ARAZAZARBAIJAN

باز شدن پنجره کشور به سمت جواني با شعار فرزندآوري


باز شدن پنجره کشور به سمت جواني با شعار فرزندآوري

گزارش//

گروه گزارش: اعمال مشوق هاي فرزندآوري و زدون شعار کهنه و پوسيده غرب از ذهن مردم و جايگزيني شعار »فرزند بيشتر زندگي بهتر« بدون ترديد پنجره جمعيت کشور را به سمت جواني باز خواهد کرد.


اگر تنها به شعار اکتفا نشود و زمينه‌هاي لازم براي عبور از وضعيت حاضر فراهم شود تمامي ارگان‌هاي مربوطه دست بدست هم داده و مسير ازدواج‌ها را آسان و فرزنددار شدن را سهل کنند همچنين متوليان امر به وظايف خود واقف باشند، ايران اسلامي شاهد جامعه جوان و پر انرژي خواهد بود.
اعطاي تسهيلاتي همچون وام ازدواج و حمايت عملي از زوج‌هاي داراي چند فرزند مي‌تواند اين نويد را به جامعه بدهد که بيش از 2 فرزند داشتن کابوس وحشتناکي نيست، بلکه اميد به زندگي را مضاعف مي‌کند.
اعطاي مشوق‌هاي لازم در شرايط کنوني براي دسترسي آسان به معيشت لازم و در تنگنا نماندن خانواده‌ها، مولفه ديگري است که مي‌تواند راه پرپيچ وخم رسيدن به جامعه و جمعيت جوان را هموار کند.
وقتي مقوله »جواني جمعيت« از قالب شعار خارج شده و جامعه با تمام توان به اين مهم توجه کند و هر کدام از نهادها در حيطه وظايف خود مثمر ثمر باشند بدون ترديد جاي هر پيرزن و پيرمردي را کودکان بي شماري خواهند گرفت و زماني که چنين اتفاقي افتاد کشور در آينده‌ايي نزديک صاحب نيروي جوان کاري پر انرژي و خلاق خواهد شد چرا که برخورداري هر کشوري از اين ظرفيت، يعني پا گذاشتن در مسير توسعه همانگونه که در کشورهاي مختلف ديده مي‌شود.
فراهم کردن بسترها،رمز عبور از سالمندي جمعيت
استاد دانشگاه‌هاي آذربايجان غربي در اين ارتباط مي‌گويد که فراهم کردن بسترها و اعمال مشوق‌هاي فرزندآوري رمز عبور از بحران سالمندي جمعيت است.
فخر علي قلي زاده خاطرنشان مي‌کند: علاوه بر مسايل تبليغاتي و فرهنگ سازي و تبيين ضرورت فرزندآوري، از افرادي که صاحب فرزند شده‌اند بايد حمايت شود تا بتوانند فرزندان خود را به راحتي پرورش داده، بزرگ کنند و تحويل جامعه دهند.وي ادامه مي‌دهد: به تعبير کارشناسان در آينده نزديک يک سياه چاله جمعيتي در انتظار ايران است و با توجه به ميزان فرزند آوري که وجود دارد و جمعيتي که از اول انقلاب به اين طرف عبور کرده و به سمت کهنسالي مي‌رود، شايد در 10 سال آينده عمده جمعيت پير و از کار افتاده و کهنسال باشد.
اين استاد دانشگاه يادآور مي‌شود: سعي بر اين است که با اقدامات حمايتي براي تشويق نسل جوان به فرزندآوري تلاش شود تا جلوي اين سياه چاله جمعيتي و همچنين فاجعه خطرناک کهنسالي را در کشورگرفته شود.
قلي زاده اضافه مي‌کند: جمعيت هر کشوري جزو مولفه‌هاي قدرت ملي آن است و در بين جمعيت، جوانان مهمترين مولفه محسوب مي‌شوند.
دستگاهها با اعطاي تسهيلات موجب تشويق خانواده ها به فرزند آوري شوند
نماينده مردم آذربايجان غربي در مجلس خبرگان رهبري مي‌گويد که بايد تمامي دستگاه‌ها در ترويج فرهنگ فرزندآوري عمل کنند و با اعطاي مسکن، وام مناسب، وسيله نقليه، کاهش هزينه‌هاي سفر و تسهيلات ديگر موجب تشويق خانواده‌ها به فرزندآوري شوند.
