ARAZAZARBAIJAN

چالش‌هاي جديد زندگي مدرن و تأثيرات آن بر سلامت جسمي و رواني


چالش‌هاي جديد زندگي مدرن و تأثيرات آن بر سلامت جسمي و رواني

گروه خانواده و سلامت: استرس امروزه به عنوان يک جزء جدايي‌ناپذير از زندگي انسان‌ها شناخته مي‌شود. اين مقاله به بررسي ارتباط بين استرس و سلامت روان و جسمي افراد مي‌پردازد و اهميت مديريت آن را مورد تأکيد قرار مي‌دهد.


يک نظرسنجي ملي جديد به سفارش مرکز پزشکي Wexner دانشگاه ايالتي اوهايو نشان داده است تقريباً نيمي از بزرگسالان در ايالات متحده (45 درصد) حداقل يک بار در هفته به دليل اخبار يا اتفاقاتي که در رسانه‌هاي اجتماعي مي‌بينند، استرس مي‌گيرند.
نظرسنجي از 1005 بزرگسال آمريکايي همچنين نشان داد 16 درصد از اين پاسخ‌دهندگان گزارش کردند که هر روز احساس استرس مي‌کنند.
استرس، بخشِ جدايي‌ناپذير از زندگي انسان است و با وجود آنکه بشر امروزي پيشرفت‌هاي بسياري جهت تسهيل سبک زندگي خود داشته اما مشکلاتش از بين نرفته و فقط شکل آنها تغيير کرده است. به دليل وجود دغدغه‌هاي مختلف، مديريت استرس براي اغلب افراد کار دشواري است و ناتواني در مديريت آن، سلامت روان انسان را تحت تاثير قرار مي‌دهد.
هنگامي‌ که با يک موقعيت تهديدکننده مواجه مي‌شويد، سيستم عصبي سمپاتيک - بخشي از سيستم عصبي مرکزي بدن که عملکردهايي مانند ضربان قلب، تنفس و فشار خون را تنظيم مي‌کند - باعث تحريک واکنش »جنگ يا گريز« مي‌شود. هورمون استرس موسوم به»کورتيزول« نيز بدن را هوشيار و آماده‌ي مقابله با خطر احتمالي مي‌کند.
استرس در عين حال باعث تغييرات فيزيولوژيکي مانند افزايش سطح هوشياري، تنفس و ضربان قلب سريع‌تر، فشار خون بالا، افزايش کلسترول خون و افزايش تنش عضلاني مي‌شود.
وقتي استرس پاسخ جنگ يا گريز را در سيستم عصبي ‌مرکزي فعال مي‌کند، مي‌تواند بر سيستم گوارش تأثير بگذارد و مشکلاتي چون اسپاسم مري، افزايش اسيد معده و سوء‌هاضمه، ايجاد حالت تهوع و اسهال يا يبوست از جمله اين موارد هستند.
در موارد جدي‌تر، استرس ممکن است باعث کاهش جريان خون و اکسيژن‌رساني به معده و منجر به گرفتگي، التهاب يا عدم تعادل باکتري‌هاي روده شود.
همچنين مي‌تواند اختلالات گوارشي جدي را تشديد کند از جمله سندرم روده تحريک‌پذير ، بيماري التهابي روده ، زخم معده و بيماري رفلاکس معده به مري .
دکتر »مريانا کلات«، مدير مرکز سلامت يکپارچه ايالت اوهايو در اين باره گفت: علاوه بر ايجاد فشار رواني، استرس مي‌تواند بر سلامت جسمي نيز تأثير بگذارد و دانستن اين امر براي افراد، حياتي است تا راه‌هايي براي کاهش استرس خود پيدا کنند.
کلات که استاد پزشکي خانواده باليني در ايالت اوهايو است، گفت: استرس به خودي خود بد نيست. اما زماني که به حالت مزمن شما تبديل شود و هيچ اقدامي براي مقابله با استرس انجام نشود، مشکل ساز است.
ما فقط در مورد موقعيت‌ها يا افرادي که به آنها اهميت مي‌دهيم دچار استرس مي‌شويم. اين به ما چيزي در مورد ارزش‌هاي ما مي‌گويد. مهم‌ترين چيز اين است که از اين دانش براي تبديل استرس خود به روش‌هايي استفاده کنيم که به جاي کاهش آن، انسانيت ما را غني مي‌کند.
کلات که در زمينه ذهن آگاهي آموزش ديده است و يک مربي معتبر يوگاست، تحقيقات خود را روي توسعه و ارزيابي راه‌هاي عملي و مقرون به صرفه براي کاهش خطر ابتلا به بيماري هاي مزمن مرتبط با استرس براي بزرگسالان و کودکان متمرکز کرده است.
کلات توصيه مي کند اين نکات را براي کمک به مقابله با استرس خود امتحان کنيد:تحرک و فعاليت بدني (پياده روي / باشگاه / ورزش)-صحبت کردن/گذراندن وقت با ديگران که باعث افزايش احساس ارتباط مي‌شود-گذراندن زماني به دور از رسانه‌هاي اجتماعي-گذراندن زمان در طبيعت.
به گزارش آراز آذربايجان به نقل از سلامت نيوز،استرس در هر سطحي بر ما تأثير مي گذارد - فيزيولوژي ما، نگرش ذهني ما و روابط ما در خانه و محل کار. اين متخصص گفت: فهميدن اينکه چه اقداماتي مي‌توانيم براي تغيير استرس خود انجام دهيم، مي تواند چالش برانگيز باشد.
کلات گفت: تنها 7 درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجي گفتند که هيچ کاري براي مديريت استرس خود انجام نمي دهند. اين خبر خوبي است که بيشتر مردم از اين امر آگاه هستند که مديريت استرس يک نياز است. به پر استرس ترين فردي که مي شناسيد فکر کنيد. آيا مي خواهيد در کنار او باشيد يا زمان زيادي را با آنها بگذرانيد؟ حدس من »خير« خواهد بود.


برچسب ها:

تاریخ: 1404/01/27 08:52 ق.ظ | دفعات بازدید: 1548 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot
مشاهده مشخصات مجوز در سامانه جامع رسانه‌های کشور