ARAZAZARBAIJAN

حقي که از معلولان دريغ شد


حقي که از معلولان دريغ شد

گروه اجتماعي:يک فعال اجتماعي مي‌گويد: به نظر مي‌رسد افراد داراي معلوليت در يک بن‌بست رها شده‌اند و در معرض آسيب و آزار قرار دارند. مطالبات مهم و حياتي افراد داراي معلوليت به حاشيه رانده شده و ناديده گرفته مي‌شوند.


گروه اجتماعي:يک فعال اجتماعي مي‌گويد: به نظر مي‌رسد افراد داراي معلوليت در يک بن‌بست رها شده‌اند و در معرض آسيب و آزار قرار دارند. مطالبات مهم و حياتي افراد داراي معلوليت به حاشيه رانده شده و ناديده گرفته مي‌شوند.
امير رهبر فعال اجتماعي با گفتن اينکه مطابق ماده 27 قانون حمايت از حقوق معلولان دولت بايد به هر معلول شديد و خيلي شديد واجد شرايط ماهانه مبلغ 7 ميليون و 166 هزار تومان پرداخت کند اما متاسفانه، از اجراي آن خودداري کرده است گفت: باين ترتيب در سال 1402 مبلغ 64 ميليون تومان را از هر معلول شديد و خيلي شديد دريغ کرده يا به عبارتي دولت رقم فوق را از جيب هر يک از ششصد هزار معلول مشمول اين قانون برداشته است که اين رقم در سال 1403 بالغ بر 86 ميليون تومان خواهد بود.
آيا معلوليت فقط جسمي است
وي با بيان اينکه بدن انسان و حتي روح و روان انسان گاه به بيماري و آسيب دچار مي‌شود و بيمار و حتي معلول مي‌شود و اين طبيعي است گفت: زندگي انسان در اين جهان با يک رشته عوامل ناراحتي توأم و همراه است. کسي را پيدا نمي‌کنيم که در طول عمر مريض و بيمار نشود. از اين جهت يکي از دستورات اسلام حمايت از بيماران است که به صورت خدمت به برادر يا کمک به ناتوان عنوان شده است بالأخص که اين برادر، مجروح گردد و آسيب ببيند يا به صورت معلولي در آيد که يکي از اعضاء حساس خود را از دست بدهد.بعضي از مردم هنوز نسبت به معلولان و آسيب ديدگان رفتار مناسب و شايسته ندارند.متأسفانه درباره وظايف مردم نسبت به معلولان فرهنگ‌سازي و اطلاع‌رساني نشده است، نيز مسئولين و حتي اقشار فرهيخته، اطلاعات و تجربه کافي در اين زمينه ندارند.
و اما وظايف نهادهاي حکومت
امير رهبر ميگويد : شناسايي افراد معلول در همان سنين طفوليت و فراهم آوردن بسترهاي مناسب تربيتي و رشد براي آنها به صورت مديريت حساب شده خصوصا” تشکيل کلاسهاي ويژه آموزش مهارتهاي اجتماعي و تزريق روحيه اميد ونشاط يکي از مسائل مهم است. همچنين مباحث مناسب سازي اماکن – تهيه ابزارهاي مناسب توانبخشي قطعا ” دراين حيطه مهم و سرنوشت ساز تلقي مي شوند بنابراين عصا – سمعک – ويلچر -…. و امکان تردد در مکانهاي عمومي يک ضرورت مهم اوليه مي باشد و نه ثانويه….واگر کاستي دراين موارد باشد بي گمان با کمبودهاي مختلف روحي نيز روبرو خواهيم شد .
احترام ، نه ترحم
امير رهبر با بيان اينکه ارتباطات اجتماعي با معلول بايد همراه با احترام باشد و از ترحم به ايشان بايد دوري گزيد ادامه داد: تفاوت اين دو نوع رفتار در اين است که در حالت اول، طرفِ موردِ احترام، انساني بزرگ به شمار مي آيد، اما در گزينه ترحم، مخاطب، انساني ذليل و خوار شمرده مي شود که بايد همواره دست او را گرفت. هنگام ترحم به شخصيت و روحيات معلول ، توجهي نمي گردد. به ياد داشته باشيم آنچه توانايي را مي سازد ، اراده است و اگر اراده بخواهد جاري شود ، هيچ بهانه اي را نمي شناسد.
اشتغال معلول
ادامه داد: اشتغال هر فرد، موجب استقلال اقتصادي او مي شود. داشتن شغل ، به هر کسي هويت و تشخص اجتماعي بخشيده و در او اعتماد به نفس به وجود مي آورد. متاسفانه تعداد زيادي از معلولان ، به رغم گذراندن دوره هاي تحصيلات عاليه و کسب دانش و مهارت لازم، نمي توانند به اشتغال مناسب برسند.در زمينه اشتغال زايي براي معلولان ، تبعيض فاحشي وجود دارد و گاه ميزان بيکاري ميان معلولان، دو برابر بيکاران عادي است، در صورتي که بر اساس قانون ، دولت موظف است سه درصد از اشتغال را به معلولان اختصاص دهد، ولي اين قانون تا کنون به صورت مطلوب اجرا نشده و شاهديم که موضوع اشتغال معلولان ، با بي مهري رو به رو شده است.به ناچار تعداد قابل توجهي از آنان ، بايد بيشترين وقت خود را در ميان خانواده سپري کرده و زندگي خود را به سختي ادامه ميدهد.
آموزش و فرهنگ
به گزارش آراز آذربايجان به نقل از رکنا،اين فعال اجتماعي تاکيد داشت: معلولان بايد فرصت يابند تا استعدادهاي خلاق هنري و فکري خود را رشد دهند و آن را نه تنها براي منافع خود ، بلکه براي غني سازي جامعه به کار گيرند. لذا بايد دسترسي آنان براي مشارکت در فعاليت هاي فرهنگي تضمين شود.
از جمله ي اين اقدامات، مي توان تهيه وسايل کمک ارتباطي براي ناشنوايان ، منابع و مطالب علمي به خط بريل يا نوارهاي صوتي براي نابينايان ، و مطالب خواندني که با توان و استعداد افراد معلول ذهني مناسب باشد ، را نام برد.در سنين کهولت همه دچار نوعي معلوليت مي شوند! معلوليت نمي تواند نقص باشد و باز دارنده . افراد داراي معلوليت حق بودن و زندگي کردن دارند مانند تمام انسان هاي ديگر.
جامعه نمي تواند اين حق را از آنها بخاطر ناتواني هايشان سلب کند.و ما وظيفه داريم بجاي اينکه با ديد ترحم به معلولين نگاه کنيم آنها را بعنوان عضوي از جامعه در کنار خود بپذيريم و به حق و حقوق آنها احترام بگذاريم.معلوليني در جامعه ما وجود دارند که با تلاش خود بسيار موفق تر از من و شما هستند که سلامت جسمي داريم.


برچسب ها:

تاریخ: 1403/12/19 09:37 ق.ظ | دفعات بازدید: 1489 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot
مشاهده مشخصات مجوز در سامانه جامع رسانه‌های کشور