ARAZAZARBAIJAN

تعداد سينماهاي هنر و تجربه بايد افزايش پيدا کند


تعداد سينماهاي هنر و تجربه بايد افزايش پيدا کند

گروه فرهنگي:مسعود ردايي با انتقاد از تعداد کم سالن‌هاي سينما در گروه هنر و تجربه، خواستار افزايش تعداد سالن‌هاي سينما در اين گروه شد.


مسعود ردايي تهيه‌کننده فيلم سينمايي »فيگور« که اين روزها در سينماهاي هنر و تجربه بر پرده سينماها اکران شده است درباره ساخت اين فيلم سينمايي اظهار کرد: فيلمنامه »فيگور« به قلم پويا پارسا مقام نوشته شده است که توسط آقاي مرتضي فرشباف و هومن بهمنش به من ارائه شد و حضور اين دو نفر نظر من را براي ساخت اين فيلم جلب کرد و از طرفي کارگردان »فيگور« هم سابقه خوبي در تدوين و دستياري کارگردان داشت و تصميم گرفتم به اين فيلمساز جوان در ساخت اولين اثرش کمک کنم.
ردايي خاطرنشان کرد: از همان روز اول که فيلمنامه اين اثر را خواندم به اين نتيجه رسيدم که با فيلمي هنري روبرو هستم و مي‌دانستم »فيگور« براي مخاطباني جذاب و ديدني خواهد بود که مخاطبان جدي سينما باشند و اصطلاحاً در دسته مخاطبان خاص سينما قرار مي‌گيرند.
وي درباره‌عدم اکران اين فيلم در 7سال گذشته اظهار کرد: آقاي پارسا مقام در مراسم افتتاحيه از 7 سال انتظار براي اکران اين فيلم گفتند که منظورشان از گذشت 7 سال، مربوط به زمان نگارش فيلمنامه بود وگرنه اين فيلم 5 سال پيش آماده نمايش شد و آن زمان به اصلاحاتي نياز داشت که يک سال براي انجام اين اصلاحات زمان صرف شد و بعد که مجوز نمايش دريافت کرديم دو سال گذشت و مجبور شديم دوباره پروانه نمايش را تمديد کنيم که در نهايت اين فيلم حالا در گروه هنر و تجربه اکران شده است.
اين تهيه‌کننده درباره اصلاحات صورت گرفته بر فيلم »فيگور« گفت: دليل‌عدم اکران اين فيلم ارتباط چنداني با اصلاحات انجام شده ندارد، به هر حال در اين مدت با شيوع کرونا در کشور مواجه بوديم که تصميم گرفتيم در آن زمان فيلم را اکران نکنيم و اصلاً با تعطيلي سينماها شرايط اکران هم فراهم نبود.
معمولاً اگر فيلمنامه و اثر در مواردي با هم تطبيق نداشته باشند يا در اجرا از نظر اعضاي شوراي مربوطه برخي موارد نيازمند اصلاح باشد، فيلم با اصلاحاتي مواجه مي‌شود که »فيگور« هم چنين اصلاحاتي داشت و ما آن‌ها را انجام داديم و توانستيم اين اثر را به اکران برسانيم.
تهيه‌کننده فيلم سينمايي »سال دوم دانشکده من« درباره گذشت زمان و تأثيرش بر اکران اين فيلم گفت: »فيگور« قصه‌اش محدود به زمان خاصي نيست و در اين فيلم ما با قصه بحران و مشکلي در يک خانواده مواجه هستيم که اعضاي آن در صدد حل آن مسئله بر مي‌آيند و طبيعتاً اين معضل مي‌تواند در هر زمان براي هر خانواده‌اي رخ دهد و نمي‌توان آن را محدود به دوران خاصي دانست.
طبيعتاً اگر »فيگور« به مسئله‌اي اجتماعي مربوط به زمان خود مي‌پرداخت گذشت زمان پنج‌ساله مي‌توانست بر اين اثر تأثير بگذارد اما خوشبختانه »فيگور« قصه‌اي را روايت مي‌کند که در هر زماني مي‌تواند رخ دهد.
ردايي درباره اکران فيلم در گروه هنر و تجربه گفت: »فيگور« اولين تجربه من براي اکران در گروه هنر و تجربه است.
