گروه فرهنگي:بهروز مفيد با انتقاد از عملکرد آموزش و پرورش در عدم همکاري با اکران فيلم »بامبولک« گفت: آموزش و پرورش به فيلمهايي که به مفاهيم ارزشي بسيار مستقيم و سرراست ميپردازند که معمولاً آثار جنگي هستند و همچنين انيميشنها بيشتر اهميت ميدهد.
بهروز مفيد تهيهکننده فيلم سينمايي »بامبولک« که در ايام نوروز در سينماها اکران شد و همچنان اکران آن ادامه دارد، اظهار کرد: »بامبولک« چهارمين تجربه من در سينماي کودک بود، پيشتر من دو فيلم »دزد و پري« و »دزد و پري 2« را با کارگرداني آقاي حسين قناعت ساختم که يکي از آنها جايزه بهترين فيلم مردمي و ديگري جايزه ويژه هيئت داوران را از جشنواره کودک دريافت کرد.
پس از آن فيلم »بام بالا« را ساختم که اين فيلم هم توانست جوايزي در بخش موسيقي، بازيگر و فيلمنامه دريافت کند و در نهايت »بامبولک« را ساختم که توانست جايزه بهترين کارگرداني و بازيگر کودک را از آن خود کند.
مفيد خاطرنشان کرد: هر چهار اثري که در سينماي کودک تهيه کردم با موضوع خانواده ساخته شدهاند و مسائل و مباحث تربيتي بسياري در دل اين آثار وجود دارد. من هميشه به سينماي کودک علاقهمند بودم و خوشحالم که هر چهار فيلمم توانستند فيلمهايي مناسب در اين سينما باشند.
وي افزود: من فکر ميکنم آموزش و پرورش به فيلمهايي که به مفاهيم ارزشي بسيار مستقيم و سرراست ميپردازند که معمولاً آثار جنگي هستند و همچنين انيميشنها بيشتر اهميت ميدهد.
من فکر ميکنم که شوراي عالي سينما بايد به اين حوزه ورود کند.
وي درباره موضوع فيلم »بامبولک« گفت: همانطور که گفتم محوريت موضوع اصلي فيلم »بامبولک« خانواده است و در اين فيلم ما نياز کودکان به داشتن خواهر و برادر را نشان دادهايم و »بامبولک« فرهنگ تک فرزندي را مورد نقد قرار داده است.
اين تهيهکننده درباره مخاطب اصلي اين فيلم سينمايي گفت: به نظر من مخاطب »بامبولک« هم کودکان هستند و هم والدين کودکان. جالب است که وقتي کودکان اين فيلم را ميديدند شعري که در آن درباره داشتن خواهر و برادر خوانده ميشود را ميخواندند و سر زبانشان بود و من فکر ميکنم اين فيلم ميتواند نياز به داشتن خواهر يا برادر را در کودکان زنده کند.
نکته ديگر اين است که به هر حال بچهها با والدينشان به سينما ميروند و ما بايد پيام هم براي والدين داشته باشيم و فکر ميکنم اين فيلم ميتواند پدرها و مادرها را متوجه اين نقص کند؛ بنابراين به نظر من هم پدر و مادر و هم فرزندان ميتوانند با فيلم »بامبولک« ارتباط برقرار کنند.
تهيهکننده مجموعه تلويزيوني »مهيار عيار« در ادامه اظهاراتش درباره شرايط اکران فيلم سينمايي »بامبولک« در ايام نوروز تصريح کرد: اکران به طور کامل در اختيار ما نيست، شرايطي پيش ميآيد و ما هم سعي ميکنيم خود را با شرايط پيش آمده همراه کنيم و فيلممان اکران شود.
از آنجا که هم بنياد سينمايي فارابي و هم حوزه هنري به پخش اين اثر در ايام نوروز معتقد بودند و موفقيت اين فيلم در گيشه نوروزي را پيشبيني ميکردند ما هم »بامبولک« را در نوروز امسال به اکران رسانديم اما نوروز امسال شرايطي ويژه داشت که با ديگر نوروزها متفاوت بود.
وي افزود: امسال نوروز و ماه مبارک رمضان همزمان بودند و به دلايل مختلف سينماها نتوانستند فروشي در حد انتظار داشته باشند.
حتي ديگر فيلم کودکي که در اين ايام اکران شد و پيشبيني بسيار خوبي براي فروش آن وجود داشت هم نتوانست در حد انتظار ظاهر شود. خوشبختانه به ما فرصت دادهاند که اين فيلم تا ماه خرداد اکران داشته باشد و اميدوارم تا آن زمان شرايط بهتر شود و استقبال بيشتري صورت بگيرد.
مفيد در ادامه تصريح کرد: به نظر من يکي از مهمترين مسائلي که به اکران اين فيلم آسيب زد عدم همراهي آموزش و پرورش بود.
متأسفانه آموزش و پرورش با فيلمهاي رئالي که فضايي ريتميک و موزيکال دارند همراهي نميکند و نگرانيهايي نسبت به اين آثار دارد که باعث ميشود اين فيلمها براي اکران در اولويت نباشند در حاليکه »بامبولک« موضوعي دارد که در اولويتبندي موضوعات فرهنگي نظام جمهوري اسلامي است و به بحث فرزندآوري ميپردازد و فضايي خانوادگي دارد. متأسفانه اين فيلم مورد بيمهري شوراي آموزش و پرورش قرار گرفت و آنها هم دليل قانعکنندهاي براي همراهي با اکران اين اثر ارائه ندادند.
اين تهيهکننده درباره تغيير کارگردان فيلم «بامبولک» که قسمت دوم فيلم »بامبالا« به حساب ميآيد، گفت: در زمان ساخت اين فيلم آقاي سيدحاتمي که کارگردان »بامبالا« بودند ساخت سريالي در شبکه نمايش خانگي را در دست داشتند. من پيش از ساخت اين دو فيلم با هر دو کارگردان در ساخت سريال تجربه همکاري داشتم و از آنجا که آقاي معيريان را ميشناختم و ميدانستم که ميتوانند اثري قابل قبول خلق کنند ايشان را انتخاب کردم که با توجه به برنده شدن جايزه بهترين کارگرداني جشنواره کودک به نظر ميرسد که انتخاب درستي داشتم.
مفيد درباره رقابت فيلمهاي لايو اکشن با آثار انيميشن در سينماي ايران اظهار کرد: من فکر ميکنم سينماي رئال همچنان ميتواند مخاطب داشته باشد ولي مسئله مهم اين است که بيمهريهاي صورت گرفته به اين سينما کنار گذاشته شود.
اگر نهادي چون آموزش و پرورش تنگنظريهاي خود را کنار بگذارد اين دو سينما ميتوانند با هم در رقابت قرار بگيرند و اتفاقاً فکر ميکنم از آنجا که سينماي رئال امکان همزادپنداري بهتري براي مخاطب فراهم ميکند ميتواند براي بسياري از کودکان سينماي جذابتري باشد.
وي در پايان تأکيد کرد: من هميشه به کار کودک علاقه داشتم و با توجه به موفقيتي که آثار کودکم در اين سالها داشتند قطعاً تمايل دارم که همچنان در اين سينما فعال باشم.
به گزارش آرازآذربايجان به نقل از ايلنا، هنوز درباره ساخت فيلم کودک ديگري نميتوانم خبري قطعي بدهم اما از آنجا که مراکز فرهنگي ما با نزديک شدن به جشنوارهها فعال ميشوند، احتمالاً اثر کودک ديگري نيز تهيه خواهم کرد.
.Arazazarbaiijan.farhangi@gmail.com