گروه خبر: سرپرست سازمان جهاد کشاورزي آذربايجانغربي گفت: اصلاح الگوي کشت، کليد نجات درياچه اروميه و تضمين آينده کشاورزي در منطقه است.
به گزارش آراز آذربايجان، علي ديانتي از اجراي پروژهاي مهم و راهبردي با هدف ارتقاء سطح دانش کشاورزان، اصلاح الگوي کشت و مديريت مصرف منابع آب در حوضه درياچه اروميه خبر داد و اظهار کرد: اين پروژه بخشي از برنامههاي عملياتي نجات درياچه اروميه است و با هدف اصلاح الگوي کشت، حفاظت از منابع طبيعي، ارتقاء بهرهوري و کاهش مصرف آب طراحي و اجرا شده است.
وي تصريح کرد: با توجه به سهم بالاي کشاورزي سنتي در مصرف بيرويه آب و فشار بر منابع طبيعي، پروژه انتقال دانش کشاورزي پايدار ميتواند نقش بسزايي در تغيير نگرش کشاورزان و جايگزيني روشهاي علمي به جاي شيوههاي قديمي ايفا کند.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزي آذربايجانغربي با تأکيد بر اينکه افزايش بهرهوري اقتصادي، همزمان با حفظ محيط زيست هدف اصلي اين پروژه است، افزود: اگر بتوانيم با آموزشهاي تخصصي، ترويج روشهاي نوين آبياري، استفاده از بذرهاي اصلاحشده و کاهش وابستگي به آب در توليد محصولات، کشاورزان را به الگوي جديد هدايت کنيم، بدون ترديد شاهد نتايج ملموس در احياي درياچه خواهيم بود.
ديانتي گفت: استقبال بهرهبرداران از اين طرح، نشاندهنده آمادگي و علاقهمندي آنان براي تغيير الگوهاي فعلي و پذيرش تکنولوژيهاي جديد است اين پروژه فرصتي مغتنم است تا با همکاري پژوهشگران، کارشناسان اجرايي و کشاورزان محلي، الگوهاي موفق کشاورزي پايدار را عملياتي کنيم.
وي بيان کرد: ما بر اين باوريم که تلفيق پژوهش، آموزش و اجراي ميداني، مسير تحقق کشاورزي پايدار را هموار ميسازد آموزش مستمر، ارائه بستههاي دانشبنيان و پايشهاي دقيق، مؤلفههايي کليدي در تحقق اهداف اين طرح هستند.
سرپرست جهاد کشاورزي آذربايجانغربي در پايان افزود: با ادامه روند آموزش و حمايت هدفمند، نهتنها شاهد کاهش مصرف آب در بخش کشاورزي خواهيم بود، بلکه مسير احياي درياچه اروميه و توسعه اقتصادي مناطق بحراني نيز هموارتر خواهد شد.