مهر سينماي ايران بايد فرآيندي همچون جشن ملي سينما داشته باشد
مهر سينماي ايران بايد فرآيندي همچون جشن ملي سينما داشته باشد
گروه فرهنگي:حامد عنقا تهيهکننده سينما و تلويزيون با تاکيد بر اينکه براي برگزاري هر جشنوارهاي، نياز فرهنگي آن بايد احساس شود و نه اين که فقط مجموعه يا مجموعههايي احساس نياز پيدا کنند، گفت: جشن مهر سينماي ايران نز بايد فرآيندي همچون جشن ملي سينما داشته باشد تا شاهد اثرگذاري آن در جامعه باشيم.
حامد عنقا تهيهکننده فيلم سينمايي غريب به کارگرداني محمدحسين لطيفي، اظهار داشت: وقتي جشن ملي سينما برگزار ميشد، جريانسازي آن در کنار جشنواره فيلم فجر را در روزگار خويش در سال آيندهاش ميديديم که فيلمهاي برگزيده و مورد توجه سال آينده صاحب رتبههايي ميشدند. اما جشنوارههاي فيلمي چون اقوام و ورزشي اگر احيانا سالي هم برگزار نشده باشد کسي سراغي از آنها نميگيرد. جشن مهر سينماي ايران هم بايد اثرگذاري همچون جشن ملي سينما داشته باشد.
اين فيلمساز که در دومين دور جشن مهر سينماي ايران به عنوان تهيه کننده فيلم غريب پرفروشترين فيلم دفاع مقدس لوح تقدير و تنديس بخش ملي اين رويداد را از آن خود کرد، افزود: مهمتر از هر مسالهاي، در موضوعي مانند سينما درشان حرفهاياش، موضوع تمرکز و تمرکززدايي توليد محصول فرهنگي است که اهميت دارد و اينکه در عرصه مصرف فرهنگي آن تمرکززدايي شود؛ همانطور که مردمان کلانشهرها مانند تهران، تبريز، اصفهان، مشهد و شيراز، سينما در سبد فرهنگي خانوادهها قرار دارد، اين امر براي ديگر شهرها و حتي شهرهاي کوچکتر و مناطق کمبرخوردار هم مصداق عيني داشته باشد.
وي افزود: اگرچه من معتقد به بخش خصوصي هستم، اما در شهرهاي کوچکتر و کم برخوردار وظيفه دولت اينجاست که سينما را در سبد خانوادهها از حيث فرهنگي قرار دهد. اينکه فيلمسازي متعلق به يک شهر يا استاني مورد توجه قرار بگيرد معنياش اين نيست که ما تمرکززدايي کردهايم؛ بيشتر بازيگرها و فيلمسازهاي خوب ما اهل تهران نيستند و موفقيتهايي که به دست آوردهاند فرآيندي و ماحصل پشتکار و تحصيل آنهاست و عامل زمان و مکان نيست.
به عقيده اين تهيهکننده سينما، جشنهايي چون جشن مهر سينماي ايران اگر درشان حرفهاي سينما برگزار شود و فرآيند برگزاري آن همانند جشن ملي سينماي ايران باشد، ميتواند اثرگذاري بسزايي به دنبال داشته باشد.
عنقا گفت: بالاي 40 جشنواره در کشور به صورت رسمي برگزار ميشود که به هنرهاي نمايشي و سينما مربوط ميشوند، لزوما برگزاري چنين رويدادهايي منجر به گسترش موضوع فرهنگي نميشود بلکه بايد يک فرايند تعريف شده داشته باشد.
به گزارش آرازآذربايجان به نقل از ايلنا،او تاکيد کرد: جشنوارههايي همچنان در کشور پايدار ماندهاند که نياز اجتماعي و صنفيشان احساس ميشده است و هر رويدادي اين گونه بايد تاثير خود را در فضاي فرهنگي بگذارد.
Azarbaiijan.farhangi@gmail.com
تاریخ:
1403/06/28 09:24 ق.ظ
|
دفعات بازدید: 72 |
چاپ