برقراري عدالت آموزشي در آذربايجانغربي؛ چشم انتظار همت دولت چهاردهم
برقراري عدالت آموزشي در آذربايجانغربي؛ چشم انتظار همت دولت چهاردهم
گروه گزارش: يکي از اصلي ترين شاخصهاي توسعه در هر جامعه و نظام آموزش و پرورش آن جامعه، دستيابي به سرانه فضاي آموزشي بالا و افزايش عدالت آموزشي است. توسعه فضاي آموزشي و به طبع آن افزايش سرانه فضاي آموزشي زيربناي توسعه فرهنگي، اجتماعي و حتي اقتصادي هر جامعه است.
فضاي آموزشي نقش تعيين کنندهاي در يادگيري، خلاقيت و شکوفايي استعدادهاي دانشآموزان دارد که با نزديک شدن به آغاز سال تحصيلي جديد مطابق هر سال، بحث کمبود فضاي آموزشي و نبود کلاس درس داغ مي شود.
آذربايجانغربي نيز متاسفانه به دليل برخي عوامل از جمله کم کاريهايي که در گذشته صورت گرفته، جنگ و عدم توسعه يافتگي جزو استانهايي با سرانه فضاي آموزشي پايينتر از ميانگين کشوري است و همه ساله با شروع سال تحصيلي با چالش کمبود کلاس درس روبرو است.
تلاش براي اخذ اعتبار جهت ارتقاي سرانه آموزشي در آذربايجانغربي
حجت الاسلام سيد سلمان ذاکر، نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي افزود: نهاد آموزش و پرورش نقش غير قابل انکاري در توسعه کشور و تربيت نسل هاي آينده دارد، بنابراين نبايد فردي به دليل کمبود فضاي آموزشي و کلاس درس از تحصيل باز ماند.
وي با اشاره به اينکه آموزش و پرورش آذربايجانغربي به ياري مسئولان، نهادهاي مردمي و خيرين مدرسه ساز براي ساخت کلاسهاي درس نياز دارد، يادآورشد: همه دستگاهها، مردم و خيرين بايد در حمايت از آموزش و پرورش اين نهاد، مهم و تاثيرگذار در جامعه با هم تعامل داشته و پاي کار بيايند تا در آينده با مشکل روبرو نشويم.
حجت الاسلام ذاکر اظهارکرد: حل مشکل کمبود سرانه فضاي آموزشي در استان در کنار حمايت ساير دستگاهها و خيرين مدرسه ساز، نيازمند کار جهادي است.
نماينده مردم اروميه در مجلس يادآورشد: باتوجه به انتخاب وزير جديد آموزش و پرورش تمام تلاش خود را در جهت رايزني با اين وزارت براي اخذ اعتبارات لازم جهت توسعه و افزايش فضاهاي آموزشي در اروميه و استان به کار خواهيمگرفت.
علي مطهري، مديرکل آموزش و پرورش آذربايجانغربي افزود: با توجه به شرايط سرانه فضاي آموزشي و ورزشي و فرهنگي و تربيتي و اعتبارات تخصيصي دولت و توجه به پايين بودن ميانگين فضاي آموزشي، براي رسيدن به استاندارد کشوري نيازمند همت و تلاش بيش از پيش خيرين هستيم.
وي با اشاره به اينکه آذربايجانغربي در مشارکت خيرين مدرسه ساز در سطح کشور رتبه نخست را دارد، اظهار کرد: با وجود افزايش اعتبارات تخصيصي در جهت افزايش سرانه فضاي آموزشي استان همچنان در سرانه فضاهاي آموزشي از استانداردهاي کشوري پايين هستيم.
مطهري خاطرنشان کرد: يکي از دلايل پايين بودن سرانه فضاي آموزشي در استان رشد جمعيت و بالا رفتن تعداد دانش آموزان در استان است که سرانه فضاي آموزشي را عليرغم مشارکت خيرين و تخصيص اعتبارات، پايين تر از ميانگين کشوري کرده است.
نياز آذربايجانغربي به 5 هزار کلاس درس
مديرکل آموزش و پرورش آذربايجانغربي، تصريح کرد: آذربايجانغربي با داشتن شرايط ويژه در سرانه فضاي آموزشي براي رسيدن به ميانگين کشوري نزديک به 5 هزار کلاس درس نياز دارد، در همين راستا نيازمند کمکهاي بيشتر از سمت خيرين مدرسه ساز و تخصيص اعتبارت بيشتر از سوي دولت براي افزايش تعداد فضاهاي آموزشي است.
بيش از 1500 کلاس درس در حال احداث است
پيام صدقي، مديرکل نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس آذربايجانغربي افزود: در حال حاضر فضاي آموزشي استان 3823 مدرسه با 19 هزار و 361 کلاس کالبدي درس است که براي رسيدن به متوسط کشوري به 4500 کلاس درس نيازمنديم. وي يادآور شد: آذربايجان غربي با 4.22 متر مربع سرانه فضاي آموزشي، يک مترمربع براي هر دانش آموز کمبود فضاي آموزشي دارد تا به متوسط کشوري برسد. مديرکل نوسازي مدارس استان ادامه داد: 262 پروژه با 1535 کلاس درس در استان در دست احداث است. صدقي خاطر نشان کرد: 47 پروژه با 181 کلاس درس تا مهرماه امسال تحويل آموزش و پرورش استان خواهد شد.
به گزارش آراز آذربايجان به نقل از ايسنا، مرزي و کوهستاني بود استان، مهاجرت و همچنين فرسوده بودن بخشي از مدارس استان سبب شده ساخت مدارس و کلاسهاي جديد و نوسازي مدارس فرسوده در طي سالهاي اخير تاثير آنچناني بر روند افزايشي سرانه فضاي آموزشي استان نداشته باشد و همچنان اين استان از سرانه پايين فضاي آموزشي در رنج باشد.
با روي کارآمدن دولت چهاردهم، انتظار ميرود ساز وکارهايي در جهت سرعت بخشيدن به احداث مدارس جديد و نوسازي مدارس داراي بافت فرسوده انديشيده شود تا شاهد افزايش سرانه فضاي آموزشي و کلاس درسي در استان باشيم و جايگاه استان از لحاظ بهره مندي از سرانه فضاي آموزشي ارتقا يابد، همچنين در اين امر نبايد از ظرفيت خيرين و واقفان حوزه مدرسه سازي نيز چشم پوشي کرد.
تاریخ:
1403/06/24 09:50 ق.ظ
|
دفعات بازدید: 41 |
چاپ