آيت الله عسگر ديرباز با بيان اينکه يک‌هزار و 400 سال قبل، اسلام به مقوله فرزندآوري تاکيد کرده است، اضافه مي‌کند: مقوله فرزندآوري بايد فرهنگ سازي شود و دراين زمينه رسانه‌هاي جمعي و ملي با توليد فيلم، تئاتر، مجموعه‌هاي تلويزيوني و فيلم سينمايي مي‌توانند نقش آفرين باشند.
وي تصريح مي‌کند: پرهيز از فرزندآوري و بي رغبتي خانواده‌ها به داشتن فرزند، جامعه را بي‌نصيب از نيروي انساني نخبه کرده و حوزه هاي نظامي، سياسي و اقتصادي و منطقه‌اي را با خطرات زيادي مواجه مي‌سازد.
آيت الله ديرباز ادامه مي‌دهد: ترويج فرهنگ فرزند آوري بايد اولويت جامعه قرار گرفته و به اين مهم معتقد باشيم که سالمندي کشور با ترويج فرهنگ فرزند آوري کمرنگ مي‌شود.
امکانات لازم براي فرزند آوري فراهم شود
مدرس مدارس علوم ديني اهل سنت اروميه هم با اشاره به اينکه تبعات حرکت جمعيت به سمت پيري و فرزند کمتر، غيرقابل جبران است، مي‌گويد: نهادهاي مسوول و دخيل بايد بسترهاي لازم، ‌امتيازات و امکاناتي را که براي خانواده‌ها و فرزندآوري نياز است، براي نسل جوان فراهم کنند.
ماموستا عبد الرحمن محمدپور اضافه مي‌کند: نهادهاي مدني اگر با همکاري دولت زمينه اشتغال را فراهم کنند، قطعا ايران اسلامي شاهد جواني جمعيت شده و با سرعت بيشتري به سمت توسعه حرکت خواهد کرد.
وي تاکيد مي‌کند: فرزندآوري را به فرهنگ تبديل کنيم و دغدغه مادران را در اين زمينه مورد توجه قرار دهيم؛ سعي شود مادراني که فرزندآوري مي‌کنند حتما بيمه شوند و حقوق کافي به آنها پرداخت شود.وي با بيان اينکه دليل تاکيد مقام‌معظم رهبري بر جواني جمعيت ناشي از نگاه دين به اين مقوله است، خاطرنشان مي‌کند: جوان نشاط، شادابي و جامعه اي پويا را به وجود مي‌آورد.
مدرس مدارس علوم ديني اهل سنت اروميه با تاکيد بر جوان کردن جمعيت از طريق فرزندآوري، يادآور مي‌شود: امروزه بسياري از کشورهاي جهان به سوي جواني جمعيت روي آورده‌اند، راهي که اسلام صدها سال قبل بدان تاکيد کرده است.
ماموستا محمدپور اضافه مي‌کند: کشورهايي نظير چين و هند به واسطه داشتن جمعيت جوان و نيروي انساني ارزان، امروز نبض اقتصاد جهان را به دست گرفته و مسيري را انتخاب کرده‌اند که اسلام، مسلمانان را به آن فرا خوانده است.
وي مي‌گويد: شعار فرزند کمتر زندگي بهتر ديگر در دنياي امروز باطل شده و خود غرب نيز به جايي رسيده که مشوق‌هايي براي فرزندآوري از جمله مرخصي بيشتر براي زنان شاغل تعيين کرده است.
مدرس مدارس علوم ديني اهل سنت آذربايجان غربي همچنين ادامه مي‌دهد: از جمله مواردي که بسيار مورد تاکيد اسلام قرار گرفته، خانواده داراي اولاد است؛ اين فرمايش ديني بوده و بسيار به آن تاکيد شده است.
وي خاطرنشان مي‌کند: تنها بودن فرزندان و تک فرزندي باعث مي شود هم والدين در آينده از داشتن فرزند بيشتر محروم بمانند و هم فرزندان در برهه‌هاي مختلف زندگي از داشتن همدم و برادر و خواهر بي‌نصيب شوند و اين وضعيت تبعات نامطلوبي به دنبال دارد.
