ARAZAZARBAIJAN

کش و قوس‌هاي ورود تجديدپذيرها به شبکه برق کشور


کش و قوس‌هاي ورود تجديدپذيرها به شبکه برق کشور

گروه تحليل: وزارت نيرو دردولت چهاردهم با شعار توسعه تجديدپذير ها پا به ميدان گذاشت هدف اوليه وارد مدار شدن 5 هزار مگاوات انرژي تجديدپذير تا تابستان و 30هزار مگاوات تا پايان دولت بود که تحققش مشخص نيست.


انرژي‌هاي تجديد پذير نامي آشنا که وزارت نيرو در دولت چهاردهم با وعده توسعه آن و جلوگيري از ناترازي ها در اولويت قرار داد تا از اين طريق در سال‌هاي آتي شاهد ناترازي برق و خاموشي‌هاي مکرر نباشيم. انرژي پاک که به عقيده کارشناسان از وابستگي ما به سوخت‌هاي فسيلي مي‌کاهد.با روي کار آمدن دولت چهاردهم سياست‌هاي انرژي کشور بر آن شد تا ناترازي هاي برق به وسيله انرژي‌هاي تجديد پذير و بيشتر با پنل‌هاي خورشيدي تأمين شود؛ از اين رو با دستور رئيس جمهور و پاي کار آمدن بخش خصوصي، اين موضوع در اولويت قرار گرفت. رسيدن به اين هدف و تأمين برق توسط انرژي‌هاي تجديد مستلزم همگرايي و حل مسائل مختلف آن از جمله تأمين مالي است.
چندي پيش امير دودابي نژاد معاون سرمايه‌گذاري و تنظيم مقررات سازمان انرژي‌هاي تجديد پذير در رابطه با اين موضوع گفته بود: مهمترين گلوگاه بخش خصوصي در حوزه تجديد پذير موضوع تأمين مالي است بر اساس مصوبه هيئت وزيران مجموعه‌هاي مرتبط با انجام و فرايند توسعه تجديد پذير ها در کشور چاره انديشي کنند.البته در ابتداي اين دولت وزير نيرو از هدف‌گذاري 30 هزار مگاواتي تا پايان دولت البته مشروط به تأمين مالي خبر داد در عين حال وارد مدار شدن 5 هزار مگاوات انرژي تجديد پذير تابستان جاري هدف‌گذاري شده بود. اما سوال اينجاست که چه اقداماتي در راستاي تسريع بخشيدن به براي در مدار گرفتن انرژي‌هاي تجديد پذير در دستور کار قرار گرفته است؟محسن طرز طلب معاون وزير نيرو و رئيس سازمان انرژي‌هاي تجديد پذير هفته گذشته با اشاره به قول دولت مبني بر تأمين اعتبار توسعه نيروگاه‌هاي تجديد پذير به صورت هفتگي گفت: تاکنون 10 درصد از 2.5 ميليارد دلاري که دولت قول تأمين آن را داده، تأمين شده است.
اين در حالي است که عباس علي آبادي، وزير نيرو چندي پيش در جمع خبرنگاران گفته بود، در تجديدپذيرها موضوع مهم جذاب کردن محيط کسب و کارها در اين حوزه است و بايد بتوانيم هم در مصرف و هم توليد برق از تجديدپذيرها را افزايش دهيم. به طوري که در حال 78 هزار مگاوات متقاضي داريم و 35 هزار مگاوات پروانه صادر شده اما رسيدن به برنامه فاصله داريم و با صبوري به برنامه مي‌رسيم.
به گفته وي تا پايان سال جاري 10 هزار مگاوات تجديد پذير وارد مدار مي‌شود، ضمن آنکه 2-3 هزار مگاوات تجهيزات تجديد پذير خانگي به زودي وارد کشور مي‌شود.
عباس علي آبادي وزير نيرو در پاسخ به اين سوال که بي‌رغبت مردم به احداث نيروگاه‌هاي پشت‌بامي به علت پايين بودن قيمت فروش برق مازاد است خاطر نشان کرد: احداث نيروگاه خورشيدي در همه جا مجاز است اعم از سقف خانه و حياط منزل حتي اگر مشارکتي باشد و به اين سمت مي‌رويم که توليد برق تجديد پذير مستقل از فروش به دولت باشد و هرکسي براي خود توليد و مصرف کند.علي آبادي ادامه داد: چنانچه قراردادي با ما منعقد شده باشد طبق قواعدي که قانون براي ما تعيين کرده است ما به آن متعهد هستيم مانند ماده 12 که وجود دارد.
وي در خاتمه در رابطه با تعرفه‌هاي فروش براي تجديدپذيرها توضيح داد: بر اساس قانون خريد و فروش در بورس انرژي انجام مي‌شود و همانطور که مي‌دانيد قيمت برق در بورس انرژي از جذابيت بالايي برخوردار است.
به گزارش آراز آذربايجان به نقل از مهر،بر اساس اين گزارش و هدف‌گذاري هايي که از ابتداي دولت تا کنون انجام شده است بايد ديد هدف گذاري ابتدايي که براي 5 هزار مگاوات نيروگاه تجديدپذير شده است انجام مي‌گيرد که در انتظار هدف‌گذاري هاي بزرگ‌تري تا پايان دولت باشيم يا آنکه اين هدف گذاري ها به دلايل متعدد از جمله تأمين مالي محقق نمي‌شود و در حد وعده باقي مي‌ماند.


برچسب ها:

تاریخ: 1404/02/15 11:32 ق.ظ | دفعات بازدید: 1563 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot
مشاهده مشخصات مجوز در سامانه جامع رسانه‌های کشور