ARAZAZARBAIJAN

هوش مصنوعي و عطش مصرف برق


هوش مصنوعي و عطش مصرف برق

هاشم اورعي

گروه تحليل: مغز انسان حدود 20 وات انرژي مصرف ميکند اما اگر بخواهيم همين کار را با هوش مصنوعي انجام دهيم، 1 مگاوات انرژي صرف ميشود؛ پس مصرف انرژي هوش مصنوعي به مراتب بالاست و 50 هزار برابر انرژي بيشتري مصرف ميکند.


بحث هوش مصنوعي که آينده زندگي همه کشورها را تغيير خواهد داد، نياز زيادي به برق دارد، برآوردها نشان ميدهد تا 2050 انسانها فکر کردن و تحليل و آناليزها را به هوش مصنوعي مي سپرند چرا که جهان به سمتي ميرود که براي توسعه بيشتر بايد آناليزها و تحليل داده هاي بزرگتري صورت بگيرد.
مغز انسان حدود 20 وات انرژي مصرف ميکند اما اگر بخواهيم همين کار را با هوش مصنوعي انجام دهيم، 1 مگاوات انرژي صرف ميشود؛ پس مي بينيم که مصرف انرژي هوش مصنوعي به مراتب بالاست و 50 هزار برابر انرژي بيشتري مصرف ميکند. اگر مشکل برق ايران حل نشود، اين نگراني وجود دارد که آينده را به باد بدهيم چرا که در آينده کشورهايي که از نظر تأمين انرژي جلوتر هستند، ميتوانند از منظر به کارگيري هوش مصنوعي نيز کار را به دست بگيرند و اين نگراني جدي وجود دارد که ايران به خاطر مشکلات تأمين انرژي و در صورتي که چالش هاي اين حوزه برطرف نشود، براي هميشه از قطار توسعه جهاني پياده شود.
ماجراي برق و کسري آن جديد نيست، بلکه وقتي جامعه متوجه آن شد که خاموشي به بخش خانگي رسيد؛ و گرنه اين مشکالت از قبل وجود داشت و کارشناسان حدود 10 سال پيش به هشدار را ميدادند.
ما دچار ناترازي ترکيبي هستيم و اينطور نيست که فقط در تابستان ناترازي برق و در زمستان ناترازي گاز داشته باشيم، بلکه در زمستان هم کسري برق و در تابستان هم کسري گاز داريم.
خودمان کالاي ارزشمند برق را تبديل به يک کالاي بي ارزش کرده ايم ،سهم پول برق در اجاره مغازه ها و اصناف يک درصد و کمتر از يک درصد است و در اين صورت، هيچ انگيزهاي براي افزايش بهره وري در مصرف آن وجود ندارد.
متأسفانه هنوز به ادامه اين مسير اشتباه اصرار داريم، وزارت نيرو تعرفه هاي جديد برق را اعلام کرد، بر اين اساس تعرفه برق کشاورزي تنها 7 درصد افزايش داشته، يعني نسبت به تورم 40درصدي کشور، 33 درصد تعرفه برق کشاورزي ارزان شده است.
اگر قيمت تمام شده هر کيلووات ساعت برق را با توجه به تمامي ابعاد آن از هزينه سوخت و هزينه هاي واقعي اقتصادي و اجتماعي اتخاذ کنيم به رقم 10هزار تومان ميرسيم که البته بخشي از توليد گران برق به خاطر دولتي بودن آن است، اگر تمامي ابعاد تأمين ، انتقال و توزيع برق خصوصي شود، اين رقم به 5000 تومان هم قابل کاهش است اما در حال حاضر هر کيلووات ساعت برق به طور متوسط به مشترکان 500 تومان عرضه ميشود.
ما براي حل مشکل برق، بايد اجازه دهيم بازار برق شکل بگيرد و اين بازار برق با دکان قيمتگذاري برق که هم اکنونن وجود دارد، متفاوت است.ميتوانيم در يک بازه 5 ساله از صنعت برق دولت زدايي کنيم و دولت به کارهاي حاکميتي و سياستگذاري و نظارت خود بازگردد و کارها را بخش خصوصي سامان دهد.
به گزارش آراز آذربايجان به نقل از خبرآنلاين،متاسفانه مصرف برق در بخش غير مولد نسبت به بخش مولد پيشي گرفته و مصرف برق و غير بهينه بودن آن مثل يک چاه ويل عمل مي کند که ته ندارد و در مسابقه توليد و مصرف، هميشه توليد بازنده است.


برچسب ها:

تاریخ: 1404/02/31 11:40 ق.ظ | دفعات بازدید: 675 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot
مشاهده مشخصات مجوز در سامانه جامع رسانه‌های کشور