مدرس مدارس علوم ديني اهل سنت آذربايجان غربي تاکيد مي‌کند: جواني جمعيت، شادي و نشاط را بر جامعه حاکم کرده و موجب پيشرفت در حوزه‌هاي مختلف مي‌شود اما حرکت به طرف سالمندي جامعه را از نشاط، شادي،خلاقيت و پيشرفت بي‌نصيب ساخته و اقتصاد کشور را دچار مشکل مي‌کند.
اجرايي شدن کامل ماده 25 قانون حمايت از خانواده و جواني جمعيت
از جمله مواد قانون حمايت از خانواده و جواني جمعيت ماده 25 آن است که براي خانواده‌هايي که فرزندان دوم و سوم را به دنيا مي‌آورند رويکرد حمايتي در نظر گرفته است ولي هنوز اين ماده قانوني به صورت جامع و کامل براي خانواده‌ها اجرايي نشده است.
ماده 25 قانون حمايت از خانواده و جواني جمعيت اعلام مي‌کند که سازمان ثبت احوال کشور مکلف است نسبت به ايجاد سامانه برخط براي معرفي و صدور شناسه ويژه براي مادران داراي سه فرزند يا بيشتر اقدام نمايد. مدت اعتبار اين شناسه 10سال است و در صورت تولد فرزندان بعدي به مدت پنج سال تمديد خواهد شد.
دستگاه‌هاي ذيربط موظفند براي دارندگان کارت مزبور به همراه اعضاي خانواده اقداماتي شامل نيم بها بودن ورودي کليه اماکن و بناهاي تاريخي فرهنگي و موزه‌هاي تابعه وزارت ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري و دستگاه‌هاي اجرايي موضوع ماده (5) قانون مديريت خدمات کشوري، نيم بها بودن خدمات حمل و نقل عمومي شهري و تعرفه‌هاي فرهنگي، ورزشي و تفريحي شهرداري‌ها و دستگاه‌هاي اجرايي موضوع ماده (5) قانون مديريت خدمات کشوري،نيم بها بودن بليط سينماها هر ماه يکبار، تخفيف بيست‌ درصدي دوره‌هاي آموزشي، تربيتي و هنري کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان براي استفاده فرزندان انجام دهند.
بايد گفت براي عبور از سالمندي و حرکت به سمت جواني کشور به عزمي همگاني نيازمنديم و همه دستگاه‌ها و ارگان‌ها و اقشار مختلف به شکل‌هاي گوناگون اين مهم را تبليغ کنند چنانکه رسانه ملي با توليد فيلم و سريال، دانشگاه‌ها با برگزاري همايش‌هاي مختلف و ديگر ارگان‌ها با اعطاي مشوق‌هاي لازم زمينه را براي تحقق مقوله جواني جمعيت فراهم کنند.
به گزارش آراز آذربايجان به نقل از ايرنا، قانون حمايت از خانواده و جواني جمعيت مشتمل بر 73 ماده و 81 تبصره در جلسه مورخ بيست و چهارم مهرماه 1400 در کميسيون مشترک طرح جواني جمعيت و حمايت از خانواده مجلس شوراي اسلامي طبق اصل هشتاد و پنجم (85) قانون اساسي تصويب شد و پس از موافقت مجلس با اجراي آزمايشي آن به مدت هفت سال در تاريخ 1400/8/10 به تاييد شوراي نگهبان رسيد که در اين قانون وظايف دستگاه‌هاي مرتبط اعلام و همچنين به مشوق‌هاي جمعيتي نيز پرداخته شده است.
براساس اين گزارش زنگ خطر نرخ رشد جمعيت ايران به صدا درآمده است و به گفته جمعيت‌شناسان تا سال 1420 اين نرخ به صفر مي‌رسد اين در حالي است که گفته مي‌شود، ايران وارد مرحله اول سالخوردگي جمعيت شده و مواليد نيز مانند کشورهاي ديگر کاهش يافته است، اين عوامل دست به دست هم داده تا مسوولان سياست‌هاي تشويقي جهت افزايش جمعيت را اتخاذ کنند.


برچسب ها:

تاریخ: 1404/02/24 07:37 ق.ظ | دفعات بازدید: 662 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot
مشاهده مشخصات مجوز در سامانه جامع رسانه‌های کشور