به نظر مي‌آيد که دوستان در گروه هنر و تجربه افرادي سخت‌کوش، پيگير و فعال هستند و تلاش مي‌کنند که شرايط مناسبي براي اکران فيلم‌ها فراهم کنند اما به نظر من براي بهتر شدن شرايط اکران در گروه هنر و تجربه بهتر است تعداد سينماها در تهران و شهرستان‌ها افزايش پيدا کند.
گروه هنر و تجربه با بيشتر شدن تعداد سينماهايش مي‌تواند براي فيلمسازاني که آثار متفاوت مي‌سازند و به خصوص فيلمسازان جوان که اولين تجربه کارگرداني سينمايي خود را کسب کرده‌اند بسيار انگيزه‌بخش باشد.
وي افزود: آقاي ميثم زندي مدير کل دفتر نظارت بر عرضه و نمايش فيلم در مراسم اکران فيلم »فيگور« حضور داشتند و اين نشان مي‌دهد که ايشان به کارگردان‌هاي کار اولي توجه و عنايت دارند و اميدوارم اين توجه موجب بهتر شدن شرايط اکران در گروه هنر و تجربه شود تا فيلم‌هاي اکران شده در اين گروه بيشتر ديده شوند و فيلمسازان جوان بتوانند به واسطه اين ديده شدن امکان توليد و ادامه فعاليت در عرصه فيلمسازي را داشته باشند.
گروه هنر و تجربه اتفاق خوبي در سينماي ايران بود که متأسفانه به مرور تعداد سينماهاي اين گروه کم شد و حالا به شرايطي رسيده که تعداد سالن‌ها بسيار اندک است و به نظر من بايد افزايش پيدا کند.
ردايي در ادامه اظهاراتش درباره تعداد مخاطبان فيلم‌هاي گروه هنر و تجربه گفت: اگر بخواهيم فقط از منظر اقتصادي به سينما نگاه کنيم و بگوييم اختصاص سالن به سينماهاي هنر و تجربه صرفه اقتصادي ندارد بايد بگويم که به طور کل ساخت فيلم اجتماعي اصلاً به صرفه نيست و اين مسئله را مي‌توان از ميزان فروش فيلم‌هاي اجتماعي در سينماها متوجه شد.
فيلم‌هاي کمدي بعضاً با فاصله ده برابري نسبت به فيلم‌هاي اجتماعي فروش دارند و اين در حالي است که فيلم‌هاي اجتماعي هم با همان هزينه آثار کمدي ساخته مي‌شوند و کساني که براي ساخت فيلم اجتماعي هزينه مي‌کنند قطعاً ملاک و معيار اصلي‌شان درآمدزايي نيست و افرادي هستند که در زمينه فرهنگ ريشه دارند و دغدغه‌هاي فرهنگي‌شان را دنبال مي‌کنند و قطعاً به واسطه حمايت از اين سينما مي‌توان انتظار داشت که کشورمان در وضعيت فرهنگي بهتري هم قرار بگيرد وگرنه ساخت فيلم‌هايي که صاحب اثر حتي از بردن اسمش هم پرهيز مي‌کند هيچ فايده‌اي ندارد و بسياري از فيلم‌هاي کمدي به آثاري تبديل شده‌اند که ديدنشان با دورهمي‌هايي که چند نفر با هم لطيفه مي‌گويند و مي‌خندند هيچ فرقي ندارند.
مسئولان سينمايي با تحليل وضعيت فعلي مي‌توانند به پيش‌بيني آينده برسند و به هشدارهايي که درباره سينما مطرح مي‌شود توجه کنند و شرايط بهتري را براي سينماي کشورمان ايجاد کنند.
به گزارش آرازآذربايجان به نقل از ايلنا،اين تهيه‌کننده در پايان درباره اکران فيلم »رکسانا« اظهار کرد: اين فيلم پروانه نمايش دريافت کرده و به زودي در ماه‌هاي آينده بر پرده سينماهاي کشور اکران خواهد شد.
[email protected]


برچسب ها:

تاریخ: 1404/02/30 08:18 ق.ظ | دفعات بازدید: 739 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot
مشاهده مشخصات مجوز در سامانه جامع رسانه‌های کشور