاچه ارومیه انتقال داده شود تا مطابق نقشه طراحی شده ۱۰ ساله دریاچه به تراز اکولوژیک و نرمال خود برسد.
در بخش کشاورزی نیز هدف ستاد احیا آبیاری تحت فشار و تجمیع قطره ایی در باغات است که حدود ۴ هزار و ۲۰۰ هکتار در آذربایجان_غربی باقی مانده است.در سال ۹۵ مبلغی حدود ۸۰۰ میلیارد تومان به ستاد تخصیص داده شد که در پایان سال ۹۶ تنها نصف آن پرداخت شد.
در سال ۹۶ و ۹۷ نیز هیچ بودجه‌ای به ستاد احیای دریاچه ارومیه تعلق نگرفت، تنها از محل ماده ۱۰ و ۱۲ دولت، ۲ هزار و ۲۲۶ میلیارد تومان به ستاد احیای دریاچه ارومیه داده شد.
به گزارش آرازآذربایجان به نقل از کردپرس، این شرایط نامساعد تزریق اعتبارات به ستاد احیای دریاچه ارومیه، در حالی است که روستاییان، کشاورزان و تمام افرادی که به نحوی با حوزه دریاچه در ارتباطند، در تلاش اند تا در مصرف آب به هر نحو ممکن صرفه جویی کند تا زندگی دوباره به این پهنه آبی کشور بازگردد اما عدم اختصاص اعتبارات در شرایطی که ممکن است وضعیت را وخیم تر سازد جای سوال دارد؟!

نوشته شده توسط admin در سه شنبه, ۰۳ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۰۱ ق.ظ

دیدگاه


شش + = 8